maanantai 4. marraskuuta 2013

Ympärivuorokautista söpöilyä

 
 
Vaikka itse sanonkin - ja sen teenkin, kymmeniä kertoja päivässä - Cisu ja Toto ovat olleet viime aikoina hyvin söpöjä ja söpösti.
 
On vaikea uskoa, että muutama viikko sitten he olivat suuressa riidassa päivätolkulla, kun nyt kaikki päivät nukutaan yhdessä pienen pienessä kissanpesässä. Pesä on mitoitettu yhdelle koratialaiselle, joten pojat pursuilevat petinsä laitojen yli. Mutta pääasia, että saadaan olla yhdessä, he tuntuvat tuumaavan. Toto oli viisas, kun etsi kauan käyttämättä olleen pesän jokin aika sitten ja siirsi sen olkkarin nurkasta eteiseen, jossa se on nyt päässyt oikein superkäyttöön.
 

 
 
 
Ja Cisu, hän sitten osasikin olla sekä viisas että söpö eilen illalla!
 

Jos minusta olisi ollut kiinni, tämä bloggaus olisi syntynyt jo eilen. Mutta juuri ennen koneen ääreen hakeutumista päätin oikaista itseni sängylle hetkeksi... ja Cisu kipitti kiireen vilkkaa makuuhuoneeseen, hyppäsi kainalooni ja käpertyi kirjanlukuasentoon, siinä, jossa hän haluaa olla joka ilta. Kun yritin nousta, Cisu painoi minut tassullaan takaisin makuulle ja katsoi kirjaa. Siinä sitten luimme, kunnes nukahdimme. Jossain vaiheessa havahduin, että kello on jo niin paljon, etten todellakaan jaksa enää nousta. Nukuimme Cisun kanssa aamun asti kainalokkain. Aamulla Cisu puski päätään käteeni, hurisi kovaäänisesti ja
 

 
 
 
 
...kipitti keittiöön syömään aamupalaksi rucolaa!
 
 
Rucolan rouskutus ei ole kuitenkaan Cisun viime aikojen hassuin temppu. Hassuinta - ja söpöä sekin - on, että eilen Cisu osallistui kansainväliseen videoneuvotteluun! Mieheni oli yhteydessä ulkomaisiin koodareihin kotoa käsin, eikä edes kuulemma tiennyt, että neuvottelutyökalun näköyhteys oli päällä. Se kävi kuitenkin selväksi kertaheitolla, kun Cisu päätti loikata miehen syliin kesken palaveriin ja alkaa selostaa asioita. Cisu oli aiheuttanut huudahtelua aina Puolassa asti ja saanut terveisiä. Kyllä meidän Cisu tietää, miten töitä tehdään. :)
 

 
 
 
 
Lopuksi vielä söpöyspala Totoltakin. Tämänkin kuvan nappasin puhelimella viikonlopun mittaan - olen tullut siihen tulokseen, että joskus on parempi ottaa ja julkaista huonokin kuva kuin ei kuvaa ollenkaan; aito kissanelämä ei aina odota kameran hakemista. Toto tuli syliini ja luulin, että hän oli menossa päiväunille. Ei, Toto tuli vain köllimään ja kurkkasi minua välillä ystävällisesti. Voihan Toto! Eipä siinäkään sitten bloggailtu tai tehty mitään muutakaan, joka olisi voinut häiritä hänen suloisuuttaan.
 
 

 
 
 
Jottei menisi aivan lässytykseksi, niin kerrottakoon lopuksi, että tätä kirjoittaessani kaikki perheen miehet tulivat ulkoa ja olivat kiihtyneitä. He olivat kuulemma melkein pyydystäneet jäniksen U:ssa. Cisu oli toennut jänikseen (lähes oikeasti) törmäämisestä ensimmäisenä ja singahtanut vemmelsäären perään. Kyllä meidän Cisu tietää.


11 kommenttia:

 1. No onhan ne söpöjä :)
  Ja viisaita !

  VastaaPoista
 2. Cisu siis kirjaimellisesti törmää tuttuihin ulkona!
  Ihanat kaverit, luku-, uni- ja hengailukaverit. Kissa parantaa elämänlaatua. Koska muuten tulisi vain oltua paikallaan, huokailtua, hymyiltyä itsekseen ja siliteltyä samettista pintaa?

  VastaaPoista
 3. On se vaan niin hyvä olla tassun alla ♥

  VastaaPoista
 4. Söpöläiset tosiaankin ja hassut sellaiset. Ei meillä kelpaa rucola ei ;) Mahtava tuo neuvottelujuttu!

  VastaaPoista
 5. Söpöläiset kiittävät (ja kertovat, että söpösti herättivät tänään ihmiset kovaäänisellä tappelulla...). Söpöläisten emäntä komppaa: tassun alla on ihanaa, etuoikeutettua ja mahtavaa! <3

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Zepa, samaa mieltä - ja Cisu ja Totokin ovat!

   Poista
 7. Voi pojat ♥ Tämä mamma on nyt niin liikuttuneessa mielentilassa, että tästä ihanasta postauksesta tuli melkein itku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Mamma, ymmärrän kyllä herkistymisesi, muttei ollut tarkoitus itkettää. Toivottavasti Helmi Hempukka saa tänään hyviä uutisia <3

   Poista
 8. Tui tui! <3 Mekin metsästeltiin kuukausi sitten jänistä ulkoillessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirene, jäniksen metsästäminen on kyllä kivaa! Cisu haluaa tosin huomauttaa, että hänen suureelliseen tyyliinsä sopii paremmin peuran jahtaaminen. Cisun emäntänä minun on huomautettava tähän, että yrityksistä huolimatta Cisun saalis on jäänyt kaikkina näinä vuosina useaan kärpäseen, laumaan hämähäkkejä sekä pariin jyrsijään. Peurat ovat kyllä syystäkin pelästyneet Cisua, mutta toistaiseksi ei olla saatu peurapaistia.

   Poista