maanantai 5. elokuuta 2013

Kissapoika sairastaa (hälle raivotkaamme)Viime viikolla Cisu oli hieman puolikuntoinen, ja se oli hyvin rankkaa Totolle.

Pojat saivat tiistai-iltana uutta märkäruokaa. Iloitsimme, kun se maistui hyvin molemmille. Aamulla Cisu kuitenkin oksensi pari kertaa ja hänellä oli ajoittain lieviä vatsavaivoja aina perjantaille asti, jolloin haimme Cisulle apteekista mahalääkettä.

Cisu oli vatsanväänteidensä aikana hieman tavallista hiljaisempi ja rauhallisempi (lue: helpompi), mutta kuitenkin aivan reipas ja sosiaalinen, ruokakin maistui. Siksi emme vieneet Cisua lääkäriin emmekä muutenkaan hätäilleet lääkitsemisen kanssa.Jos Toto olisi saanut päättää, Cisu olisi heti viety karanteeniin jonnekin, jossa hän olisi sotkenut vain omaan käyttöönsä tarkoitetut vessat. Toton ei olisi tarvinnut raivota, että hän ei voi käyttää vessoja ollenkaan, kun yhdessä (!) kolmesta vessasta oli yksi hieman löysä tuotos. Toton ei olisi myöskään tarvinnut kulkea ympäriinsä nenä kiinni milloin missäkin vihikoiran tavoin tutkimassa, ettei missään vain ole yhtään sotkua eikä varoitella sotkuista tyhmiä, hitaita ja havainnointikyvyttömiä ihmisiä.

Esimerkki: Eräänä iltana olin jo kömpinyt nukkumaan, kun Toto hyppäsi sängyn jalkopäähän ja alkoi kuopia peittoani vimmatusti. Tarkistin moneen otteeseen, että peitto on aivan siisti, mutta Toto vain jatkoi kuopimista ja maukumista. Lopulta huomasin, että pussilakanassa oli aivan pieni ja jo kuivunut pukluläikkä. Otin lakanan pois ja Totolta pääsi hurahdus: Vihdoinkin toi tajusi!

Varmistaakseen nukkumismukavuutensa Toto vielä tarkisti koko vuoteen nenä kiinni lakanoissa määrätietoisesti ja huolellisesti sentti sentiltä edeten. Kun muuta huomautettavaa ei löytynyt, tarkastaja pyörähti pari kertaa ympäri ja rojahti sitten nukkumaan. Huh, eikö kukaan muu voi hoitaa koskaan näitä asioita?

Eikä tässä vielä kaikki: myös ihmisten tekosia on pitänyt valvoa ja tarkastaa viime aikoina.

Menimme nimittäin aloittamaan saunan pintaremontin, ja sauna on kuitenkin Toton lempipaikka. Ei ihme, että Toto livahti saunatarkastukselle aina kun ihmisten silmä vältti... Saunassa hän eteni matalassa kyyryssä, hyvin epäluuloisena. Mitä ovat nämä työkalut, miksi lattia on peitetty pahvilla, miksi saunan väri on muuttunut?

Eilen näytin Totolle, että loppusuora näkyy jo: oikeastaan saunasta puuttuu enää uusi kiuas. Asetin saunan nurkkaan Toton omalle paikalle Toton oman räsymaton, sen, jolla hän aina köllii saunassa.

Tarkastaja oli heti tilanteen tasolla. Hän mulkaisi minua edelleen epäluuloisesti ja painoi sitten kuononsa mattoon. Tämä on kyllä pesty, mutta menköön. Kun Toto oli vielä testannut maton pehmeysominaisuutta tassullaan, hän hyväksyi uusvanhan loikonurkkansa ja suoritti koemakoilun. Saunassa voi edelleenkin lojua, hyvä.

Ei siis ole todellakaan helppoa olla Toto, Koratian tarkin tyyppi ja paras siivooja. Aiemminhan Toto on joutunut kärsimään mm. siitä, että hän joutuu itse siivoamaan puklunsa imeytysmateriaalin avulla.
Cisun helppous taas on mennyttä. Vaikkei Cisu ollut missään vaiheessa varsinaisesti huonovointinen, perjantai-iltana annetusta mahalääkkeestä oli selvästi apua oireiden lopullisessa nujertamisessa. Edellä mainitun hiljaisen ja kiltin Cisun sijasta meitä tervehti lauantaiaamuna hyvin aktiivinen ja hyvin kovaäänistä U-huutoa esittävä energiapakkaus, siis vanha kunnon Cisu. Kun kysyin, oletko nyt terve, Cisu vastasi heti pontevasti: Ädybil, uuAAAHHGÄuWäy!

Ilmeisesti kaikki kunnossa. Vielä kun kiuas saadaan paikoilleen, Totokin voi rauhoittua.


Kuvasarja havainnollistaa, että Toton kiukuttelusta huolimatta veljekset ovat hyvissä väleissä ja toisinaan he osaavat olla helppoja ja hiljaisia myös täysin kunnossa ollessaan. 

16 kommenttia:

 1. Toto on todella siisti kaveri, ihana! <3 Remontit ovat kissain mielestä epäilyttäviä niin kuin huonekalujen vaihtamisetkin. ;)

  Hyvä, että Cisu voi jo ok. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toto on tosiaan hyvin siisti kaveri, mutta mikä takaisku, etteivät Toton kaverit ole yhtä kunnollisia. :D

   Poista
 2. Voi mitä draamaa ja juonen käänteitä! Ei todellakaan käy Totoa kateeksi. Lienee todella turhauttavaa olla noin tarkka tyyppi. Nyt heräsi ajatus, että ei kai kumpikaan omista kissoistani koe stressiä oman epäsiistin luonteenlaatuni johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toto kulkee usein ympäriinsä päätään pudistellen ja yksinään jupisten ("oijoijoi, uuuu, iii, oioi"). Varmaan ajattelee, että oi aikoja, oi tapoja.

   Poista
 3. Voi Toto ♥ On se julmaa, kun itse on niin siisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toto vois palkata meille siivojaan, auttaisi meitä muitakin!

   Poista
 4. Toto, Koratian siivouspoliisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Toto on hieman lieventänyt siisteysvaatimuksiaan, mutta viime viikko oli sellainen, että se meni täysin yli Toto sietokyvyn. Ennen Totoa kauhistutti kaikki sotku, esimerkiksi ulkona sattunut ruohoykä oli Totosta niin nolo juttu, että hän halusi heti sisälle ja istui sitten kolmisen tuntia itsekseen nolona.

   Poista
 5. Toto varmaan pyörtyisi järkytyksestä jos meidän huusholliin eksyisi:D Onneksi meidän huushollissa ei ole niin turhantarkkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, ks. vastaukseni Sailalle. Toton yksinäisestä jupinasta päätellen häntä kyllä aika usein huimaa ihan oman kodin menokin :D

   Poista
 6. Tarkka meininki! Mutta eikös se vanha lorukin mene silleen, että "siisti pitää aina olla, sanoi kissa laatikolla" tai jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zepa, enpä oo kuullutkaan tuollaisesta lorusta, mutta ainakin Totosta se on tosi hyvä ja totuuudenmukainen loru!

   Poista
 7. Koska kommentoin ensimmäistä kertaa, niin on tietenkin kerrottava, kuinka mukava tämä blogi on ja kuinka ihanat kissat siinä seikkailevat! Tämä on yksi niistä blogeitsa, jotka isnpiroivat perustamaan omani :)

  Onneksi meillä ei sentään ole noin siistiä kissaa, siiviushullu kanssa-asukki riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirene, ilahduttavaa kuulla! :) Yritän nyt aktivoitua tämänkin blogin kanssa taas enemmän kuin viime aikoina. Kurkkasin sinunkin blogiasi, hauskalta vaikuttaa!

   Poista
 8. Hih, mikä mainio kissatarina! Rapsutukset Koratiaan, molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko, rapsutukset on toimitettu perille. :)

   Poista