sunnuntai 11. elokuuta 2013

Sinäkö se oot...

   

...niin monen hetken jälkeen muistatko mua?

Käykö muidenkin kissoille niin, että ne unohtavat joskus toisensa eivätkä tunnista välittömästi omaa kaverikissaansa?

Selailin lomakuvia ja löysin tämän kuvasarjan Cisusta ja Totosta mökkeilemässä. Olin tullut Cisun kanssa jo mökin pihamaalle, kun Toto ja mies saapuivat kauempaa tontilta. Cisu ei ollut oikein varma, kuka tuo toinen harmaaherra on - eikä se harmaaherrakaan ihan skarpeimmillaan tainnut olla.

Yläkuvassa Cisu on huomannut muukalaisen,joka näyttää olevan hieman epäluuloinen.


Tuota noin, muistatko sä ton toisen kissan? Tunnenko mä sen?


Se vaikuttaa tulevan tänne määrätietoisesti, mutta se ei näytä ihan rennolta tai ystävälliseltä.


Mä meen sitä vastaan, vaikka itseänikin hieman arveluttaa...


Ai niin, se on mun pikkuveli! Moi Toto!Hauska tavata pitkästä aikaa. Mitä kuuluu?Hassukissojen puolustukseksi sanottakoon, että he eivät enää sekoile ollenkaan niin paljon kuin nuorempina, jolloin unohdus- ja tunnistusvaikeuskohtauksia ilmeni ulkoillessa tuon tuosta. Ja tätä nyt esiteteltyä kohtausta edelsi hyvin jännittävä metsä- ja rantaretki. Toto oli kovin jännittynyt jo matkaan lähtiessään, ja sitten ulkoillessamme kävi vielä niin, että metsästä lensi sankoin joukoin kauheaa ääntä pitäviä lokkeja. Se ei ollut hauskaa edes ihmisistä, saati kissoista. Onneksi linnut eivät olleet kiinnostuneita meistä, vaan jatkoivat pian matkaansa, sillä Cisu ja Toto kieltäytyivät liikkumasta tai edes olemasta sylissä lokkimetakan aikana. Kaikkea sitä...


Jaion tämän Toton kuvan jo aiemmin koratinomistajien Facebook-ryhmässä. Kuvatekstivalinta oli helppo: "I'm so excited, and I just can't hide it." 

16 kommenttia:

 1. Hiiihii, tosiaan hassukissat! Meillä oli pari viikkoa sitten episodi, pojat olivat tosi vihoissa toisiinsa muutamana päivänä. Kaikki alkoi ulkoilusta ja nyt tämä juttusi vahvistaa ajatuksiani siitä, että tapahtumiin vaikutti ulkoilma ja ulkoilun jännittävyydet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, voi hyvinkin olla, että ulkoa on tullut teille riidansiemen, sellainen, jota ihmiset eivät voi havaita. Cisu karjui jokin yö sitten aivan pörröisenä ja kuin henkensä hädässä jollekin, joka oli meidän pihalla - ihmisten mielestä siellä ei ollut mitään. Kesällä anoppilassa kuultiin myös Cisun karjaisu, ja silloin nähtiinkin, että pihalla ikkunan takana oli vieras kissa. Tänään Cisulle ja Totolle tuli ulkona riitaa kissanmintun taimesta. En ollut koskaan ennen todistanut valjaspainia pihanurmella. Olin ärsyttävä ja pistin pelin poikki ennen kuin pojat pääsivät kunnolla vauhtiin...

   Poista
 2. Pörröhäntä Toto on varsin vaikuttava ilmestys :) Eikä sitä nyt koskaan voi olla varma kuka on tulossa, eihän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totolla on ehkä maailman aktiivisin pörröhäntä. <3

   Poista
 3. Aina kannattaa olla varovainen. Muistan kun pennut olivat pieniä ja Nero pääsi luikahtamaan ulos, eikä uskaltanut tulla takaisin sisään kolmeen päivään. Se aterioi kuistilla ja halusi tulla sisään, mutta se tuntui vaaralliselta pitkän aikaa. Kun se viimein tuli sisätiloihin, sisarukset murisivat sille kuin vieraalle kissalle. Vierastamista kesti onneksi vain hetken ja paini jatkui siitä mihin se oli ennen episodia päättynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kiitos, mielenkiintoinen pentutarina. Kissan logiikka on ihmisestä toisinaan kummallista, mutta kuitenkin kissojen maailmassa ilmeisen loogista. Joskus Cisu ja Toto ovat varauksellisia tuttuja ihmisiäkin kohtaan. Pitääpä kaivella niitäkin kuvia arkistoista...

   Poista
 4. Jaahas, harmaaherran muisti palailee pätkittäin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, onneksi harmaaherrojen muisti tuntuu kuitenkin parantuvan iän myötä, vaikka toisin voisi luulla!

   Poista
 5. Voi, hassua muistinmenetystä, mutta jotenkin hyvin ymmärrettävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula. Olen samaa mieltä, hassuja ovat, mutta omalla tavallaan silti hyvin ymmärrettäviä. Kyllähän ihminenkin joskus häkellyksissään menee aivan lukkoon. :)

   Poista
 6. Meidän täplikkäillä muistinmenetystä tapahtuu aika ajoin. Kissanäyttelyissä tytöt eivät tunnista toisiaan ollenkaan, vaan jos päästän ne lähelle toisiaan, Stella saa varmasti turpaansa. Käydään usein kissojen kanssa myös vanhemmillani kylässä ja kun päästän ne bokseistaan perillä, Ylppö on aivan varma että Stella on joku ihan outo ja kyräilee hetken aikaa. Hassut kissat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni, oho! Hurjan kuuloista, mutta tavallaan kyllä ymmärrettävää tuokin. Paniikissa kaikki on epäilyttävää. Onneksi tunnistamisvaikeudet menevät ajallaan ohi.

   Poista
 7. Ollaanpa sitä taas komeita, pienestä höhläilystä huolimatta! Käyköhän meilläkin noin sitten, kun kissoja on kaksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirene, meillä ei ainakaan aluksi unohtunut varsinkaan vanhemmalta kissalta lainkaan, että talossa on toinenkin kissa - ihan kiva tyyppi, mutta kauhea riesa. Cisu katsoi joskus ensin Totoa ja sitten ihmistä silmiin ja narisi "äääää-äää-ää". Ihan kuin se olisi sanonut, että kato nyt, toi on vieläkin täällä, mä en jaksa enää!

   Poista
 8. Hyvät ilmeet ja hännän pörhistykset :D Meidänkin kissoille käy toisinaan ulkona niin, ettei aina omia harmaakavereita ja perheenjäseniä meinaa tunnistaa :)

  VastaaPoista
 9. Meilläkin näitä unohduksia sattuu, aina kun ollaan käyty lääkärissä tai Eppu näyttelyssä. Maunon pitää suhista ja yrittää vetää lättyyn ja Eppu vaan löntystelee kyllästyneen näköisenä ravistelleen kirppua selästään. Ja vaikka molemmat pojat olisivat olleet yhtäaikaa lääkärissä, tulee lättyyn silti vaikka kuinka sanoisi että "Mauno, haiset ihan yhtä pahalta itsekin".

  Ja ulkonahan tulee ihan suoraan lättyyn, jos yhtä aikaa vie. Se ei yhtään auta sitä, että Eppu ei tykkää ulkoilusta muutenkaan. Jos ulkona on pelottavaa ja kaverikin vielä vetää lättyyn niin kuka sellaisesta tykkäisi. Siispä Eppu ei ulkoile. (Ei kyllä ulkoile enää Maunokaan kun henkilökunnan hermo ei kestä sitä karjumista sisällä ulkoilun jälkeen.)

  VastaaPoista