torstai 4. huhtikuuta 2013

Ikämies


Cisulla on asiaa: 

Täytin tänään viisi. Sain aamupalaksi hitusen keitettyä kananmunankeltuaista. Söin sen keskellä ruokapöytää ja hurisin. Sitten menin nukkumaan. Ikä jo painaa.

Vietin rauhallisen päivän, mutta sitten ihmiset tulivat töistä ja kysyivät, haluanko U:hun. Luulin olevani vielä nuorukainen ja innostuin ulkoiluajatuksesta niin, että loikkasin pikkuveljeni ylitse kun ryntäsin ulos. Ulkona kiipesin ulkovaraston katolle. Ennen tätä kevättä en ole koskaan osannut tehdä niin. Se on aikuisten hommia se. Myönnettäköön kyllä, pikkuvelikin on nyt käynyt katolla, mutta ei olisi käynyt ilman minun, vanhemman ja viisaamman esimerkkiä.

Kun tulin kotiin, ihmiset halusivat ottaa minusta synttärikuvan. En kuitenkaan jaksanut pysyä pystyssä, vaan olen päättänyt viettää synttäri-illan lattialämmitysputken päällä lojuen. En suostu liikkumaan enkä poseeraamaan. Pikkuveljeni on vasta neljä, joten hänellä on voimia pysytellä istuma-asennossa. (Hän jaksaa myös kytätä harjan lähellä ikuisesti, koska hän on aivan hulluna harjaamiseen.)

Tässä lojuessa on hyvä kerätä voimia. Kuulin juuri, että minua odottaa aika hurja synttäriviikonloppu: Lauantaina menen mummille ja vaarille kylään ihan vain siksi, että mummista olisi hauska saada kissaseuraa (hah, hän on pyytänyt kylään vain minut ja Toton, ei ihmisiä!). Sunnuntaina pidän synttäribileet samanikäisen ihmisserkkupoikani kanssa. Tunteekohan hänkin jo itsensä kokeneeksi ja väsyneeksi ikämieheksi?

Terveisin
miehen ikään päässyt
Koratian kunkku Cisu

21 kommenttia:

 1. Onnea Cisu! Olet jo aikamies. Koratian siniturkkinen valtias. Paljon rapsutuksia sinulle!

  VastaaPoista
 2. Oi, hyvää syntymäpäivää Cisu! Olet niin komea, kokenut ja viisas kuningas ♥

  VastaaPoista
 3. Onnea Cisu! Mukava synttäripäivä sinulla ollut ja viikonloppu kuulostaa hauskalta :)

  VastaaPoista
 4. Isot onnittelut isolle pojalle!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille onnitteluista! Siirryin juuri lattialta sänkyyn nukkumaan. Ihmiset ihmettelevät (ja epäilevät teoriaansa suuresti), olenko muuttunut viisivuotiaana aivan rauhalliseksi.
  t. Cisu

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kiitollinen, että toisin kuin vuosi sitten, synttärini muistettiin Koratiassa ja siitä laitettiin jopa ajanmukainen ilmoitus tänne blogiinkin.
   t. Cisu

   Poista
 7. Paljon onnea, Cisu! Täällä pikkupojat Sulo ja Vili voivat vielä vain haaveilla miehen ikään tulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essi Juulia, kiitos! Pian se aika kuluu, hämmästyttävän nopeasti. Toisaalta Cisu ja Toto ovat olleet meillä aina, mutta silti on tosi outoa, että ovat jo 4 ja 5, kun juuri vasta tulivat. :)

   Poista
 8. Paljon onnea Cisu! Meidän silmissämme sinä olet vielä nuori kolli. Ja tietysti komea sellainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, Cisu kiittää ja ilmoittaa mieluusti olevans komea nuori kolli. Se on vähän hienompi nimitys kuin kotiväen usein käyttämät luonnehdinnat "hassu pentu", "pikku piipero" tms. :)

   Poista
 9. Onnea Cisu! t. oikeat ikämiehet n. 8 v. ja 12 v.! :D

  VastaaPoista
 10. Cisu, nuorukainen olet vielä, ja komea! Paljon onnea ja pusuja toivottaa Täplätytöt ;)

  VastaaPoista
 11. Onnea ikämiehelle! Kyllä siellä on selvästi juhlittu ikään kuuluvalla arvokkuudella ja tulevat tervehdyskäynnitkin tätä asiallista ja ehdottoman aikuista linjaa tukevat :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikista onnitteluista! Cisua ilahduttivat erityisesti Täplätyttöjen pusut, sellaisia huomionosoituksia ei joka päivä saakaan. Kyllä synttärit on kiva juttu, vaikka niistä tulisikin ikämiehen olo. :)

  VastaaPoista
 13. Tatsutan tassuttelijat onnittelevat ikämiestä! Erityisesti tasan kuukausi sitten 5-vuotta täyttänyt, Toton täti Luna toivoo juhlista ikimuistoisia.

  VastaaPoista
 14. Paljon onnea Cisulle, ikämiehelle :)

  VastaaPoista
 15. Ikämies kiittää, tällä kertaa viisaasti työhuoneen kaapista käsin. Toimistotarvikkeiden ja Koratian ihmisikämiehen yrityspaperien keskellä on hyvä vanheta.

  VastaaPoista
 16. Onnea viiden vanhalle. Meilläkin Béla pääsee siihen toukokuussa...

  VastaaPoista