torstai 5. helmikuuta 2009

Saunatonttu

C pääsi eilen saunaan hurisemaan. En antanut hänen olla saunassa kovin kauan, mutta jos hän olisi saanut itse päättää, hän saunoisi varmaan vieläkin. Koko kissa oli yhtä kehräystä ja nautinnollista loikoilua: täällä on ihanan lämmintä! Löylynheittokaan ei haitannut rentoutumista. Viisaana persoonana hän kuitenkin tiedosti kuumuuden riskit ja lipitti välillä vettä suoraan kiulusta. Esimerkillistä!

Saunan jälkeen turhamainen dandyherramme (hän on todella epäkissamaisen fiini ja turhamainen: kehrää kynnenleikkuutakin!) halusi saattaa löylyn pörhentämän turkkinsa edustuskuntoon. Pidin vauvanharjaa paikallaan ilmassa C:n kyljen tasolla, ja kehräävä herra kulki määrätietoisesti edestakaisin sen edessä. Pian kumpikin kylki oli moitteettoman sileä, kauniin kiiltävä ja maailman pehmein.

Yöllä C oli ollut insinöörimäisen tekninen. Jollakin minulle aivan tuntemattomalla tavalla hän oli saanut irrotettua sisälämpömittarin keittiön seinästä ja tuotua sen makuuhuoneeseen kylmillään olevan lisälämmittimen luokse. Pieni vinkki: saunanlämpöä muihinkin huoneisiin, kiitos!

***
Näitä kuvia ei otettu eilen (mies ja kamera ovat työmatkalla, saunakuvat jäivät ottamatta), vaan jo vuoden ensimmäisenä aamuna. Silloin aurinko paistoi monen viikon tauon jälkeen - ja meidän saunasta löytyi huriseva hyrisevä aurinkokylpijä.

Tulipa se auringosta tai kiukaasta, kyllä lämpö on loistava keksintö!

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja mahtavan taitava hienostelukisu!

  VastaaPoista
 2. Oliko C:lla oma vihta?

  VastaaPoista
 3. Voi, oma vihta unohtui! C yritti kyllä ensin jyrsiä saunassa koristeena olevaa peikonpähkinäpuun oksaa. Ehkä hän olisi tehnyt siitä vihdan?

  Pitää muuten vähän googlata ja selvittää, kuinka yleistä/terveellistä/suotavaa/järkevää saunakissailu on...

  VastaaPoista
 4. Tuskin on mitenkään vaarallista kissalle tuo saunominen.Jos tulee liian kuuma, kissa osaa kyllä lähteä pois.Olen kuullut ainakin yhdestä kissasta joka kävi omistajan kanssa saunassa, eikä kissalle mitään ongelmia siitä tullut.Olisi hauska jos meilläkin tulisivat mukaan saunomaan, mutta pelkäävät sitä ääntä mikä tulee kun heittää löylyä.Sofia on ainut joka on ollut muutaman kerran mukana saunomassa mutta vain pari minuuttia kerrallaan, häippäsee kuitenkin lopulta kun niin pelottaa ne äänet.Nauti vain rauhasssa löylyistä kissasi kanssa.

  VastaaPoista