perjantai 9. maaliskuuta 2012

Nimi ja muut erot

Villistä vilistäjistä emme ole aina varmoja, mutta paikoillaan olevat kissat on kotiväen mielestä lähes aina helppo erottaa toisistaan, vaikka Cisussa ja Totossa "hieman" samaa näköä onkin.

Paitsi että eilen tein kaamean mokan. Lähestyin takaapäin istuvaa, hyvin pyöreämuotoista kissaa, mielestäni siis toisinaan tykinkuulaksikin kutsuttua Totoa - Cisu ei ole istuessaan ollenkaan niin pallomainen kuin veljensä. Silitin tuota kissaa ja sanoin: "Toto, Toto." Kissa kääntyi närkästyneenä, tuijotti minua tiukeasti ja ärisi äyyyiiiiiiiiiiIIIII! Se olikin Cisu. Kauheaa sotkeaa hänet pikkuveljeensä, Cisun mielestä he ovat aivan erilaisia.

Käytöksensä suhteen he usein ovatkin. Nyt kun olemme taas päässeet hieman ulkoilemaan, poikien luonne-erot ovat näkyneet selvästi.

He saavat ulkoilla aivan vapaasti terassilla, koska siitä on sulanut vasta varsin hallittavissa oleva alue eivätkä kissat karkaa lumeen. Kun terassin ovi aukeaa, pojat viipottavat ulos yhtä innostuneina. Toto kuitenkin pysähtyy heti ulos päästyään, katselee hetken ympärilleen ja valitsee sitten istumapaikan terassilla. Siinä hän nököttää ja tarkkailee maisemia, välillä nostaa hieman kuonoaan saadakseen paremman tunnun kevään tuoksuun.

Samaan aikaan Cisu ryntäilee ympäriinsä ja yrittää keksiä, miten pääsisi a) pinossa olevien puutarhatuolien väliin, b) kaukana häämöttävälle kivelle yli lumen, c) muutaman metrin päässä pensaassa, niin ikään lumivallin takana olevien lintujen kimppuun. Joskus Cisu on grilllin kimpussa, ja ylipäätään hänestä ulkona ei vain nautiskella, vaan siellä toimitaan.Vielä ei valitettavasti ole kovin toiminnallinen aika.

Sisääntullessa pojat alkavat taas muistuttaa toisiaan: vimmaista pikajuoksua, villiä painia ja sitten nukkumaan.

6 kommenttia:

 1. Se sallittaneen jos vieraat erehtyvät sekoittamaan veljekset, mutta oma kotiväki erehtyy!
  Ei ihme että hieman kiukustuttiin:D

  VastaaPoista
 2. Voi Cisu :-DDD Cisun temperamentti on niin hass... anteeksi, voimakas.
  Onkohan Cisulla ulkona adhd? Mitenköhän sen saisi mitattua?

  VastaaPoista
 3. Voi ei! Olisiko henkilökunnalla silmälasien hankinnan paikka, kun noin pöyristyttävä erehdys pääsi käymään? ;)

  VastaaPoista
 4. Täällä on joskus erehdytty sänkyyn tulleesta kissasta, mutta silloin on ollut säkkipimeää ja sen lisäksi pää tyynyssä. Selän päältä tassutellut kissa on tuntunut kovin kevyeltä eli Harmilta, mutta eipä ollutkaan!

  Tämä ei tosin ollut mitään TUOHON erehdykseen verrattuna! :D

  VastaaPoista
 5. Mulle kävi kans tänään niin, että erehdyin luulemaan Nipsun meoooow-huutelua Bélan ääneksi. Olin ihan kummissani, että Nipsukin huutaa yhtä kovaa ja miehekkäästi.
  Ulkoilut on meilläkin vielä aika pientä, mutta haistelemassa on kiva käydä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista! On kyllä anteeksi antamattoman typerää sekoittaa noin erilaiset veljekset keskenään. Suorastaan loukkaavaa! Edes kotiväen pitäisi tietää, edes pannasta jos ei muusta. Yritän parantaa tapani, ja kyllä, uudet silmälasit ovat jo ostoslistalla.:)

  Elämäni kissat, minäkin väitän yleensä kuulevani jo askelista, saati sitten äänestä, kumpi kissa on kyseessä, mutta joskus tulee erehdyksiä. Ehkä Nipsu on kevään tullen voimissaan, kun päästää miehekkäitä huutoja? :D

  VastaaPoista