torstai 12. helmikuuta 2009

Kirjahyllykysymys

Tärkeä gallupkysymys ja ideointikilpailu: millaisen kirjahyllyn hankkisit tai rakentaisit tähän tilaan ja miten?


Kuva on otettu yläkerrastamme muuttovaiheessa. Muuton jälkeen ei ole suuria tapahtunut, paitsi että verhot ovat edelleen valkoiset mutta nyt suorat ja simppelit. Tuonne nurkan taakse päätyyn pitäisi saada kirjahylly, mielellään koko tilan täyttävä eli vinoon kattoon mukautuva – ja tietenkin sellainen, joka vetää mahdollisimman paljon kirjoja. Jotain rentoa, hauskaa, mutkatonta, ehkä itse tehtyä – hyllyjä, laatikoita tms.? Valkoista tai puunväristä, arvelen. Ei kuitenkaan mitään "kodikasta", vaan pikemminkin modernia tai ajatonta. Ikkunan molemmille puolin tulee ehkä joskus seinän sisään upotetut hyllyt tai kaapit.

Tässä Sköna Hemin (2/09) kuvassa on samanlainen kirjahyllyn paikka, sivusta osin vino. Miltä vaikuttaa? Vai olisiko pitkien hyllyjen sijasta kivampi olla lokeroita? Alakaapit saattaisivat olla hyvä idea... Olisiko tällainen kirjahyllyrakenne liiankin keittiö- tai mökkimäinen? Ovatko Muunto-hyllyt liian toimistomaisia?

Minulla ei ole tarkkaa tietoa, millaisia ripustuksia kirjahyllyn takaseinä kestää. Joka tapauksessa kyseessä on seinä, joka VIHDOIN pitäisi saada hyötykäyttöön. Siispä ilmoitan vastaanottavani ideoita! Ja jos meille tulee joskus uusi hylly, lupaan esitellä sen.

4 kommenttia:

 1. Jossain lehdessä oli kuva hienosta (kutsutaan sitä vaikka nimellä) selkärankakirjahyllystä. Siinä oli pystysuora "ranka" jossa oli noin 20 cm välein pieniä tasoja. Se siis näyttää isolta selkärangalta, jonka "nikamien" väliin sujautellaan kirjanippuja. Kun ranka on täynnä, niin itse hylly peittyy kirjojen alle ja se ikäänkuin katoaa! Näyttää siltä että seinustalla tms. olisi vain tosi korkea pino kirjoja tasaisesti pinottuna lattiasta kattoon.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Ai jotain sellaista kuin Juvin (http://www.juvi.fi/) sivuilla kohdassa "muut" oleva lehtilauta? Kaikenlaisia seinälleripustussysteemejä ollaan mietitty, mutta tosiaan ei ole tietoa, millaisia systeemejä seinä kestää.

  VastaaPoista
 3. Juu, tuonkaltainen. Mutta se "juju" on siinä että nuo tasot pitäisi olla huomaamattomat. Silloin se näyttäisi sellaiselta korkealta vapaalta pinolta. En tiedä, ei se ehkä toimi jos on monta vierekkäin, voi tulla aika levoton?

  VastaaPoista
 4. Mitäköhän materiaalia ne tasot sitten olisivat, jos niin ohuita ovat? se varmaan toimisi, jos olisi kauniita ja samankokoisia kirjoja, mutta ehkei muuten... pitää miettiä :)

  VastaaPoista