sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kyllä maalla on mukavaa

Mummin kanssa metsään.

Viime päivityksessä kerroimme kissojen vappumarssista, ja nyt ollaan mökkimarssilla. Kävimme pitkästä aikaa saaristossa, ja tässäpä havainnollistusta, että Koratian kunkun jalka nousee reippaasti myös siirtomaavisiitiillä.
Varakunkkuakaan ei juuri epäilyttänyt. Pois alta risut ja männynkävyt, kirjaimellisesti...
Cisu hassuttelee ja vaanii kiven takaa Totoa.Kunkulla ei kyllä ollut juurikaan hassutteluaikaa. Siinä missä hänen pikkuveljensä vetäytyi tuon tuosta nokosille, kuningas Cisu hoiti velvollisuutensa mallikkaasti. Tässä hän istuu alamaistensa kanssa pöydän ympärillä ja opastaa kotiväkeä, mummia sekä vaaria, miten kissavaltakunnan ihmisten pitää käyttäytyä. Mökillä ne tuntuvat Cisusta käyttäytyvän aina paljon rennommin ja miellyttävimmin kuin Koratiassa, jossa saa usein todella tehdä töitä, että saa äänensä kuuluviin. Mökillä saa paljon enemmän huomiota. Joku on melkein aina ylinau'uttavissa ulos, leikkimään tai harjaamaan.
Kuninkaan osa ei silti ole helppo siirtomaallakaan. Se on niin rankka, että kunkku voi jopa nukahtaa valtaistuimelleen takan huipulle.Totoa ei nukuttanut myöhään illalla. Ihmisten nukkumaameno viivästyi, kun joku otti epähuomiossa käteensä kaislan, joka pisti Toto-paran aivan sekaisin. 
Mökillä tapahtui paljon muutakin mukavaa, mutta kerromme niistä erillisessä postauksessa. Nyt olemme hieman uupuneita Cisun johtaman automatkan jälkeen... Myöskään Cisun alaisten osa ei ole aina helppo.

10 kommenttia:

 1. Kuninkaan askel on ehdottoman mallikelpoinen ja kiistattoman reipas! Ei epäilystäkään, kenen mailla kuljetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut myöskään epäilystäkään, olisiko Cisu taas halunnut jäädä siirtomaalleen. Hän meni ensin hyvin vakavaksi nähdessään ihmisten pakkaavaan ja sitten, valjaat päälle saatuaan, aivan hervottomaksi. Siinä kohdin ei ole kunkunkaan askel reipas, kun pitäisi suunnata kohti autoa ja kotia. Onneksi Koratiassa kaikki kärsimykset unohtuvat taas pian, eikä mökillekään tunnu olevan ikävä, vaikka se onkin maailman paras paikka.

   Poista
 2. Onneksi maailmasta löytyy kiinnostaviakin kuninkaallisia, nimittäin teidän kuninkaalliset ! Erittäin mielenkiinotoinen raportti siirtomaavisiitistä, odotamme jatkoa innolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, kissakuninkaalliset ovat paljon ihmiskuninkaallisia kiinnostavampia! Onneksi netissä raportoidaan niin monen kissavaltion asioista.

   Poista
 3. Vetävä askel, täytyy sanoa! Mutta hyvähän se nyt on marssiaskelta pistellä kun valtakunta on vapautunut siitä tassuja paleluttavasya töhnästä...vaikka sitä paikka paikoin tänään yrittikin tulla uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, ajatus siitä valkoisesta töhnästä saa Cisun pudistelemaan kallisarvoisia tassujaan!

   Poista
 4. Täytyyhän sitä olla perillä siirtomaan asioista. Ilmeisen tarkkaan se tuli nyt syynättyä. (Joten ei ihme jos väsy painaa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cisulla on kyllä tapana paikata valitettavan harvoja siirtomaamatkoja sillä, että mökillä hän on vielä kaksin verroin skarpimpi ja aktiivisempi!

   Poista
 5. Oi mitä juhlaa pojilla onkaan ollut! Oman henkilökunnan lisäksi vielä mummi ja vaari viihdyttämässä poikia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa aina yhtä hyvä palvelu! Pari palvelijaa per kissa on pojista aivan sopiva määrä.

   Poista