tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pyhä Toto, vegen ja karppaajan pääsiäinen sekä teemabiisit


Hyvin selkeä otsikko, eikö? Mutta nyt on monta asiaa, hyvin tärkeää ja viisasta asiaa.

Sitten aurinkoläikkäkauden alun meillä on nähty usein pyhää valoa hehkuva Toto Tottiainen, hohtokissa. Katsokaa vaikka.


 Toton tassuilla on tapana sulaa ja venyä auringossa.


Parivaljakko vege ja karppaaja meillä taas tavattiin pääsiäisenä. Pitkät ruoan täyttämät päivät toivat hyvin esiin veljesten erot.

Meillä on keittiössä syksyllä pihalta turvaan kannettu hyvin kuihtunut ja kaikin puolin kärsinyt yrtti-istutus. Emme voi hävittää rumilusta, koska se on Cisulle hyvin tärkeä. Cisu istuu ruukulla ja joskus myös ruukussa joka aamu ja aina jos kovia kokeneessa istutuksessa versoo jotakin vihreää, Cisu on herkuttelemassa. Pääsiäisen kunniaksi Cisu nautti minttua.Cisukin kyllä huomasi, että keittiössä valmisteltiin lammaspaistia savustinta varten. Cisusta se oli tosi outoa puuhaa. Hän kävi kerran katsomassa, irvisti ja poistui.


Lihansyöjä-Toto sen sijaan voisi ryhtyä pelkälle lammasdieetille. Hänestä lammas oli tosi hyvää raakana, mutta kyllä sitä saattaa kypsänäkin maiskuttaa, kuten kuvassa näkyy. Oli aika hupaisaa yrittää ruokailla ihmisten kesken, kun jonkun tuolin kohdalta pilkisti tuon tuosta pöydälle Toton pikkuinen nälkäinen naama. Ääyyyy, antakaa lihaa!


 Ja sitten ne biisit. Marianne haastoi kissat tai ainakin kissanomistajat nimeämään kissoille omat biisinsä.

Toton biisi oli helppo valita. Cisu on ollut tänä keväänä öisin ihmeen rauhallinen, mutta Totolla on ollut etenkin alkuillasta ja aamuyöstä usein ihan maaliskuuolo. Se ilmenee singahteluna, hypähtelynä ja kaikenlaisena ääntelynä. Siis jokseenkin kuten Kolme iloista rosvoa Kardemumman yössä:

Nyt hiljaa, hiljaa hiivitään 
näin Koratian yössä.
On kaikki kansa pötköllään,
vain Toto hyppii yössä.
Kun villiys on, niin loikataan,
ei kiljahtamatta milloinkaan!

Hei, heiluta peppua,
nosta jo tassua,
Tottis Tottis Totander!

Tai jotenkin noin. Toton sanoilla laulu kuuluu jokseenkin näin: Äy, ÄYY, Äy, uuaaaah, PurPP, iii, Ouh! Siitä on jo runsaasti aikaa, kun viimeksi kuulin tuon oikean laulun, mutta kutsuvaa Toto-laulua on kuultu aika usein. Joka tapauksessa Kolme iloista rosvoa sopii Totolle pienin muunnoksin, ja osin muuttamattakin:


Lihaako myös - no, makkaraa
ja jonkin kyljyksistä,
ja leijonalle silavaa,
se on niin terveellistä.
Ja selkää nautain muhkeain
ja kinkkua, hm, joskus vain.


Cisun biisiksi meinasi valikoitua hänen kesäonnensa ja ulkoiluharrastuksensa vuoksi Walking on Sunshine, mutta sitten muistettiin, että Cisu sai jokin aika sitten pomppukohtauksen radion edessä, kun sieltä kuuluu tosi hyvä biisi: Mustan kissan tango! 

Pienellä muokkaamisella tuosta laulusta saisikin erinomaisen Cisu-biisin:


La-la-la-la-la-la, lal-la!
Jos harmaa kissan saisin, mä sitä rakastaisin.

Sen harmaan kissat tassut ne sitten hassut on!
Kun pitkän narun päähän mä laitan paperin,
niin kissa tanssii aivan tangon askelin.
Hei, tenssi kissa tango, tango, tango,
nyt harmaa kissan tanssi sen ikioma on!
Soi harmaan kissan tango, tango, tango,

se Koratiasta lensi tänne meillekin.
La-la-la-la-la-la, lal-la!


Jne. Kerrassaan mainio biisi! Täytyy myöntää, että ihmisetkin ilahtuivat kuullessaan sen pitkästä aikaa radiosta. Laulun kaikki sanat löytyvät esim. täältä

Cisu ja Totohan ovat siitä poikkeuksellisia moukuloita, että heillä on nimikkoartistitkin. Toto on taas alkanut mainostaa, että Toto tulee Suomeen ensi kesänä (hän on sekaantunut myös ravitouhuihin, koska vielä enemmän hän mainostaa kaikenlaisia Toto-porukoita radiossa ja tv:ssä). Meidän blogiin taas tullaan usein hakusanalla Chisu, vaikka Cisun rääkyminen ei liene ihan sitä, mitä laulaja-Chisun ihailijat etsivät. Toisaalta se mahtaa olla pientä verrattuna siihen pettymykseen, jota Koratian Cisun ihailija varmasti väistämättä tuntee, jos päätyykin laulajan sivuille.

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Marianne, ja biisihaaste oli ihana! Ainoa haittapuoli on se, että nyt nuo Cisun ja Toton teemabiisit kaikuvat koko ajan päässä. :D

   Poista
 2. :-D Olipa tässä tosiaan paljon JA TÄRKEÄÄ asiaa!
  Toton biisi on ihan ehdoton, samoin ääntelyiden kuvaus! Ja kyllä, olisin varsin pettynyt joutuessani Chisun sivuille Cisua tavoitellessani! Siis aitoa Cisua, ei myöskään Kisu "juustossa löytyy" Jernströmmiä. Menipäs tämä nyt hankalaksi...
  Cisu on vallan hassu siellä mintturuukussa! Voi teitä, pojat, voi teitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, Toto vastaisi tähän iiii, äÄä, äY, väy, kuR, purp. Toto on ollut tänä keväänä todella puhelias ja sanavarastokin on kasvanut huimaa vauhtia. Kaikenlaisia kisuja on kyllä maailmassa ihmeesti, mutta vain yksi on Koratian Cisu. <3

   Poista
 3. Oi voi. Ootte te vaan niin ihania. Huoh. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, niin ollaankin täydellisii. Meidän omasta mielestäkin ollaan, näytämme usein hyvin tyytyväisiltä itseemme. Ja syystä. :)

   Poista
 4. Kuten Saila, olisin ehdottoman pettynyt, jos joutuisin Chisun sivuille harmaata koratialaista kaivatessani. Toton musiikki sentään on mieleeni, vaikka hohtokissa onkin siinä aivan liian vähän esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ella, hyvä kehitysidea. Pitää alkaa pohtia hohtokissan biisiä. Kwanin Shinea voisi ainakin harkita: I can see the shine, I can see the shine in you...

   Poista
 5. Voi miten osuvat laulut löysit pojille. Täytyykin miettiä, mitkä kuvastaisivat parhaiten omien harmaiden luonteita. Mirille varmaankin diivaillaan...
  Hienoa, että Cisu on päässyt laiduntamaan myös talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anita, mieti ihmeessä, biisimiettiminen oli tosi hauskaa! Kuten yllä totesin, ainoa huono puoli tässä haasteessa on, että biisit jäävät soimaan päässä. Etenkin Toto on hiippaillut Koratian yön ohella myös korvamatona jatkuvasti...

   Poista
 6. Hyvät biisivalinnat:) Ihana tuo Cisun ruukku. Ei sitä voi hävittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, kyllä Cisun ruukku hävitetään, mutta vasta sitten, kun Cisu pääsee laiduntamaan ulos. Hän käy kyllä joka päivä tarkkailemassa, josko kissanminttua jo saisi tuoreena. Ei saa, mutta onneksi sitä ei pidä enää kaapia lumen alta sentään, niin kuin vielä pari viikkoa sitten.

   Poista
 7. Mustan kissa tango taipuu kyllä moneksi ja täti-ihminen muistaa katselleensa alkuperäistä versiota mustavalkotelkkarista silloin joskus noin muutama vuosi sitten ;)

  Koratian kuninkaalliset ovat erittäin valokuvauksellisia, verbaalisia lahjakkuuksia eikä silloin ketkään chisut kelpaa. eika se Totokaan. Bändinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, olen samaa mieltä, ei kyllä mikään ihmisartisti päihitä kissoja! Ehdotin miehelle, että ottaisimme pikaisesti kolmannen kissan, niin sitten meillä olisi oikea kissabändi, joka voisi vaikka esittää Kolme iloista rosvoa. Mies ei jotenkaan pitänyt juuri tätä erityisen vakuuttavana kissanhankkimisperusteena. Pöh.

   Poista