torstai 9. helmikuuta 2012

Pakkasherrat

Videoviikkomme jatkuu. Tässä havainnollistus, mitä tapahtuu, kun päästää ulos vinkuvat silkkiturkkikissat ulos -15 asteen pakkaseen. Älkää huolestuko! Kyse ei ole eläinrääkkäyksestä, koska pakkasulkoilua tapahtuu vain harvoin ja kissojen pyynnöstä. Lopetin videoinnin, kun Cisu alkoi ravistella tassuja. Kaappasin Cisun syliin, mutta hän ponkaisi pois ja juoksi omatoimisesti kotiin, Toto kipitti perässä. Talviulkoiluun ei kannata pukea valjaita, sillä lumi on hyvä kissavahti ja valjaiden pukemiseen menisi enemmän aikaa kuin itse ulkoiluun. Tämänkertainen ulkoilukeikka oli jo aika pitkä, kesti vähän yli minuutin. (Heti kun sää vähän lämpenee, valjaita on taas syytä käyttää: eräänä päivänä Toto jo yritti loikki halki kinosten, mutta tuli huomattavan nopeasti katumapäälle.)


video


Cisu ja Toto kipittävät autokatoksen poikki pääovelle ja keskittyivät lähinnä pihakiveyksellä kiemurteluun siis.


Kotiin tultuaan Cisu oli hieman pörröinen tai oikeastaan takkuinen. Reissussa rähjääntyy.
Ulkoilu on aina hyvin kiihdyttävää. Yleensä se huipentuu pikajuoksukilpailuun kotioloissa, mutta tällä kertaa Cisu purki tarmoaan raapimatolppaan.
Sitten pojat hakeutuivat viisaasti aurinkoläikkään. Pakkaspeppuja sulatti lattialämmitys.
Ja nyt ollaan jo sängyssä huilaamassa. Huh, millainen arktinen seikkailu!

10 kommenttia:

 1. Arktinen seikkailu:D
  Voi viluisia poloisia!

  VastaaPoista
 2. Cisun vvouuuu/grroouuu -huuto, nopea loikka kiemurtelevan Toton yli ja poikien pihalaatoilla kierittely jaksavat naurattaa täällä! Videon toistonappia tuli painettua muutamia kertoja:D

  Arktisella tutkimusmatkalla selvästi rähjääntyy. Veikkaan että pepun sulatuksen ja hepuleiden jälkeen oli turkkihuollon vuoro.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä kylmät pihalaatat olivat ihania! D Hrrrr...

  VastaaPoista
 4. Myrsky, vaikka ulkona pitää ravistella tassuja, pörhistellä ja olla kauhuissaan, siellä on ilmeisesti myös kauhean ihanaa, kun sinne pitää vinkua ja karjua päivittäin. :) Ei se ole thaimaalaiskissa eikä mikään, joka ei halua Suomen talveen...

  Otto Kulta, kyllä tuo meno naurattaa ihan livenäkin! Jotenkin vielä ymmärrän, että pihalaatoilla on hauskaa kiemurtaa kesällä, kun ne ovat auringonlämmittämät, mutta tuo talvikiemurtelu vaikuttaa ihmisestä hieman erikoiselta toiminnalta. Ehkä siinä mitataan urheutta tai jätetään ulos muutama merkittävä karva merkiksi, kenen mailla täällä oikeastaan ollaankaan? Olet oikeassa, ilman turkkihuoltoa talvikiemurasta ei kyllä selvitä.

  Minni, niinpä, kuten juuri yllä totean, kylmien pihalaattojen viehätys ei oikein aukea ihmisille, mutta kai siinä joku juju on. :D

  VastaaPoista
 5. Näin ihmiskorvin kuultuna Cisun sanottava oli olevinaan kiivaslaatuista asiaa, Helmiä sen sanoma ei kuitenkaan yllättänyt, sillä viiksikarvakaan ei värähtänyt vaikka Helmi oli ihan koneen vieressä videon aikaan!

  Aika rohkea olit kun tuolla tavoin kuninkaalliset päästit Koratian maille! Ehkä tiesit pakkasen rajoittavan :)

  VastaaPoista
 6. UUuuu lyhyt mutta kiinnostava ulkoilu. On siis pakko päästä kierimään niille kylmille laatoille? Okei.

  VastaaPoista
 7. Pakkasilla ei tosiaan tarvitse pelätä, että kissat karkaa! :)

  VastaaPoista
 8. Kovin samalaisia ovat meilläkin pakkasulkoilut. Meillä tosin aina valjaat, kun lähellä on kuitenkin autoteitä ja nuo osaavat välillä olla niin kovin nopealiikkeisiä. Pikaulkoilujen jälkeen juostaan takaisin ovelle ja siitä sitten sisään juoksemaan rallia: Cisun ja Toton tavoin meilläkin pikajuoksukilpailu on melkein sääntö pakkasulkoilujen päätteeksi.

  VastaaPoista
 9. Mindy pääsi vihdoin näkemään tämän kiehtovan lyhytelokuvan, joka tosiaan Mindyn mielestä loppui liian lyhyeen - jäi odottamaan lisää. On se aikamoista, kun kylmässä maassakin pitää piehtaroida tuolla lailla, luulin sen kuuluvan vain kesänurmikolle. :)

  VastaaPoista
 10. Naukulan Mamma, ihmiskorvin analysoituna Cisulla on aina kovin kiivaat jutut. Jos ei ole, ihmiset ihan hermostuvat. Meillä on kerran ihmelty kovasti, kun Cisu "kuulosti ihan kissalta" :D

  Zepa, itsepä en menisi maksustakaan kierimään niille laatoilla, saati sitten nakuna! Mutta kissat kai tietävät tämänkin asian paremmin.

  Heidi, sitä sietää pelätä, että jäävät vahingossa ulos, mutta eivät ne onneksi edes karkaile näin lumiseen aikaan. Talviulkoilutus on tosi helppoa, tosin on siinä kesäisessä kissojen perässä juoksemisessakin oma jännityksensä. ;) Odotan kyllä jo kovasti, että päästään ekalle metsäretkelle, se on aina suuri ja palkitseva elämys sekä kissoille että ihmisille.

  Hra Mäykynen, kiinnostavaa kuulla, että pikajuoksu kuuluu teilläkin oleellisena osana talviulkoiluun. Miksiköhän?! Ehkä sisällä pitää käyttää se energia, jonka muuten käyttäisi ulkona.

  Mindy, koska Cisu on suuri eläinvideoiden ja luontodokumenttien ystävä, on vain kohtuullista, jos hän voi omilla videoillaan ilahduttaa muita kissoja. :) Ehkä piehtaroijat kuvittelevat olevansa kesänurmikolla?

  VastaaPoista