torstai 13. elokuuta 2009

Monitoimilomalla

Matkamuistelmien aika! Töölön-lomasta ei puuttunut aktiviteetteja, mutta onneksi pojat ehtivät myös rentoutua kaupunkimatkallaan.

Aluksi poitsuja oli hieman jännittänyt. Onneksi lomahotellissa oli aina niin hyvä asia eli pahvilaatikko.
Isäntäperhe on kova urheilemaan, joten kissatkin saivat kokeilla eri kuntoilulajeja. Erityistä suosiota olivat saavuttaneet nojatuoliagility, tasapainolaudalla keikkuminen sekä palloilu. Eikä mikä tahansa palloilu - veljekset taitavat olla taipuvaisia suuruudenhulluuteen.
Toto oli myös käynyt pari kertaa jaloittelemassa rappukäytävässä. Cisu ei tullut mukaan, sillä hän oli kategorisesti kieltäytynyt liikkumasta valjaat päällä: hoidossa voin vielä olla, mutta teidän mukana en lähde minnekään.

Totokin oli viihtynyt paremmin suojaisassa rappukäytävässä kuin ulkona. Ulkona oli ollut kivaa aina siihen asti, kunnes kuului ääniä, ja niitähän Etu-Töölössä kuuluu.

Muut lomaharrastukset olivat perinteisempiä, jo kotona hyväksi havaittuja.
Suosikkeihin oli tietenkin kuulunut kiipeily. Cisu oli heti näyttänyt Totolle, että täällä on sitten kaikissa kaapeissa liukuovet - jee! - ja pojat olivatkin viettäneet aikaansa etenkin vaatekaapissa. Myös kuvassa näkyvä keittiön avohylly oli ollut hyvin mieleinen paikka. Jostain syystä hylly oli täysin tyhjennetty jo kun saavuimme tuomaan poitsuja.

Vessa oli ollut superkiehtova paikka. Sinne oli viuhahdettu yhteistuumin ja salamavauhtia aina kun mahdollista. Ymmärrettävää, saattoihan siellä esim. myllätä pyykkikoria.

Välillä piti tuulettaa lomakokemusten sekoittamaa päätä. Tai sitten pojat katsovat, ettei öisellä pihalla vain ole koiria. Ensimmäisenä yönä oli ollut, ja vieläpä ulvova koira. Sitä oli pitänyt kuunnella karvat pystyssä ja hyvin kauhistuneena.


Ongelmiltakaan ei ollut säästytty. Vessalootaaan oli laitettu uutta, aiemmin testaamatonta merkkiä olevaa hiekkaa alkuillasta. Cisu oli kuopinut yöllä puoli kahteen asti hiekkaa ja irvistellyt, että minä en sitten tuollaiseen pissi. Aamuun mennessä oli kuitenkin luovuttanut, onneksi.


Ja onneksi ongelmien vastapainoksi oli ollut tarjolla monenlaista viihdettä.

Elokuvien ohella pojat olivat myös ottaneet drinkkejä. Kun haimme pojat, Toto hilpaisi vielä viime hetkellä ikkunalaudalle. Siellä oli poikien oma, tukevajalkainen viinilasi, josta oli kuulemma kivempi juoda kuin mukana olleesta omasta kulhosta.
Totosta oli löytynyt reissun aikana uusi piirre. Pahinkin riehumiskohtaus talttuu, kun Toton ottaa syliin ja silittää etutassua. Nauttimisrefleksin vallassa oleva Toto ei voi kuin sojottaa tassuaan ja toivoa, että sitä silitellään ikuisesti.

Poikien lempipaikka oli ollut suvun vanha nojatuoli. Siinä oli istuttu yhdessä ja erikseen, ilman ihmistä ja etenkin ihmisten sylissä, ja, kuten kuvassa, pehmokoiran kanssa. Tuoli oli tarjonnut myös erinomaisia kiipeily- ja kurkkimismahdollisuuksia.
Että ihan hyvä loma oli ollut! Eipä ihme, että puuhailun lisäksi pojat olivat rentoutuneet...

ja rentoutuneet.

Cisu ja Toto: Meille kotiinkin voisi tulla ilta-aurinkoläikkä makuuhuoneeseen!
(Tai sitten me tullaan taas Töölöön läikkäämään. Eli kiitos hoidosta vaan!)

10 kommenttia:

 1. Olipa pojilla ollut mukava loma! Paljon jännitäviä seikkailuja ja sylityksiä. :) Hienoja kuvia myös!

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana hoitopaikka! Pojat oli hienosti otettu huomioon (sisustusta myöden) ja selvästikin saivat super hyvää hoivaa.

  Tuo oli varmasti erityisesti Totolle jännä tutkimusmatka, kaikkea uutta ja jännää.
  Näyttää siltä että ottivat lomasta kaiken irti :)

  Piti taas pysähtyä ihailemaan poikien kauneutta ja noita silmiä jotka ekassa kuvassa tulee mahtavasti esille... huokaus :)

  VastaaPoista
 3. P.S. pitääpäs testata tuota tassusilitysvinkkiä ensi kerralla kun Sanni herättää yöriehullaan ;)

  VastaaPoista
 4. Ai hurja, kun teillä on sitten hyvä lomapaikka. Ei takuulla teidän orjilla ollut loman aikana noin hauskaa. ;)

  VastaaPoista
 5. Kyllä Töölössä on hyvä lomailla, täällä on parhaat auringonläikätkin!

  VastaaPoista
 6. Poitsut ovat tervetulleita läikkäämään milloin tahansa :)

  He ovat kyllä ihanan erilaisia, stressaava ja herkkä Cisu ja huoleton ja tasainen Toto. Sinänsä olisi mielenkiintoista nähdä miten Toto käyttäytyisi yksin hoidossa ilman isoveljen turvaa.

  VastaaPoista
 7. Hihhih! Toto näyttää ihan punkerolta tuossa rappukäytäväkuvassa. :D

  VastaaPoista
 8. Koratithan tunnetaan erikoista silmistään - silti ne hämmästyttävät välillä meitäkin. Cisulla on jotenkin ilmeikkäämmät silmät kuin Totolla, Cisun katse on välillä todella hätkähdyttävä. Toto-parka taas onnistuu aina olemaan jotenkin hämmästyneen ja ei niin skarpin näköinen. :) Viimeistään muutaman vuoden iässä silmät muuttuvat vihreiksi, sitten ne vasta hienot ovatkin. Tassusilitysvinkki muuten toimi aluksi hienosti kotonakin, mutta tänään se oli menettänyt tehonsa. ;)

  Toto olisi varmasti kovin hämmentynyt, jos olisi yksin hoidossa tai tekisi ylipäätään mitään ilman Cisua. Cisun lääkärireissu + satunnaiset yksi ulkoilut kun lasketaan, niin Toto on ollut ehkä 4 tuntia elämässään yksin ainoana kissana kotona, ja silloinkin on ollut aina ihmisseuraa. Taitaisi poitsun reippaus karista, jos lähtisi yksin matkalle Töölön hyviä aurinkoläikkiä katsomaan. :)

  VastaaPoista
 9. Onpas teillä komeita kissoja! Eksyin tänne vahingossa, onneksi eksyin! Mahtavia kuvia ja mahtavia kissoja!

  VastaaPoista
 10. Hei Onnenpuu, kiitoksia! Pitääpä tutustua sinunkin blogiisi. :)

  VastaaPoista