sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Maailman rohkein korat
Sitähän luulisi, etteivät thaimaalaiset kissat pidä lumesta. Niin meillä Koratiassa ainakin luultiin tähän aamuun asti.


Sitähän luulisi, ettei talviulkoileva kissa tarvitse fleksiä, kun se pysyy tiukasti lumen rajaamalla alueella.


Ei meidän Toto. Hänellä välähti tänään, että hankikanto on häntä varten. Muu kotiväki oli tiputtaa silmänsä hämmästyksestä, kun tutkimusmatkailija Toto Tottiainen lähti tyynesti kulkemaan hangella ja asteli aina Koratian rajasillalle asti, käväisipä nopeasti takametsässä Espoon keskuspuiston puolellakin.
Alkumatkasta saatiin videokin. Loppuosan tärinä johtuu siitä, että kameran oli pakko lähteä myös lumen keskelle rämpimään. En osannut varautua, että Toton lenkistä tulee niin pitkä, ettei zoomi riitä tallentamaan rohkeaa lumikenkäilijää.


video


Voitte vain arvata, mitä mieltä itseään Koratian ja varmaan koko kissamaailman kuninkaana pitävä Cisu oli pikkuveljen tempauksesta. Ensin Cisun silmät levisivät tyrmistyksestä lautasen kokoisiksi, ja sen jälkeen hän on ollut aivan vimmainen. Cisun pitäisi päästä koko ajan ulos kokeilemaan, josko hänkin osaa kävellä pitkin lumihankia. 


Mutta ei hän osaa - tai ainakaan uskalla.

Toto on paitsi maailman rohkein myös maailman rauhallisin korat. Luonteensa mukaisesti hän ei pitänyt turhaa melua itsestään ennen eikä jälkeen suuren seikkailun. Nyt hän istuu sohvalla aurinkoläikässä ja katselee rauhallisesti ikkunasta, kenties miettii seuraavaa tutkimusmatkaansa. Antaa Cisun riekkua ja hötkyillä. Se on kuitenkin vain paljon melua tyhjästä. Toto tietää, että kannattaa ottaa iisisti, niin on energiaa yllätyksellisiin tempauksiin, kun siltä tuntuu.

18 kommenttia:

 1. Voi Toto ♥ Hän vaan tyynesti veti lumikengät jalkaan ja lähti tassuttelemaan. Rohkea Koratian prinssi!

  VastaaPoista
 2. Toto on maailman rohkein ja hassuin. ♥

  VastaaPoista
 3. Sydämiä satelee täältäkin Koratian rohkealle! ♥ ♥ Ihana postaus! Helmi lähettää Totolle lämpimiä ajatuksia ja pieniä puskuja :)

  VastaaPoista
 4. Koratian rohkea kiittää. Hän on nyt hyyyyyvin pitkänä ja kuumana sohvannojalla nukkumassa, hyvin ansaitut päikkärit suuren seikkailun jälkeen. ♥ Hänen veljensä on jo hieman rauhoittunut, mutta edelleen epämääräisen levoton ja ärtynyt.:)

  Toto lähettää Helmille takaisin puskuja. Helmin ei kuitenkaan kannata ottaa Totosta mallia, vaan kiltisti harjoitella sitä valjasulkoilua!

  VastaaPoista
 5. Voihan Toto! Hankikanto on ihana ja näköjään myös hiukan jännä asia :-)

  Cisulle pitää nyt järkätä varmaan jotain kriisipalaverii.

  VastaaPoista
 6. Tuota mekin pelättiin, että kissat lähtisivät hangella pitemmällekin lenkille, mutta onneksi Vieno pysyi ihan kulkureiteillä ja Kauno turvallisesti eteisessä.

  VastaaPoista
 7. Zepa, kauan se kesti, mutta lopulta Cisu toipui järkytyksestä. Toto tajusi sentään sisällä käyttäytyä pikkuvelimäisesti ja mennä Cisun syliin. Sitä ennen hän oli kyllä ollut taas ulkona ja karannut hangen yli naapuriin... Pitää vissiin kaivaa valjaat esiin pikaulkoilujakin varten, kun ainakin toinen harmaaherra on noin pitelemättömällä tuulella.

  Raakki, kieltämättä hankikannon turvin kipittävää kissaa on vaikea pyydystää, samainen hankikanto kun ei ainakaan meillä enää riitä ihmiselle. Onneksi Toto ei mennyt kauas, eikä teilläkään Vieno!

  VastaaPoista
 8. Ooh! HuRRrjaa menoa Koratiassa! Melkoinen rohkeudenosoitus. Ja komeasti harittavat lumikenkätassuvarpaat ensimmäisessä kuvassa!

  VastaaPoista
 9. Myrsky, hurrrrjaa on! Toto muistutti taas, millainen hurjimus ja kylmäverinen seikkailija hän oikeasti kaiken söpöilynsä ja hurinansa taustalla on.

  Minä en nähnyt Toton ensimmäistä lumikävelyä, mutta mies näki. Oli ollut vaikea päättää, seuratako Toton suoritusta vai Cisun ällistystä. Toto ei ollut lainkaan epäröinyt, vaan aivan kuin olisi tehnyt niin aina ennenkin lähtenyt määrätietoisesti hankien poikki heti kun pääsi ulos. Minä pääsin sitten katsomaan ja videoimaan tuon toisen hankikeikan ja kyllä se silloinkin hämmästytti meitä kaikkia muita Koratian asukkaita. Luulen, ettei Cisu järkyttynyt yhdestä kerrasta niin paljon, mutta kun huomasi, että Toto kävelee hangella koko ajan eikä hän vaan uskalla, se nk. söi kissamiestä kovasti. Voi Cisua. Hankalaa, kun pikkuveljet kasvavat ja rohkaistuvat.

  VastaaPoista
 10. Voi hyvänen aika sentään, kylläpäs onkin seikkaileva Toto! En meinannut uskoa silmiäni ensin että noin piiiiitkälle uskaltautui.

  VastaaPoista
 11. Andromeda, kiitos! Ainakin ovat hyvin hassuja ja yllättäviä. <3

  Elämäni kissat, no ei meinattu täälläkään uskoa! Ja sitten Toto uskaltautuikin jo naapuriin asti, rohkeus kasvoi pikavauhtia.

  Oli kyllä ihanan lämmin aamupäivä. Jossain vaiheessa vain Cisu oli ulkona ja istuskeli puisella puutarhapöydällä. Äkkiä Cisu alkoi kiemurrella selällään kuin kesäasfaltilla: pöytä oli lämmin ja Cisun kylki suorastaan kuuma. Oi aurinkoa. :) Ei ihme, että menee kissalta jalat alta!

  VastaaPoista
 12. Ooh, millaista rohkeutta! Toto The Valiant! Lumikenkäseikkailuretket valtakunnan rajalle osoittavat liki uskomatonta urhoollisuutta ja kylmäpäistä seikkailumieltä.

  VastaaPoista
 13. Jenni, Cisu ja Toto, blogista löytyy jotakin Koratiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mitä suomenkieltä, siis mun blogista löytyy teille jotakin ;)

   Poista
 14. Ella, Toto haluaa kertoa, että hän oli tänään sohjosta huolimatta niin urhoollinen että hän karkasi sen verran vauhdikkaasti, että hänelle määrättiin tästä lähin valjaspakko!

  Elämäni matkat, suurkiitokset! :) :)

  VastaaPoista
 15. Mitkä lumikengät! :D Luulisi itse asiassa, että kantavalla hangella on oikein mukava tassutella.
  Valjaspakko taitaa olla välttämätöntä! ;)

  VastaaPoista
 16. Heidi! Joo, on aikamoisen harottavat ja muutenkin leveät lumikengät. :D Kantavalla hangella lähes 10 asteen lämmössä oli oikein mukavaa, tassutkin olivat yllättävän lämpimät lumiseikkailuista huolimatta.
  Mutta tosiaan: vapaus on nyt koettu ja on valjaiden aika. Sekä minä että Cisu olimme eilen vihaisia, kun Toto vilisti läpi kinosten naapurin pihalle ja pakoili meitä siellä. Cisu oli sylissä mukana etsimässä Totoa, kun en ehtinyt viedä sitä kotiinkaan eikä Cisu voinut laittaa tassujaan maahan ja silloin Cisukin olisi kenties karannut... Kaikenlaisia seikkailuja, aiempina kevättalvina ei ole ollut ollenkaan näin vauhdikasta!

  VastaaPoista