sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Saavutettu etu: harjausoikeus


Cisu: Ei ole ollenkaan varmaa, että haluaisin oikeasti viettää näin tiiviisti aikaa mamman kanssa ja olla vain sen sylissä koko ajan, mutta mulla ei oo vaihtoehtoja!

Jos sinulla on kissoja, jotka eivät salli sinun suorittaa tiettyjä hoitotoimenpiteitä, suosittelen seuraavaa: lähetä kotinne mahd. muut asukkaat pois pariksi päiväksi, järjestä niin huonot sääolosuhteet ettei ulos voi mennä, hoida itsellesi tietokoneella tehtäviä töitä niin että nökötät koko ajan paikallasi. Jos kissasi ovat aktiivista ja huomionkipeää lajia, he saattavat reagoida tällaiseen pysähtyneeseen ilmapiiriin yllättävästi.

Meillä on ollut Cisun ja Toton kanssa eilistä siskon ja siskonvauvan visiittiä lukuun ottamatta todella rauhallinen viikonloppu. Ensin kissukat kiukuttelivat, kun ulos ei voi mennä eikä mammakaan leiki, mutta sitten heistä sukeutui todellisia sylikissoja. Eilen minulla oli pitkät tovit sylissäni Cisu, Toto ja tietokone. Vaikka ulkona oli viileää, meillä oli lämmintä. Ei kuulunut kuin myrskyn natinaa, näppäimistön naputusta ja ajoittaista Toton hurinaa. Cisu ja Toto eivät ole etsineet viikonloppureissuun lähtenyttä miestä lainkaan, mutta ovat reagoineet hänen poissaoloonsa olemalla tavallista läheisempiä ja hellempiä minulle. 

Yllättäen olen myös kelvannut miesten hommaan. Yleensähän minä en saa harjata kissoja, koska se nyt ei vaan kuulu minulle. Eilen näin, kuinka Cisu yritti ensin harjata itseään (aina yhtä suloinen näky, heittelee harjaa ja kiemurtelee harmista, kun harjassa ei ole automaatiotoimintoa). Sitten yön aikana harja tuotiin sänkyyn. Siellä sängyssä oli muuten aika hellää sielläkin viime yönä. Yleensä kissat herättävät minua yöllä vain tahattomasti, kun esim. kiljuvat unissaan tai painivat päälläni... Mutta nyt heräsin muutaman kerran, että Cisu kosketti minua tassulla, istui tyynyni vieressä ja vain katseli minua tutkivasti. Kun silitin Cisua, hän meni takaisin nukkumaan. Toto teki tuollaista, kun olin palannut vuorotteluvapaalta töihin. Ilmeisesti reissuun tai töihin kadonneet ihmiset huolestuttavat ja pitää tehdä tarkistuksia, että nukkuva ihminen on oikeasti siinä.<3

Mutta se harjaus. Yhtäkkiä harja ja kissat odottivat minua tänään eteisessä, ja kun tartuin hieman epävarmasti harjaan, molemmat kissat kellahtivat pitkäksi puikulaksi lattialle ja alkoivat hurista. Sain harjata jopa Cisun mahaa, ihan ekaa kertaa! Eli puolensa rajoitetuissa olosuhteissakin, alkaa mammankin arvo nousta.

(Luultavasti kuitenkin mieheltä vaaditaan oikeaa harjausta, kunhan palaa kotiin. Sain kerran aiemminkin harjata kissojen selkiä eräänä viikonloppuaamuna, mutta silloin tein itse aloitteen. Olin innostunut, kun aloite sai suosiollisen vastaanoton. Sitten poistuin hetkeksi huoneesta vain huomatakseni palatessani, että harja oli kiikutettu miehelle, hänen eteensä oli heittäydytty maha pystyssä ja raajat levällään ja häneltä odotettiin armonpalaharjauksen sijasta oikeaa harjausta.)


14 kommenttia:

 1. Söpö kissastoori, on ne vaan niin hauskoja tyyppejä nuo Koratian herrat.
  Meillä husbend hoitaa pääosin Gebsun harjausta ja muita ei harjatakaan koskaan, mutta poikahan saa kaikki kissoja käännellä ihan kuinka päin vaan.
  -pirkko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, niin ovat. Vaikka välillä hermo hieman kiristyy herrojen tempauksista ja vanhemman herran huudosta, ovat he kaikessa hauskuudessan ja lempeydessääm myös pelastaneet monelta hermoromahdukselta. <3

   Poista
 2. Onnea Jenni! Olet saannut ylennyksen hovikampaajaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naukulan Mamma, niin, ainakin tähän iltaan asti, jolloin Oikea Harjaaja tulee kotiin...

   Poista
 3. Hei kaverit, voiks se olla niin tarkkaa? Tai no, meil on vähän sokea piste ehkis tässä kohtaa kun meillä ei ole kuin yks palvelijavaihtoehto. Mut keskimäärin hyvinhän noi teidänkin kaksi ihmistä toimii, kyl ne oikeesti varmaan osaa harjauksenkin... Luottamuksella vaan, joo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ja Harmaa, se ON tosi tarkkaa. Me ei koskaan pyydetä iskältä ruokaa, koska se ei osaa avata märkäruokapussia (kummallisesti se osaa, jos se on yksin kotona). Ruoanlaitto on naisten hommia. Sen sijaan kynsienleikkuu on ehdottomasti miesten hommaa, mutta viime kuukausina me ollaan lievennetty kantaamme siihen sen verran, että mamma saa sentään katsoa, kun kynsiämme leikataan (ja Toto on ruvennut omatoimisesti levittelemään varpaitaan, kun iskä ottaa sen syliin kynsienleikkuuasentoon <3). Kyllähän me annettiin sille ajoittainen, satunnainen harjaamisoikeuskin jo jokin aika sitten, kun se yritti kuukausia saada sitä itselleen. Mutta koskaan ennen ei olla PYYDETTY sitä harjaamaan eikä sallittu sen harjata mahasta. Kyllä se on nyt tyytyväinen.

   Vesikupin veden vaihtaminen, vessojen siivous ja ulkoilu on sellaisia asioita, että ne saa tehdä kuka vain.

   Luottamuksella, joo - mutta kannattaa olla myös terveen epäluuloinen.

   Poista
 4. Hihii mikä juttu! Ilmeisesti Koratian kuninkaalliset ovat harkitsevaa väkeä, kun näin monta vuotta meni harjaamisoikeuden myöntämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, niin tai se osittainen oikeus myönnettiin jo aiemmin, mutta täysoikeus tuli vasta tänään. Epäilen kyllä olevani koeajalla...

   Poista
 5. Onnittelut saavutetusta oikeudesta. Toivottavasti se olisi pitkäikäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, kiitos! En olisi niinkään varma, mutta aika näyttää. Illuusion ylläpitämiseksi en ole uskaltanut kokeilla tänään uudelleen harjaamista. :D Sen sijaan lämmitin pojille päiväsaunan, että heillä olisi minusta oikein hyvä mielikuva, vaikka olenkin tylsä möllöttäjä enkä edes vie ulos (tai aamulla oltiin, mutta se ei ollut kovassa tuulessa ja tihkusateessa kenestäkään kivaa).

   Poista
 6. Turo kommentoi: Ahaa, teillä on eri palvelijat eri hommiin? Luxusta! Meillä on vaan yksi kokovuorokautinen kaikkiin toimintoihin ja sitten puolikas, joka joskus hoitaa silittely-asioita.

  Meillä Panu saa harjausta/kampausta aikas säännöllisesti, mut mä en siitä niin tykkää, enkä kamalasti tarviikaan. Panua palvelija nimittelee välillä karvastajaksi ja sitten taas karvanaattori otetaan käyttöön.

  Syliasioissa me taas joudutaan kilpailemaan, kumpi ehtii ensin, kun ihminen istahtaa sohvalle. Joskus on pakottava tarve mahtua syliin molempien, vaikka se vaatiikin tarkkaa asettautumista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Panu ja Turo, miten niin tarkkaa asettautumista? Mulla ei ole ollenkaan niin usein sylintarvetta kuin Cisulla, mutta kun on, en ole ollenkaan tarkka. Loikkaan Cisun päälle ja rojahdan. Usein Cisusta ei näy sen jälkeen kuin ärtyneenä ja kiihtyneenä heiluva hännänpää. En ole ollekaan hienotunteinen näissä syliintuloasioissa, ja moni tuttu ihminenkin sen tietää ja toivoo, että saisi ensin syliinsä hienon Cisun ja sitten runnovan Toton.

   Meidän toinen palvelija tuli jo kotiin, mutta me ei oltu siitä kauhean kiinnostuneita, ehkä vähän ujosteltiinkin sitä. Mutta meistä oli kivaa, että sillä oli mukanaan sateessakin olleet moottoripyörävarusteet, mentiin heti nukkumaan mopotakin sisälle. Vielä ei olla pyydetty mopoilijalta iltaharjausta.

   t. TOTO

   Poista
  2. Turo täällä taas: Ei meillä rojahdeta, ei alkuunkaan. Silloin kun tulee yhteissylitarve, jälkimmäinen varovasti yrittää mahtua siihen, mihin mahtuu. Paitsi Panu, joka silleen isomman ja vanhemman oikeudella aina jyrää mut, niin että joudun siirtymään :-( Mutta onneks meidän palvelija on MUN ihminen, niin mä saan sylitystä useammin. Ja yöllä nukun ihmisen kyljellä, kun Panu nukkuu jalkopäässä. Joku järjestys olla pitää.

   Poista
 7. Niinpä - sitä on niin helposti huijattavissa ja meillä on ihan sama tilanne ja mammana olen onnesta sykkyrällä, kun luulen olevani se tärkein, edes hetken. Kunnes sitten isukki palaa kotiin ja tilanne "normalisoituu". Meillä kylläkin minä saan harjata, mutta massurapsutukset kuuluvat vain isukille.

  VastaaPoista