perjantai 20. helmikuuta 2009

Uusi ohje kissanhoitajalle

Älä koskaan kehu kissaa (tai miestä), sillä se saattaa muistuttaa hänelle, että ai niin, on muitakin toimintatapoja. 

Kehuin eilen ensin, että C on nyt muutama viikko kastraation jälkeen ihmeellisen kiltti ja rauhallinen. Mitä tapahtui? Hän loikkasi meillä käyneen vieraan jalkaan kiinni. Ei pahasti, eikä vieraskaan pahastunut yhtään, mutta silti: eikö me olla jo kymmeniä kertoja sovittu, että niin EI tehdä? Kun kuritin kissaa, hän kehräsi oikein sydämensä kyllyydestä, niin että oppi ei tainnut mennä ihan perille asti, vaikka hyökkiminen loppuikin. Kauhean kiva leikki: yksi ihminen pitää jalkaa kiipeilytelineenä ja kun kiertyy jalan ympäri, saa toisenkin ihmisen huomion.

Nukkumaan mennessä erehdyin mainostamaan, kuinka ihanaa on ollut, kun olen saanut jo viikon ajan nukkua hyvin. C on siirtynyt pois päältäni, eikä mieskään ole kuorsannut. Noin viisi minuuttia tämän jälkeen alkoi kumea kuorsaus,  ja C käpertyi jalkojeni väliin eikä suostunut siirtymään. Valvoin jonkin aikaa pimeässä ja kuuntelin ison ja pienen pojan tuhinaa ja siirryin sitten muualle nukkumaan. 

Aina oppii uutta. Edellinen kissanhoito-ohjeemme oli tällainen.

3 kommenttia:

  1. Hmm... Oletko varma, että ne teidän sopimukset jalkoihin hyppimisestä oli molemminpuolisia ;) Ettei vaan ongelma olisi siinä, että C ei ole laittanut tassunjälkeään sopimuspaperiin.

    VastaaPoista
  2. Ou nou, sopimuspaperi kyllä puuttuu! Siitä varmaan johtuu, että kaikkia Talon Sääntöjä noudetataan omavaltaisen vaihtelevasti eli vain silloin kun se kissikselle sattuu sopimaan. Pitääkin googlata heti, onko netissä kissa-ihmissääntöjen sopimuspohjademomallia.

    VastaaPoista
  3. Kissoilla on paha tapa vedota söpöyspykälään aina tilaisuuden tullen. Sillä pääsee pulasta kuin pulasta. :)

    VastaaPoista