sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Arvokas hymypoikaMiten onnelliseksi lisääntyvä lämpö ja auringonvalo koko Koratian väen tekeekään! Ihmiset ovat ihmetelleet, miten kissat voivatkin olla niin hurisevia, hempeitä ja hyväntuulisia koko ajan, mutta kai se on se kevät, kyllä se tekee hyvää meille kaikille.

(Huom! Lässytysvaroitus!)

Totoa, maailman suurinta aurinkoläikkäfania, on aamu aamulta hymyilyttänyt enemmän, että hänen lempisohvannojallaan on joka aamu entistä parempi lämpöläikkä. Heti kun läikkä on kunnolla kehkeytynyt, Toto asettuu hetkeksi siihen, ummistaa silmänsä ja hurisee. Oi millainen onni.


Tuota sohvannojaa vasten on aika koristeellinen sohvatyyny, ja olemmekin naureskelleet, että Toto poseeraa tahallaan päivittäin sen takana. Näky on nimittäin hyvin kaunis ja sopusointuinen ja Toto taitaa olla välillä itsekin sitä mieltä, että hän on maailman kaunein ja suloisin kissa.

Eilen oli ainakin. Kun olin aikeissa mennä silittelemään sohvannojanautiskelijaa, hän käänsi kylkeä ja painoi päänsä kuin merkiksi tuohon tyynyyn. Katso, tässä tyynyssä lukee Opals - Precious Stones, ja mä oon sun oma ihana jalokivi, hurrrrrrrrrrrrr!


Niin Toto onkin, meidän hopeanhohtoinen oma aarre. Mulla on oma precious-tyyny, koska olen sen arvoinen!

Totolla taitaa muuten olla tieto, mitä bloggailen, sillä tämän postauksen teon aikana hän on siirtänyt lempityynyään ja asettunut loikoilemaan hyvin ylväästi sen päälle. Jalokivikissan valtaistuin, ilmeisesti.

Cisullekin kuuluu hyvää. Myös Cisu on ollut oikein hyvällä ja ystävällisellä tuulella viime aikoina ja tiennyt arvonsa kaikin tavoin. Eilen, kun aamuaurinko paistoi suoraan keittiöön, Cisu loikkasi kesken ihmisten aamupalahetken keskelle keittiön pöytää ja heittäytyi selälleen. On ihana kevätaamu, halatkaa ja rapsuttakaa! Me halattiin ja rapsutettiin, vaikka hieman tuli keskusteltua siitä, onko tämä nyt ihan tarkoituksenmukaista kissankasvatusta. No, on ainakin jos haluaa kasvattaa lellikissoja.

Luin jostakin Facebookin kissakeskusteluryhmästä juuri kommentin, että moni kissa muuttuu hyvin iloiseksi ja hellyydenkipeäksi kevätauringon myötä. Onko muissa blogikissoissa havaittu kevätystävällisyyttä?

14 kommenttia:

 1. Arvokas hymypoika! Totta tosiaan - tuohan on juuri Totolle sopiva arvonimi. Pientä kevätkehräystä on ollut havaittavissa Naukulassakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, ihanaa kuulla että iloisen kissamainen kevätfiilis on tavoittanut muutkin moukulaiset. <3

   Poista
 2. Ihania kuvia Koratian kruununjalokivestä ♥

  Meillä on taas havaittu hepuleiden lisääntyvän. Johtunee varmaan kaikista ulkoilmassa olevista ihmeellisistä keväthiukkasista:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, meillä on taas ollut ihmeellisen rauhallinen kevät, mutta nyt on sosiaalisuuden ja hyväntuulisuuden havaittu lisääntyneen huomattavasti. Mitään suurta ulos-raivoakaan ei ole ollut, vaan C ja T ovat hämmästyttävän tasapainoisia. Hyvä niin. :)

   Poista
 3. Ihana hymy! Kyllä meilläkin on huomattavissa iloisuuden lisääntymistä heti lumien lähdettyä. Aivan kuin kissa nauraisi ja vitsailisi pihalla, hyökkäyksiä myyränkoloille ja kyytiä roskille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kävinkin kurkkaamassa teidän pihatarkkailijaa ja oli kyllä varsin tomeran (ja komean!) näköinen. Meilläkin on oltu aktiivisia pihalla, Cisu on hätyyttänyt västäräkkejä - nekin ovat siis saapuneet, jee! - ja Toto ilmaisi kaikille kevään ensimmäisen perhoshavainnon paiskaamalla perhosta tassulla voimiensa takaa.

   Poista
 4. Lässytys on parasta, eikai sitä muuten voisikaan kuvailla moista kuninkaallista ihanuutta?

  Aurinko, ihmisetkin muuten näyttävät vähemmän kireiltä ja hyrisevät sisäänpäin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, hyvin sanottu, ainakin näin vapaapäivänä olo on kyllä sellainen että hyrisyttää sisäänpäin :)

   Poista
 5. Kaunis on jalokivenne, oikein hehkuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, kiitos. Jalokivi on myös hämmästyttävän rohkea. Kävimme äsken U:ssa ja Toto johdatti meidät kaikki vuoden ensimmäiselle metsälenkille. Kotiin palatessamme olimme aika hämmästyneitä: kissat viihtyivät metsässä ja kallioilla reilusti yli tunnin. Nyt täällä onkin sitten aika väsyneitä ja säyseitä harmaaherroja.

   Poista
 6. Kissoille on blogissani haaste, johon emäntä toivottavasti jaksaa vastata! Kysyn mm. kissojen mielipidettä kasvisruoasta ja maallemuutosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, kiitos!Lupaamme vastata mutta emme nyt ihan heti. Kävin katsomassa kysymykset, ja kissoilla on asioista kyllä mielipiteensä. :)

   Poista
 7. Kevät on JEEEEEE! Ja ihmisen mielestä kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa, kevät on kyllä keksinnöistä parhaimpia. Valoa, lämpöä, hullaannuttavia näkyjä, tuoksuja ja ääniä...

   Poista