sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Koratian kunkkujen marrasmatka

 
 
Tässä on Koratian kuningas Cisu lauantaiaamuna. Hän on juuri herännyt siirtomaansa päämajasta eli mökiltä, tarkemmin mökkiparvelta siskonpedistä Koratian ihmisten kanssa. Siellä hän on nukkunut, paininut peiton alla sekä pelannut koratpalloa koko yön. Kunkku tuntee olevansa hyväntuulinen ja täysissä voimissaan.
 
 
"Mitä tekisin?" hän pohtii. Hänen veljellään, varakunkku Totolla on vankka kanta, mitä mökillä kannattaa tehdä: katsella valppaana ulos ikkunasta.
 

 
 

Melkein aina ikkunasta katsoessaan näkee nimittän monta tällaista,


 
 
ja jos hyvä tuuri käy, myös tällaisen. 
 
 
 
Kurre on näky, joka pistää raavaan koratmiehenkin levittämään hartiansa ja pullistelemaan kaikin tavoin. Tuolle kun pääsisi näyttämään...
 

 
 
 
Oravalle ja tinteille jäi näyttämättä, mutta päästäispolo joutui surman eli Cisun suuhun heti ensimmäisellä mökkiulkoilukeikalla. Kissojen ja miehen välillä oli tullut hieman eripuraa, kun mies ei ollut samaa mieltä, että olisi ollut oivallista, että Toto kuljettaa Cisun saaliin sisälle mökkiin.
 
 
Niinpä mökissä keskityttiin tavanomaisiin sisäpuuhiin. Molemmat kissapojat auttoivat auliisti mummia neulomisessa,
 

 
 
 
leikkivät kaislanpätkillä
 
 
 
ja vauhkoilivat koratpallon kanssa. Pallo sai lempinimen "Miniveli", koska se oli harmaaveljeksille niin tärkeä. Pallo otettiin yöksi sängyn viereen yläkertaan, ja heti aamulla se tuotiin alakertaan. Koratpallo oli siis koko ajan siellä missä kissatkin.
 

 
 
 
Kaikki tämä oli hyvin antoisaa, ihanaa ja myös kovin uuvuttavaa. Cisu sammui jo varhain lauantai-iltana takan ääreen. Hän oli niin kuuma, että pelkäsimme hänen saavan palohaavoja, mutta ilmeisesti Cisusta oli vain sen mukavampaa, mitä hohkaavakylkisemmäksi hän tuli. Ihana takka!
 

 
 
 
Totoa ei näy unikuvissa, koska hän halusi olla vanhempieni makuuhuoneessa kaapin päällä yhdessä ja tietyssä pärekorissa. Siellä hän viihtyi kesälläkin, joten sinne piti päästä nytkin koko ajan. Ongelmaksi tosin muodostui, että kesällä tuonne suosikkipaikkaan pääsi avonaisen ikkunan karmille loikkaamalla, mutta nyt kukaan ei avannut ikkunaa... Toto kokeili viikonlopun mittaan monia keinoja kaapin päälle pääsemiseksi. Perinteisiä olivat kaapin edessä hyppiminen ja iniseminen. Epäperinteisemmistä tavoista mainittakoon mummin niskaan loikkaaminen. Toto oli juuri aikeissa kokeilla, voisiko mummin päästä vauhtia ponnistamalla hypätä korkeuksiin, kun ehdin napata hänet ja nostaa kaapille.
 
 
Lopuksi vielä Cisun filosofinen kirjahetki.
 

 
 
 
Kotiin palatessa olikin sitten vähemmän filosofisen karjumishetken vuoro. Tällä hetkellä Koratiassa on hipihiljaista. Hallitsijat ovat vetäytyneet sohvannurkkaan toipumaan reissun rasituksista ja pohtimaan, miten voisivat muuttaa kokonaan siirtomaakuntaansa. 

10 kommenttia:

 1. Teillä on ollut seikkailuviikonloppu! Mökillä tuntuu löytyvän mieleistä puuhaa jokaisen makuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä on ihanaa! Kun tulin kotiin, heiluttelin seuraavan yön unissani tassujani, ulisin ja juttelin. Muistelin ihania päästäishetkiä, leikkiseuraa, kurrea, koko mökkiseikkailua. Ah!

   t. Toto

   Poista
 2. Kaikilla kunkuilla pitäisi olla oma siirtomaansa! Vierailut niissä näyttävät tekevän vain hyvää kissalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, olemme aivan samaa mieltä. Siirtomaahan matkaaminen ei taida virkistää yhtäkään kissaa, mutta siirtomaa palkitsee vaivan. Vaihtelu virkistää kissaakin. :)

   Poista
 3. Ihana kuva, jossa kaksi kissaa kyttää ikkunasta ulos ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Onneksi sain otettua kuvan, kun pojat pullistelivat oravalle. Pelkäsin koko ajan, että he hermostuvat, kun monta ihmistä hihittävää ja yksi säntäilee kameran perässä. Kurre oli ilmeisesti niin hypnotisoiva näky, etteivät pojat edes huomanneet pullistelultaan moista taustasähellystä. Kotona oravia nähdään vain loppukesästä läheisessä metsässä puiden oksilla, joten tällainen "lähiorava" oli todellinen elämys.

   Poista
 4. Tuo ikkunakuva pojista -eikun kunkkuista!- on ihan huippu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, hyvä, että olet asiallisesti korjannut nimityksen. :D "Pojiksi" kutsutaan Cisun ja Toton lisäks myös kaikenlaisia häliseviä pieniä ihmislapsia, mutta "kunkkuja" ovat vain Cisu ja Toto, aivan oikeutetusti.

   Poista
 5. Lomahuvila siirtomaassa on selvästi kunkuille sopivia aktiviteetteja pullollaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ella, lomahuvila on aivan täydellinen kaikkina vuodenaikoina! Täydellisyyteen tarvitaan tosin sitä, että siellä on paljon palvelysväkeä: Koratian väki, mummi sekä vaari. Kun Koratian väki on mukana, voi huoletta keskittyä nauttimaan muista ihmisistä (esim. pitämällä heidän päätään ponnistuslautana...), mutta kun Cisu ja Toto olivat kesällä viikon verran vain mummin ja vaarin kanssa mökillä, heitä oli välillä huolestuttanut ja jopa itkettänyt...

   Poista