lauantai 3. maaliskuuta 2012

Kissat maaliskuussa


Älä mulle ala!

Tämä video otettiin jo viime kuun puolella, mutta jostain syystä se muistui mieleeni juuri tänä aamuna, heti kun heräsin. Asiaan saattoi vaikuttaa mm. se, että yön aikana Koratiassa kuultiin ravaamisen ja taistelun ääniä, kovaäänistä kissankielistä kiroilua sekä havaittiin harmaan taistelusäkkärän pyörivän sängyssä niin ihmisten päällä kuin aluslakanan allakin. Varpaitani haukattiin pariin otteeseen ja yksi kissojen raapimatolppa kaatui kovalla räminällä. Pahvinen kissatalo oli siirtynyt paikaltaan. Nyt aamulla pojat ovat joko nukkuneet tai painineet.

video


Mitäpä sitä ihmettelemään. Viime päivinä moni ihminenkin on todennut, että on ihan erilainen olo, kun aurinko paistaa ja kevät on lähellä.

10 kommenttia:

 1. Sanotaan että maaliskuussa kissat mouruavat. Olen miettinytkin että hyrräävätkö leikatuilla kolleillakin keväthormonit?

  VastaaPoista
 2. Teil onkin ollut villit menot. Nyt on hankikanto ja täytyy lähteä tarkistamaan piha, yritän olla karkaamatta...

  VastaaPoista
 3. Oho, onpa tullut Myrskyisiä kommentteja! :D Aika myrskyävä oli tietenkin postauksen sisältökin.

  Myrsky, kyllä meillä kevät vilkastuttaa kastraatitkin selvästi. Cisu ja Totohan ovat hyvin rauhallisia öisin - paitsi kevään koittaessa. Katsotaan, kauanko suurin maalisvimma kestää.

  Myrsky-mäyris, toivottavasti et karkaa! Cisu ja Totokin ovat olleet tänään jo kaksi kertaa ulkona, ensin autokatoksessa hiippailemassa ja sitten terassilla. Terassilla Cisulla oli ihan kesämoodi jo päällä: hän nakersi jo vihertävää (!!) oreganoa ja kierähti auringon lämmittämällä kivellä. Onneksi hankikanto eivät ole kissojen mieleen, niin kukaan ei yrittänytkään karkuun.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on nuorilla miehillä selvästi maaliskuu! Selvästi auringon valo on ladannut patterit :)

  VastaaPoista
 5. Meilläkin myrskyttiin tänään kun Naukulan Mamma toi kissanminttuhiiren :D

  VastaaPoista
 6. Olipas hauska katsoa kissapainia! Koiraharrastajana odotin koko ajan milloin alkaa ärinä :)

  VastaaPoista
 7. Auringonvalon lisääntyminen aktivoi ja energisoi kaikkea elävää. Tätä on odotettu ja tätä varten tankattu unta ja ravintoa pitkän talven kuluessa. Kastraatit eivät sinänsä kevätmouruamisista tai juoksuista ymmärrä mitään, mutta energisiä ollaan joka tapauksessa.

  Poikien leppoisa otteluvideo on kiintoisa. Tuhiseeko Cisu tohkeissaan? Miten otollinen puolustuspaikka Totolla onkaan - se joka hallitsee korkeaa kohtaa voi puolustustautua vaikka yhdellä tassulla. Cisu hyökkää aina silloin, kun Toto unohtuu katsomaan suoraan kameraan.

  VastaaPoista
 8. Naukulan Mamma, kyllä kevätfiilis on selvästi vallannut koko porukan. Villiyttä ja iloisuutta havaittavissa <3

  Tasha, tuo onkin erinomainen syy hieman myrskyillä! :)

  Sanna, ärinää ei yleensä kuulu, mutta tuhinaa kyllä ja joskus varoitushuutojakin, etenkin Cisulta. Ja toissayön taistelussa kuului kummallista mäkätystä ja purnausta, sitä on vaikea kuvailla.

  Otto Kulta, meillä ei enää uskalleta testaila, onko kastraateilla mitään riiausvaistoja. Kerta riitti - se kerta, kun pieni (mutta leikattu) Toto kuuli tietokoneelta kiimaisen tyttökissan huutoa ja meni ihan sekaisin ja väijyi tyttöä koko illan. Mutta ainakin muunlaista menojalkaa vipattaa näin kevään tullen kastraateillakin. Odotan niin lumien sulamista ja ensimmäistä metsäretkeä valppaasti askeltavien kissojen kanssa, se on yksi vuoden kohokohdista!

  Cisulla on tosiaan tapana tuhista niin Totolle, leluille kuin joskus typerille ihmisillekin. Cisu on kiivastuvaa ja närkästyvää sorttia. :) Tottis ei tuhise, mutta yrittää joskus uhkailla veljeään varoitushuudolla, joka on kyllä Toton tapauksessa varsin pieni ja vauvamainen ininä. Ei pelota Cisua. Kuten yllä totean Sannalle, Cisu ja Toto eivät ärise koiramaisesti, vaikka kumpikin on joskus murissut, ei kuitenkaan omalle velikullalle.

  VastaaPoista
 9. Nämä videot ovat kyllä huippuja. :) Meillä on ihan samanlaisia mätkimiskahakoita.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Hanna! :) Meillä oli äsken vain suusanallinen kahakka. Makuuhuoneesta kuului kauheaa mäkätystä ja säksätystä, mutta ilmeisesti kumpikaan moukula ei ollut erityisen kiukkuinen oikeasti tai ainakaan jaksanut tapella, sillä yhtäkkiä pojat ryömivätkin pussilakanan sisälle ja nukahtivat sinne vieretysten.

  VastaaPoista