lauantai 9. kesäkuuta 2012

Ulkoistettua bloggaamista

Sinisen kissan sininen hetki.

Cisu ja Toto viettivät mukavan yllätyspäivän viikolla. Vanhempani ilmestyivät Koratiaan vesikatkoevakkoon, ja äiti oli myös ystävällisesti jättänyt tänne kirjallisen selvityksen siitä, miten harmaaturkkiset isännät suhtautuivat yllätysvieraisiinsa (Koratian ihmiset olivat töissä). Kas tässä, ulkoistan bloggaamisen äidilleni:


"Koratiassa on huolellinen vartiointi. Tullessamme käytiin läpi tarkka turvatarkastus, nuuskittiin molemmat systemaattisesti - kädet, jalat, housunpuntit, hihat. Läpäisimme tarkastuksen ja rojahdimme sohvaan lukemaan. Jo kelpasi tulla päälle hyppimään, mutta hiljaisia poikia. Ei mitään vaatimuksia.Lähdimme pariksi tunniksi asioille ja palatessa kaksikko oli oven takana kuin kysymysmerkki: Minne te oikein lähditte? Cisu sukelsi vikkelästi betonilautaselle rapsuja kerjäämään, Toto tyytyi hurisemaan. Sitten alkoivat jo vaatimuksetkin, molemmat vonkuivat. Lähdimme ulkoilemaan...


Pojat olivat vähän ihmeissään lähtiessämme ulos, mutta suostuivat sentään. Toto söi ruohoa kuin nuori vasikka. Sade ajoi sisään jo 10 minuutin kuluttu, mutta niin paljon kuitenkin löytyi ulkoa lisävirtaa, että piti alkaa jo painiakin ja Cisun näyttää taitojaan pahvitalonsa harjalla.
Tunnemme itsemme täysin hyväksytyiksi Koratiaan; kiitos tästä armonosoituksesta. Kiitos turvapaikasta - mukavaa vaihtelua tämä on, ihan kuin retkellä."


Kuvat ovat viime viikonlopulta, jolloin en jaksanut viihdyttää kissoja ollenkaan niin paljon kuin arvaan vanhempieni tehneen viikolla. Lämmitin pojille kuitenkin saunan ihan heitä varten, ja sekin yllätys oli juuri niin mieluinen kuin toivoinkin. Toto oli muuten saanut aavistuksen lämpenevästä saunasta ja keplotellut itsensä jotenkin yksin lauteille. Etsimme häntä Cisun kanssa, ja sieltä ylälauteelta löytyi tyytyväisyydestä pörisevä raukea saunatonttu.

14 kommenttia:

 1. Voi miten ihanalta kuulostaa. Pojat ovat tehneet vaikutuksen vanhempiisi ja valloittaneet heidänkin sydämensä.
  Ihania kuvia sinisestä hetkestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, aivan niin! Ja meille Koratian ihmisillekin yllätyspäivä oli mieleen: töistä tullessa täällä oli tyytyväisiä ja rauhallisia eikä Ulos!-huutavia moukuloita vastassa. Cisu ja Toto tarvitsevat päivähoitajan.

   Poista
 2. Evakot olivat selvästi tilanteen tasalla ja sanat hallussa. Voi ihanuutta, poikien oma saunavuoro! Kisulit ovat kuin taideteoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kiitos, ihanasti sanottu! Kaikki kissat tosiaan ovat kuin taideteoksia. :)

   Poista
 3. Päivähoitajat pojille...Siinäpä hyvä ajatus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naukulan Mamma, mieluiten kyllä hoitaisin poikia edelleen ihan itse päivisin!:)

   Poista
 4. Onnelliset pojat, kun saivat palvelijoita koko päiväksi. kiva yllätys. meillä on myös sauna mieleinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, minua välillä ihan huvittaa, kun ajattelen, että aluksi kyselin huolestuneena blogissakin, VOIKO kissa saunoa. Pitäisi kai kysyä, voiko kissa olla ilman saunaa!

   Poista
 5. Jopa onkin ollut mieluisia päivähoitajia pojilla! Selvästi Koratian kuningaskunnan palveluvaatimuksiin vastattiin asianmukaisesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ella, vierailijat eivät onneksi olleet ensimmäistä kertaa Koratian kunkkujen kanssa tekemisissä, niin tiesivät, keiden luokse on tultu ja millä asenteella Koratian-retkellä kannattaa olla. Kissathan ovat hyvin suopeita ja ystävällisiä niin kauan kuin kaikki menee kuten he toivovat.

   Poista
 6. Voi tuo saunan puuttuminen meiltä sisätiloista on pitkä miinus :( meillä on ulkosauna. Muistan edellisistä asunnoista kun kisut niin nauttivat saunan lämmöstä...Mummulassa hoidossa ollessaan saunovatkin sitten senkin edestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katjusha, ihanaa että teillä on kuitenkin Mummulan sauna, josta nauttia. Kuten yllä totesin Pirkolle, meillä on jo vaikea ajatella, miten ilman saunaa pärjättäisiin, vaikkei sitä edes lämmitetä kovin usein. Toton ennätyshän on saunoa (hyvin lempeässä löylyssä) 3,5 h putkeen!

   Poista
 7. Jos haluaa rentoutua, katsoo vain ylimmäistä kuvaa : ))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mayo, hyvin sanottu. Ihmiset voivat monessa oppia kissoilta ja hyötyä kissoista!

   Poista