keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kissapaketti, perusoppimäärä: paketin kokoaminen ja käsittely
Synkronoitujen ja tanssivien tandemkissojen omistaja täällä, hei! Naureskelin kovasti, kun luin Sailan viiksikuvabloggauksen kommentteja koratialaisten samankaltaisuudesta. Nyt sain vielä Naukulan Mammalta heinäkuisia kissapinokuvia. Näin meillä joudutetaan Cisun ja Toton ulkoilua.


Niille, joille kissapaketin kokoaminen ei ole tuttu juttu, koostimme lyhyet paketointi- ja kuljetusohjeet:


1. Jotta pakettikissat eivät livahtaisi heti omiin suuntiinsa, valmistaudu toimimaan nopeasti. Ripeys ja määrätietoisuus ovat kaiken a ja o tässä kissankantotavassa.

2. Pidä kissa-alustana toimiva käsivartesi jämäkästi vaakasuorassa ja lado kissat siihen hierarkiajärjestyksessä. Ainakin Koratiassa on niin, että kuningaskissa viihtyy paremmin ensimmäisenä varakunkku selkänsä takana kuin toisin päin. (Kuningas on myös hanakampi livahtamaan pakoon, joten hänet kannattaa sikälikin napata ensimmäisenä käsivarrelle.)

3. Kun olet saanut ladottua kissat alustakädellesi, kierrä toinen kätesi kissojen etujalkojen alta ja kurota sillä kohti olkapäätäsi. Varo, etteivät kissojen mahdolliset hihnat sotkeennu toisiinsa, kissojen jalkoihin tai omaan käteesi.

4. Mikäli olet koonnut kissat syliisi kuljetustarkoituksessa - ja kukapa tällaiseen paketointiin muuten ryhtyisikään - lähde ripeästi liikkeelle. Kävele nopeasti ja suorinta reittiä kohti määränpäätäsi. Ainakin Koratiassa on niin, että mitä hitaammin ihminen etenee, sen enemmän kissat kiemurtelevat ja kiljuvat.

5. Jos kiemurtelua ja muuta vastaanhangoittelua ilmenee, kiristä sekä otettasi että tahtiasi. Saatat päästä määränpäähäsi tai ainakin lähelle sitä. Suosittelemme kissapakettitaktiikkaa vain lyhyille pikamatkoille.

6. Kissojen koosta ja käsivartesi pituudesta riippuu, kuinka monta kissaa pakettiin mahtuu. Eräs ystäväni huomautti nämä kuvat nähtyään, että minun käteni on selvästi mitoitettu juuri kahdelle koratherralle.


Emme ota vastuuta toisten kissanomistajien mahdollisista paketointikokeiluista ja niiden epäonnistumisista. Vastaamme kuitenkin mahdollisiin tarkentaviin kysymyksiin sekä paketin kokoamisen että pakettilogistiikan osalta.

23 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeistuksesta paketointiin. Uskon, että jatkossa meidän kolmikon paketointi tulee olemaan entistäkin helpompaa tämän selkeästi etenevän paketointi- ja kuljetusohjeistuksen myötä.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti teillä on joko pienempiä kissoja tai pidempikätisiä paketoijia, ettei alustakädellä tule ruuhkaa.

  VastaaPoista
 3. Nuo ilmeet :D Erinomainen ja asiantunteva paketointi/logistiikka-ohje. Olen harjoitellut vain yhdellä kissalla ja se alkaa sujua hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Cheri! Joskus yhdenkin kissan paketointi ja etenkin kuljettaminen on hyvin hankalaa, mutta toisinaan onnistaa ja kahden katin pinoakin pystyy kuljettamaan pitkiäkin matkoja. Myös etenemistapaa, jossa kissat roikkuvat kantajan kainalossa, on kokeiltu, mutta se soveltuu vielä lyhyemmille ja pikaisemmille matkoille kuin pakettiratkaisu, sillä kainalokissat pääsevät hyvin helposti karkuun.

   Poista
 4. On ne pojat vaan niin hassunhauskoja, vaikka ilmeet aika totiset ovatkin! Erittäin opettavainen postaus, tästä on varmasti iloa monille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos opetusmateriaalikuvista! Toivotaan, että tästä asiallisesta pakettiohjeesta on hyötyä monille. ;)

   Poista
 5. Mahtavat ohjeet! Lause "harjoitus tekee mestarin" saattaa päteä tässäkin asiassa? Tai sitten ei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan oikeassa olette. Kissapaketin teko ja siirtäminen vaativat harjoittelua - ainakin päätellen siitä, miten hämmästyneitä jotkut ei-kissanomistajat ovat olleet kissalastin nähtyään ja siitä, ettei kukaan heistä ole kokeillut paketointia itse.

   Poista
 6. Jaha, nyt tekis mieli nähdä Punapippurin Karinin vastaava logistiikkaote... :-D Tarvitaan himpan lisäpituuksia käsivarsiin, varma veikkaus.

  Hieno ohjeistus, hienot kuvat! (Mamma ottaakin aina hyvii kuvii)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zepa, tosiaan. :D Veikkaan, ettei pitkä käsikään auttaisi, vaan pitäisi olla joku kissalauta tms. apuväline. (hmmm, oisko siinä bisnesidea?)

   Mamma ottaa tosiaan hyviä kuvia, ja nyt vielä hyvin hyödyllisiä kuvia.

   Poista
 7. Ohhoh! Tuollainen ehkä onnistuisi kahden Mustin kanssa, mutta ei sylissä vastaanhangoittelevan Ransun kanssa, luulen. Ihmeellisiä nuo sykronoidut tandemkissat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, ei muuta kuin testaamaan! :D Ehkä voit sujauttaa kolmanneksi jonoon yhden vesimyyrän, niin Ransukin saattaa kiinnostua pakettihommista.

   Poista
 8. Kaksi on meillä ainakin maksimi. Pentuja menee enemmän, mutta TOOOSI lyhyeksi aikaa. Poikien ilmeet ovat ihania. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anita, voi että, haluaisin nähdä pentulastauksen! Edes sen muutaman sekunnin ajan kun pennut pysyvät aloillaan. :)

   Poista
 9. Erittäin hyödyllinen tutorial :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, varmasti, ihan oppikirja-ainesta! ;)

   Poista
 10. Hihhih, loistava postaus! :D
  Meillä harjoitellaan toistaiseksi vain yhdellä kissalla, ehkäpä joskus rohkaistun ja kokeilen kahdella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannamari, kannattaa kokeilla! :) Kyllä kissat kertovat välittömästi, jos eivät halua tulla ladotuksi kissapakettiin!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Mirene, villiviikarien kanssa oppii kaikenlaisia temppuja! :)

   Poista
 12. Ihanasti paketoitu ja kissat katsovat samaan suuntaankin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ihanasta kommentoitu: jätit mainitsematta, että kissojen ilmeet eivät ole kovin tyytyväiset. ;) Selvästi siellä samassa suunassa on jotain, joka voisi tarjota pelastustien pois paketista...

   Poista