sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Kun U on yyy

Cisulla ja Totolla on sama pulma, joka on vaivannut heitä jo koko alkuvuoden. Ulos (U) pitäisi päästä, mutta siellä on kylmää (yyy). Cisu kertoo, miten koratiaksi perustellaan, että ainakin ikkunan voisi avata.


video

Mutta voi: kun ikkuna aukeaa, sieltä tulee niin kylmää ilmaa, ettei kissapolo voi liikkua. Vahdinvaihtokaan ei auta.


video

Onneksi sentään sisällä on jo välillä kovinkin keväistä: aurinkoläikät ovat palanneet sohvan päälle. Cisu nautiskelee.Totokin on jo löytänyt lähestyvästä keväästä kaikenlaisia hyviä puolia.

 Lopuksi huomautus, että näiden kuvien nettiin saattaminen on ollut työn ja tuskan takana. Syliini ilmestyi tietokoneen lisäksi kaksi harmaaherraa, jotka ovat tehneet kaikkensa, etten vain bloggailisi. Toto pitää päätään käteni päällä ja Cisu huiskuttelee tässä samalla häntäänsä näppäimistöllä, joka onkin aika karvainen. En kirjoita tämän enempää, koska olo on aika tukala: käteni yltävät kissakasan yli juuri ja juuri näppikselle. Tämä on tosiaankin kissablogi.


Paitsi ai niin, kirjoitanpa sittenkin. Mainos: kirjoitin kirjablogiini eilen uunituoreesta Kissojen nimipäiväkirjasta. Kissoilla on nyt yliopistotason nimipäiväkalenteri!

14 kommenttia:

 1. Ei tuota ekaa videota voinut kyllä nauramatta katsoa/kuunnella :D

  VastaaPoista
 2. Ihana kuvakulma Toton jähmettyneestä hännästä ikkunan ääressä :-D
  Voi koratialaisia. Kyllä se kevät tulee. Sisällehän se on jo tullut kukkien ja aurinkoläikkien muodossa!

  VastaaPoista
 3. Cisun mainio mielenilmaisu sai täällä nokosilla olleen karvaisen tytön nostamaan päätään ja höristelemään korviaan :)

  VastaaPoista
 4. Hauskat videot, vaikka jouduin tyytymään mykkäversioon. Hitsin koneesta on nyt ääninappula jäänyt mute-asentoon....
  Katselin ihaillen videoita senin takia, että itse en ole saanut aikaiseksi edes kokeilla, onnistuuko niitä vuodatuksen kautta liittämään. Joskus jonkun olne laittanut youtubeen ja sitten vaan linkittänyt blogiin.
  Tulppaanit on meillä erityisesti Bélan mieleen ja viimepäivinä palmua on järsinyt Nipsu. Eikä taida meidänkään kissoja nimpparikirjasta löytyä mutta varmasti olisi muuten hauskaa luettavaa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista! Talvinen U-pyyntö on kyllä hyvin vienoa kesäiseen verrattuna. Cisulle on nyt tullut hassu tapa istua oven tai ikkunan edessä ja tuolla lailla selittää, että hän nyt voisi vähän tutkia ulkoilmaa. Cisun voi löytää keskellä yötäkin ovelta argumentoimassa, että U-keikka olisi hyvä idea.

  Elämäni matkat, olet oikeassa - mutta Niksulla olisi nimpparit!

  VastaaPoista
 6. Näyttää olevan Koratiassa kevättä rinnassa! Niin on myös täällä. Kyllä se sieltä vielä tulee :) Ja minun ehkä pitää hommata Helmille valjaat...

  VastaaPoista
 7. Naukulan Mamma, kovasti juu täällä ollaan kevätfiiliksissä! Ja hanki toki Helmille valjaat. Sitten voit ihmetellä kuten Koratian ihmiset, että jos pääsee helpolla eikä tarvitse ulkoiluttaa koiraa, miksi itse kasvattaa kissastaan ulkoilua innokkaasti odottavan koiran. ;)

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia auringossa kylpevistä kuninkaallisista:) Kevät tulee kovaa vauhtia!

  VastaaPoista
 9. Lisäyksenä vielä, että tuo ensimmäinen huuteluvideo aiheutti meillä seuraavaa: Ylppö katsoi silmät pyöreänä ja tuli syliini, puski naamaa ja ihmetteli että "mitä sä huudat siinä, mikä sulla on hätänä?!" Sen jälkeen alkoi armoton leipominen sylissä. :D

  VastaaPoista
 10. Onpas Cisulla selkeät ja pitkät vokaalit! Unna neuvottelee lähinnä diftongein.

  Täälläkin ollaan ehdottomasti sitä mieltä, että aurinkoläikät ovat parasta keväässä :)

  VastaaPoista
 11. Cisu houkutteli Mindyn läppärin päälle siinä vaiheessa, kun yritin kissan ohi lukea siitä kuinka hankalaa on päivittää blogia kissojen kanssa.
  Kiitos kirjavinkistä! Sain joululahjaksi kalenterin kera kissanimppareiden - ilmeisesti epäviralliset sitten. Sen seinäkalenterin sen mukaan Mindylläkin on nimipäivä (toisin kuin itselläni).

  VastaaPoista
 12. Cisulla on kiehtova äänentuottotekniikka!Tunnustan että UUU- tai graouwwwwhuudot viehättävät:D Cisu avaa sulosuutaan tuskin nimeksi - UUU-huudon aluksi korvat vetäytyvät taakse ja suu on hienoisesti auki. Upean ja kuuluvan pitkävokaalisen keskivaiheen aikana Cisun suu näyttää olevan (melkein) kiinni pallean ja vatsalihasten tehdessä kovasti töitä. Cisu on vatsastahuutaja:D Luulenpa että palleatekniikassa on selitys koratien muita kissarotuja kovemmalle äänelle. Kissamaailman oopperalaulajia siis:D

  VastaaPoista
 13. Hihii, vatsastahuutaja kiittää kommenteista! Kun Cisu ei ole aivan vimmassa, hän taitaa tosiaan äännellä suu lähes kiinni ja huutaa vatsasta. Kun on todella paljon asiaa, esim. on joutunut autoon tai ei pääse ulos, Cisu huutaa välillä kirjaimellisesti kurkku suorana. Pitää yrittää tallentaa sekin argumentointi joskus, tosin toivon, ettemme kuule raivokarjumista hetkeen. Se huuto on niin kauheaa, että rasittaa Totoakin.

  Hauska kuulla, että Cisun u-keskustelu on kiinnittänyt noin paljon huomiota tyttökissojen parissa. Mitäköhän Cisu oikeasti mahtoikaan sanoa? :D

  VastaaPoista