lauantai 2. kesäkuuta 2012

Heinähatut


Enpä juuri ehtinyt kissablogimaailmaan viikolla. Olin muutenkin vähän säästellyt näitä kuvia kesäkuun alkuun kesän toivotukseksi. Tällä hetkellä Koratiaa riepottelee oikea syysmyrsky, joka koettelee paitsi taloa - ikkunat helisevät - myös kissojen hermoja. Olisi ihana päästä U:hun, mutta ei todellakaan ole ulkoilusää, ei edes ihmisille. Kaiken lisäksi toinen Koratian ihmisistä on matkalla, joten aika ankeaa on, tuumaavat Cisu ja Toto.


Vielä vähän aikaa sitten olin näin ihanaa. Cisu näyttää yläkuvassa, millaiselta nautinnollisesti ruohoa ja heinää märehtivä kissa näyttää.


On mahtavaa, kun pääsee leikkimään viidakon kuningasta ja katoamaan miltei hännänpäätä myöten kasvien sekaan.On kuitenkin yksi pikkuvelityyppi, jolta ei voi kadota koskaan.Pikkuveljen tuumaustauko: juoksisiko nurmikolla, mutustaisiko heinää vai hyppäisikö heinien yli tutkimaan ojaa? Kesä on täynnä mahdollisuuksia.
Yksi juttu ei muuten ole tänä kesänä hyvin: punkkeja on ihan valtavasti! Emme ole bonganneet niitä useimpina kesinä lainkaan, mutta tämän vuoden saldo on jo kuusi. Näistä kaksi tavattiin mökillä länsirannikolla, muut koti-Koratiassa. Yksikään punkki ei ole onnistunut kiinnittymään kissaan, mutta eräs vampyyripunkki yritti yöllä imeä verta minun kaulastani. Yök.

13 kommenttia:

 1. Supermahtava tuo ruohonpurentakuva! Siinä on nautinnollisuus käsin kosketeltavaa. Tai siis tassuin ;)
  Punkit on ällöjä, meilläpäin niitä ei kohtaa, mutta Kumlingessa on tavattu senkin edestä. Onko kissoilla jotakin estoainesta käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, ja nyt kissojen harmistus on käsin kosketeltavaa ja korvin kuultavaa. Ei aavistustakaan tavanomaisesta u-raivosta ja -kiihkosta, vaan surkeaa vikinää: "Haluamme kesän, haluamme ulos!" Ehkä taas pian, toivottavasti.

   Laitoimme Cisulle ensimmäisenä keväänä punkkiainetta niskaan, mutta sittemmin punkkikarkotteesta on luovuttu. Ell ohjeisti, että kahden tai useamman kissan kanssa pitää tehdä niin, että punkkiaineen laittamisen jälkeen kissojen on oltava erossa toisistaan ainakin vuorokausi, ettei kaveri pääse nuolemaan ainetta pois ja saamaan litkua suuhunsa. Noista lyhytturkeista huomaa helposti, jos punkki on tarrautunut kiinni, ja tosi hyvin nuo myös nyppivät toisiltaan punkit pois - siksi kai niitä punkkeja kulkeutuukin esim. sänkyyn. Punkeistahan ei ole onneksi juurikaan vaaraa kissoille, vaan suurempi riski on, että tuovat punkkeja ihmisille. Inhottavia ne punkit kuitenkin ovat, vaikken maailman punkkikammoisin olekaan, en kaipaa enää yhtään punkkikokemusta tälle keväälle!

   Poista
 2. Kyllä ruoho on hyvää!
  Punkit ovat ällötys ja kauhistus! Ja ne ovat viekkaita ja äänettömiä. Ja ikävä kyllä -niitä tulee sisälle kissan mukana. Teidän pitää ottaa iltaisin punkkitarkastus ohjelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli muuten vielä mieleeni, teidän pojathan näyttävät käyttävän pantoja. Koirille on punkkipantoja, mutta niin on kissoillekin. Niillä on kuulemma melkoisia eroja tehoissa. Marketista ostettu toimii huonommin kuin apteekin panta. Panta pitäisi kuulemma olla lähellä ihoa, ja koratialaisillahan on lyhyt turkki. Saattaisivat toimia -tai sitten ei.

   Poista
  2. Myrsky, punkit ovat tosiaan viekkaita. :( Meillä kissoilla ei ole varsinaisia punkkitarkastuksia, mutta tuleehan noita rapsuteltua lukuisia kertoja päivässä, ja kesäaikaan aina samalla tietoisesti rapsuttelen erityisesti punkkien lempipaikoista. Mökillä kuitenkin todistin, kuinka yksi kissa sipaisi tassullaan punkin toiselta, sitten minä sainkin sipaista punkin lakanoista. Ei pitäisi antaa kissojen tulla sänkyyn. ;)

   Mutta koska annamme, niin siksi ei käytetä punkkipantojakaan. Juttelin kerran koiranomistajan kanssa ja hänelle oli eläinlääkäri sanonut, että ainakin isojen koirien pannoissa on paljon punkinestoainetta, ja jos koira pääsee sänkyyn, sitä on sitten ihmisissäkin. Eli mieluummin nypitään mahd. punkit pois kissoista ja ihmisistä, jos niikseen tulee. Onneksi täällä ei ole yleensä paljon punkkeja, eikä punkki ole päässyt koskaan tarrautumaan ihmisiin, kissoihin pääsi kerran mökillä.

   Poista
 3. Mikä kuva!

  Mihin punkkeja tarvitaan? Kysyn vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naukulan Mamma, mikä kysymys! En todellakaan osaa vastata...

   Poista
 4. Hyy, vampyyripunkki! Olen tottunut siihen, että joka keran kissaa silittäessä teen samalla punkkitarkastuksen, niitä on joka vuosi huhtikuusta marraskuulle, viime syksynä jopa joulukuulle, mutta ehkä niitä on tänä vuonna aiempaa enemmän. Kissoille laitan Frontline-punkkilitkua niskaan, ehkä sitä voisi lorauttaa omaankin niskaan ;-)
  Ihanat kuvat pojista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, olen kuullut, että -4 astetta olisi raja, jossa punkin hyytyvät, joten punkkikausi on ainakin eteläisessä Suomessa aika pitkä... Meilä ei ole siis käytetty Frontlinea tms., koska lääkäri ei suositellut sellaista toisiaan nuoleville kissoille - tai suositteli, mutta eristyksen kera, mikä raivo ja tuska siitä eristyksestä mahtaisikaan tulla...

   Poista
 5. Näyttää vähän siltä kuin ruoho olisi kitkerää. Tulin vastavierailulle kisuja katsomaan. Meillä ei ole bongattu vielä yhtään punkkia vaikka prinssi sentään rymyää pitkin metsiä ja heinikoita. Tosin en ole koskaan löytänyt itsestäni punkkia täällä vaikka rymyän pitkin metsiä ja heinikoita prinssin mukana. Kun ensimmäinen ilmestyy laitan Frontlinea Nerolle, kerran kesässä on riittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, tervetuloa vastavierailulle! :) Ei meilläkään ole onneksi juurikaan tai oikeastaan ollenkaan punkkeja metsässä ja heinikossa rymyämiseen suhteutettuna. Viime vuonna Totolla oli vaaraton samettipunkki (jos muistan nimen ulkoa), mutta sekin poistettiin, kun oli epäesteettisesti keskellä otsaa.

   Poista
 6. Yöks, vampyyripunkki! :(
  Käytättekö ihan punkkipihtejä niiden irroittamiseen, vai onko ne parempi irroittaa käsin? Jotenkin punkit on ollut jo todella varhain liikkeellä, meidänkin koiralta bongattiin jo varhain huhtikuussa ensimmäiset kyseiset loiset. Eikä oikein ole mitään sellaista tököttiä, mikä estäisi punkit, kaikkia ollaan kokeiltu, paitsi sitä pistosta, jonka antaa vain eläinlääkäri. Sen pitäisi pitää punkit loitolla, mutta siitä olen kuullut niin paljon haittavaikutuksia, että hieman arveluttaa. :/ Oma kisuni on sisäkissa, joten onneksi meillä ei ole punkkiongelmaa. Niiden irroittaminen kissasta voipi olla melko hankalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Andromeda, kaikki tämänvuotiset punkit ovat olleet vasta kävelyllä olevaa lajia, joten ovat lähteneet käsin. Kiinni tarttunutta punkkia en uskaltaisi irrottaa käsin... Meillä on kotona sellainen luuppimallinen punkkikynä, koska kissanomistajatuttu suositteli sellaista. Mökillä vanhemmillani on metallinen jykevä punkkibussista ostettu punkinpoistaja, parin punkin perusteella toimii erinomaisesti.

   Muakin arveluttaisi pistos, kun ei ne litkutkaan taida olla ihan kevyttä kamaa, saati pistos. Ystävä sanoi juuri kuulleensa, etteivät punkit pidä valkosipulin hajusta, mutta tuskin Cisu ja Toto suostuvat valkosipulikuurille. :D

   Poista