perjantai 18. lokakuuta 2013

TGIF

Menkää jo, ihmiset, menkää!


Syksy ei saavu huomaamatta edes vilkkaille ja energisille koratialaisille. Nappasin eilen kännykkäkameralla kuvan kahdesta harmaasta möykystä, jotka olivat nukahtaa aamutuimaan istualleen.

Ennen niin hyväuniset Cisu ja Toto kehittivät kesällä jostain syystä harmillisen tavan herätä jo aamuyöstä. Aina viime viikkoon asti olemme kuulleet viimeistään neljän, viiden maissa, kuinka etenkin Cisu kulkee ympäriinsä ja mm. suorittaa aamuvoimistelun treenaamalla tolppakiipeilyä. Toto taas saattaa viettää huomattavia aikoja ympäri makuuhuonetta, sänkyä ja minua astellen samalla kovaan ääneen argumentoiden: "On aamu, on aamiaisen aika."

Tällä viikolla kaikki on ollut toisin. Pojat ovat kyllä vääntäytyneet ylös ihmistenkin herätessä ja suorittaneet normaalit aamutoimensa, kuten oman aamiaisensa syömisen sekä ihmisten aamutoimien tarkkailun. Varsinkin eteisessä suoritettavat tarkkailutoimenpiteet ovat tärkeitä: Muistavatko ihmiset pukea kengät ja päällysvaatteet, ottavatko ne laukkuja mukaan (eikö kissa saa lojua laukulla)?

Ja ennen kaikkea: milloin ne lähtevät töihin ja me kissat saamme mennä takaisin nukkumaan? Kuten kuvasta huomaatte, tuota hetkeä on tällä viikolla odotettu kirjaimellisesti viimeisin voimin. Luppasilmäiset, paikoillaan huojuvat kissat ovat varmasti rojahtaneet eteisen lattialle kuorsamaan heti kun ihmisväki on poistunut ja jättänyt heidät rauhaan.

Ymmärrän. Tuollainen olo voi vaivata ihmistäkin synkkänä syysaamuna. Huomenna saadaan onneksi nukkua! (kukaan meistä ei nuku aamulla pitkään, mutta saadaanpa ainakin olla aamulla rauhassa ja kiirettä)


16 kommenttia:

 1. Harmaaherrat todellakin näyttävät väsyneiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttävät - tai näyttivät joka aamu viikolla. Kaikki voivatkin arvata, ovatko harmaaherrat heränneet lauantain kunniaksi varhain ja täynnä tarmoa... Onneksi molemmat ovat touhotuksensa keskellä myös hyvin hellällä tuulella, tuon tuosta käydään sylissä ja puskemassa. <3

   Poista
 2. Voi hassuja, aivan unenpöpperössä. Olla kissa Koratiassa, joka saa väsyneenä saatella palvelijat työhön ja pääsee itse nukkumaan veljen viereen päiväksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, tosiaan, ollapa kissa Koratiassa tai muuallakin. Myönnän kadehtivani kissoja usein ja monestakin syystä, ei vähiten siksi, että kissana saisi nukkua toisen kissan kainalossa koko päivän.

   Poista
 3. Huojuvat pojat :) Selvästi on pussit silmien alla, mutta onneksi on kaneusunet tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, tosiaan on silmäpussit! Onneksi kissat ovat silloinkin kauniita, ja kauneusunien jälkeen sitten superkauniita. Huojuvat pojat on aina hassu näky, ihan kuin niiden olisi pakko valvoa!

   Poista
 4. Tuossa kuvassa kyllä näkee selkeästi sen huojunnan! Onpa totisesti rankkaa huolehtia palveluskunta asianmukaisesti töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, ja kuinka ollakaan: rankka, huojumista vaativa aamuolo oli taas maanantain kunniaksi iskenyt tänä aamuna kissoihin. Viikonloppu sujui hyvin, mutta arki on rankkaa, kissoillakin.

   Poista
 5. Ihan samanlainen on ollut olotila meikäläisellä, onneksi eimole tarvinut startatakaan kunnolla, flunssa veti niin vedon vähiin, että lukemisetkin on jääneet sinne minne jäivät :/
  Mä niin samaistun tuohon huojuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, luulen että kaikki voivat samastua huojuviin kissoihin: tuollainen olo on silloin tällöin meillä kaikilla, eikä vähiten loppusyksyisenä työaamun. Toivottavasti sinulla on kuitenkin jo vähemmän huojuva olo flunssan suhteen. :)

   Poista
 6. Hassut huojuvat kissat! :D

  Minäkin muuten yhtenä aamuna heräsin herätyskelloon enkä kissaan, joten kyllä talvi taitaa tehdä tuloaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi, talvi taitaa tosiaan tulla. Siitä on merkkejä aamuin, illoin. Iltaisin meillä päin on merkkinä se, että ulos kyllä huudetaan, mutta siellä ei viihdytä kauan ja ulkoilun jälkeen olla ihan seis. Onnekkaampia talven lähestymisen merkkejä ovat talon lähistölle hakeutuneet pikkulinnut. Totolle on jo sanottu, että pian koittaa talven paras juttu, lintujen ruokinta-automaatti viritetään paikoilleen!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Me Like, kuva ei ole kovin kaunis eivätkä kissat kuvauksellisia, mutta tilanne on aidoista aidoin. Jopa koratit ovat joskus hyvin vaimealla tuulella!

   Poista
 8. Mutta miten vastuuntuntoisia teidän kuninkaalliset onkaan! Itsensä uhraten saattelevat palveluskunnan maailmalle, toivottavasti ehtivät edes onnekin pehmeällä makuulle ennenkuin uni voitti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, tuo on kyllä totta. Uskolliset harmaahurmurit huolehtivat ihmisistään viimeisin voimin.

   Tällä hetkellä muuten uni on voittanut Cisun niin, että hän rötköttää keskellä eteisen lattiaa. Syksy ei selvästikään ole koratialaisten pontevinta aikaa.

   Poista