sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Ruokajono


...eli ruuhkaa salaattibaarissa.

Siirsimme tänäkin vuonna pakkasten tultua yrttiruukun ulkoa keittiön ikkunalle ihan vain Cisun takia. Cisun aamu alkaa hyvin, kun hän saa nuuskuttaa yrttejä ja multaa ja sitten haukkaista valitsemastaan kasvista. Melkein aina Cisu valitsee mintun. Minttu kasvaa sisätiloissa ohuena huitelona, mutta se ei Cisua häiritse. 

Joskus Totokin koettaa, voiko kissa oikeasti syödä salaattia aamupalaksi. Ei voi. Kamera ei pysynyt perässä, kun Toto suoritti pikahaukkauksen ja pakeni paikalta. Isoveli pitäköön oudot viherpiiperryksensä, tosikissat syövät hiiriä ja lintuja!

Yök, en todellakaan syö!


Tai ainakin haluaisivat syödä. Koratian aamu on alkanut verrattoman keväisesti, kun ulkona on havaittu maata kuopsuttava mustarastas. Se on näky, joka tekee kissan melkein villiksi.

Muutenkin on ollut mukavaa. Eilen Cisu ja Toto auttoivat minua ensin kädenkuntoutusjumpassa parhaansa mukaan. On hieman erikoinen tunne, kun voimistelee kyljellään ja yhtäkkiä saa nuuhkivan kuonon korvaansa. Tai kun on selällään lattialla ja yhtäkkiä tuntee, että joku kiskoo ja nuolee hiuksista. Siitä, että minulta yritettiin tuon tuosta anastaa pilatesrulla - uusi ja oivallinen ostos, näin sivumennen sanoen - en hämmästynyt, mutta kieltämättä vähän hätkähdin, kun Toto pääti parantaa jumikättäni imemällä sormenpäästä. Ei ole ainakaan kissojen auttamishaluista kiinni tämä paranemisprosessi.

Eilen illalla Cisu ja Toto pääsivät vielä pitkästä aikaa kylään vanhemmilleni. Siellä oli niin hauskaa, että pojat tekivät kaikkensa, että olisivat voineet jäädä yökylään. Toto yritti torkkua hattuhyllyllä ja Cisu pakeni sängyn alle. 

Kotiin kuitenkin päädyttiin. Nyt menemme katsomaan, onko U:ssa niin keväisen tuoksuistakin kuin ikkunasta katsottuna näyttää. Lumi on sulanut talon ympäriltä ja Cisukin pääsee kiertämään kuninkaanlinnansa. Toto on tehnyt sitä lumessakin, mutta hänet tunnetaankin nykyisin reippaiden ulkoilutapojensa takia nimillä hullu lumikissa sekä pikkuhullu (koska Toto on meidän pikkukissa, vaikka onkin jo iso viisivuotias).

10 kommenttia:

 1. Salaatilla ei pitkälle pötkitä. Tosikissa tarvitsee sitä lihaa -ja mieluiten tuoretta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan samaa mieltä. Erityisesti hirvenliha on ravitsevaa. T. Toto

   Poista
 2. Minttuhan on oikein oiva valinta - raikas suu pitkälle päivään !

  Ja sitten vielä personal trainereitä kaksin kappalein! Kuntoutuminen ei todellaakaan voi olla ammattilaitoisten ohjaajien puuttumisesta kiinni sitten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, enpä ollut tajunnutkaan, että minttu on noin fiksu valinta. Personal trainerit ovat kyllä todella antautuneet työlleen. Juuri tällä hetkellä he harjoittavat jalkani väistöreaktiokykyä painimalla ja riehumalla jalkani päällä ja ympärillä.

   Poista
 3. Hassut ♥ On erittäin ajattelevaista kun Cisun yritit on tuotu sisään. Lisäksi kaikenmoinen venyttely ja jumppa huvittaa kissaa kuin kissaa. Ohjelmatarjontakin on siis ollut varsin hyvää!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Mamma N! Vaikka toisin voisi luulla, Koratiankin palvelusväki oppii ja ymmärtää sentään jotain. Onneksi olen ymmärtänyt hakea itselleni jumppaohjelmankin, niin hauskuutan kissoja ainakin kerran päivässä.

  VastaaPoista
 5. Tokihan kissoilla pitää yrttejä olla sisällä talvellakin. Huomaan, että en ole kovin vastuuntuntoinen kissamamma....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, Cisu lähettää terveisiä, että älä turhaan soimaa itseäsi. Jo lähes kuusi vuotta ihmisten kanssa elettyään hän tietää, että kaikki kissamammat tekevät parhaansa, mutta ihmiset eivät vain ole täydellisiä. Siis niin täydellisiä kuin kissat. :)

   Poista
 6. Heh, meilläkin on pakko suorittaa venyttely/jumppa silloin kun eräs pieni neiti nukkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirene, mutta eikö hän herää? Minusta tuntuu, että kissat kuulevat kaiken kiinnostavan unensa läpi vaikka kilometrien päähän. :D

   Totolla oli pienenä pettämätön havainnointikyky keittiön suhteen. Vaikka Toto olisi (kirjaimellisesti) kuorsannut yläkerrassa, hän heräsi ja juoksi pöpperössä keittiöön ja ruokakaapille, kun kuuli ihmisen menevän tuohon ihanaan ruokaisaan huoneeseen. <3 Nykyisin Toto reagoi vain keittiöstä tulevaan lihan hajuun ja rapinaan. Rapina voi aina olla peräisin Toton herkkupussista!

   Poista