sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kuka keksi koirat?

 
 
Näinä päivinä ei voi tietää, milloin on viimeinen hyvä ulkoilusää. Niinpä kannattaa ulkoilla aina kun voi! Tänään aamulla Koratian laitamailla näytti tällaiselta (sittemmin koko Koratian maa on kokenut suuren haravointioperaation, puuh!). Toto lähti ulos tuumimaan, minne menisi ja mitä tekisi.
 

 
 

Hän päätti viisaana kissana suunnata läheiselle pellolle, koska ainakaan sinne ei voi hieno silkkitassu mennä, kun mutasyksy oikein iskee päälle. Selkäkarvoja kyllä vähän pörhistytti jo nyt ajatus märistä heinistä mahaa hipomassa.


 
 
 
Lopulta pellolla häiritsi aivan muu asia kuin märkyys: jostain ihan läheltä kuului koiran haukkumista! Toto pysähtyi kuin seinään. Vain pää jatkoi liikkumista aktiivisesti. Onneksi koiruus ei tullut lähemmäksi, eikä sitä edes näkynyt, mutta se pilasi kuitenkin ulkoilun. Vähän aikaa päätään käänneltyään Toto päätti lähteä juoksujalkaa kotiin.
 

 
 
 Kuka tyhmä on keksinyt koirat?
 
Pari muuta kuvaa samalta ulkoilukeikalta. Syysasteri alkaa olla jo mennyttä, mutta kannattaa silti käydä tarkastamassa, josko siitä saisi vielä hieman kesän tuoksua nenäänsä.
 

 
 
 
Tässä ei ole kyse Cisun syysfilosofisesta hetkestä, vaikka siltä saattaa äkkivilkaisulla näyttääkin. Tarkempi vilkaus etenkin Cisun häntään osoittaa, että Cisu nauttii siitä, että ulkopissikausi jatkuu.
 

 

21 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihania syksykuvia! Tuo ulkopissikuva on niin lumoava, ihan heti ei edes huomaa että siinä suoritetaan tärkeää asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mamma N! Eilen oli niin ihana valo - tuollaine keltainen tai jopa terrakottainen - ja rauhallinen maisemakin on puhutteleva. Ehkä Cisukin valitsi juuri siksi pisupaikkansa noin. <3

   Poista
 2. Ransu on ihan samaa mieltä. Himputin koirat! Täällä oli taas NE kaksi, olivat jopa sen ajan, kun kävin itse Turussa leikkauksessa. Nyt on rauha maassa ja Ransu pesee koiranhajuja pois leluistaan (ne omivat myös Ransun lelut!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, tuollainen tilanne on kyllä jos superhimputti! Sen nyt _ehkä_ vielä kestää, että jostain kuuluu koiran ääni, mutta koira kylässä ja leluja viemässä, YÖK.

   t. Cisu ja Toto

   Poista
 3. Näitä on niiiiiin kiva lueskella :)
  Nyt yritän ajan salliessa tavata vähän molemmista päistä, flunssa perhana sotki mun hyvin alkaneen lukurupeaman! Mutta kyllä tämä tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepi! Onneksi bloggaustahtini on ollut nyt rauhallisempi kuin alkuvuosina, niin ehkä saat joskus kahlattua koko Koratian kissavaltion historian. ;) Ajatella, jokseenkin tasan viisi vuotta sitten emme edes tienneet, että meille tulisi joskus kissa - ja sitten Cisu tuli yökylään ja jäi sille tielleen. Onneksi jäi!!!

   Poista
 4. Ei koirat Toto oo niin pahoja, varsinkin kun ne tajuaa luonnostaan, että kissat on kingejä! Koirien haukkuminen on kyllä tyhmää ja typerää. -Kajsa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosin eihän noista vieraista koirista (tai mistään vieraasta) koskaan tiedä, joten kyllä mäkin ne aina kierran kaukaa... -Kajsa-

   Poista
  2. Mirene, enpä viitsisi ottaa riskejä. Toissakesänä päätin tutustua isoon koiraan, mutta siitä ei tullut mitään. Juuri kun menin pörröhäntäisesti moikkaamaan sitä, se alkoi viuhtoa omaa häntäänsä ja huusi kovaäänisesti HAU. Ihan kauheaa. Pakenin matalana pensaan alle ja kotiin. Sen jälkeen en ole halunnut tavata koiria.

   t. Toto

   Poista
 5. Hauska teksti ja hienot kuvat! Kyllä kissakin voi laittaa koirat kuriin, kunhan vain köyristää selkänsä, pörröttää turkkinsa ja sähisee! Jos sekään ei riitä, kissan kannattaa näpäyttää koiraa tassullaan päälaelle. Kyllä oppivat koirat olemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Aika moni kissa taitaa tehdä juuri noin. Cisu on halunnut viime vuosina tavata vain yhden pienen koiran, huomasi uuden kaverin naapurin pihalla kyläilemässä. Koiran omistaja ei antanut Cisulle lupaa tulla moikkaamaan, koska koiralla oli niin huonoja kokemuksia äkkipikaisista kissoista. ;)

   Cisu ei haluaisi, että tästä taas puhutaan. Aika noloa, että hän on joskus istunut ikkunassa ja vinkinut, kun olisi niin halunnut tutustua pieneen tyttökoiraan...

   Poista
 6. Hyvin istuu (siis sopii väriltään) syysmaailmaan myös Koratian kunkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, olen samaa mieltä, hyvin istuu harmaaherra sekä maisemassa että maisemaan. :)

   Poista
 7. Pissihetkellä toki voi myös olla tuikitärkeä filosofinen merkitys ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasha, kiitos huomautuksesta. Ehkä tuossa on kuin onkin kyse syysfilosofiasta. :-)

   Poista
 8. Me tunnetaan vaan yksi kiva koira, se hoitaa kissanpentuja ihan innoissaan. Muut on tyhmiä räksyttäjiä ja häiritsee meidän elämää tosi paljon!

  T. Triolat ja Nilsson.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, jostain syystä en saanut sähköposti-ilmoitusta kommentistasi, onneksi nyt kuitenkin huomasin sen. Tuo koira kuulostaa olevan ihan koirien parhaimmistoa! Cisukin tunsi pienenä koiran, joka hoiti Cisua emon tavoin ja hoitaisi kai vieläkin, ellei Cisu olisi koirattomaan Koratiaan muutettuaan vaihtanut jyrkästo mielipidettään koirien suhteen. ;)

   Poista
 9. Missään nimessä se ei ole sama henkilö, joka on keksinyt nukkumisen ja peittopesät ja muut yksiselitteisen hienot asiat maailmassa. Se saattaa kuitenkin olla henkilö, joka on keksinyt, että hirven sisäpuolella on herkullista hirvenlihaa kissoja odottamassa, joten aivan suorilta emme tuomitse koirienkaan olemassa oloa edellyttäen, että ne edesauttavat hirvenlihan päätymistä lautasille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ella, kiitos kommentista sinullekin - ja kummaa, ettei tästäkään kommentista ollut tullut normaalia sähköposti-ilmoitusta... Olen aivan samaa mieltä, ettei sama henkilö ole voinut keksiä kissojen luksusasioita ja koiria! Mutta hirvi ja hirvenliha on keksitty aivan varmasti sekä koirien että kissojen iloksi. Pitääkin ensi kerralla sanoa Totolle, kun hän kehrää syödessään, että ilman koiraa et ehkä olisi saanut tuotakaan hirvenlihaa. Meneeköhän Totolta ruokahalu? ;)

   Poista