sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Rauhallisesti


Tämä syksy ei ole suoraan sanottuna alkanut ihan täydellisesti: viikolla on kiire ja viikonloppuisin sairastetaan. Juuri kun luulin häätäneeni pari viikkoa sitten vaivanneen flunssan, se teki paluun ja tarttui mieheenkin. Koratian väki on pysytellyt tänä viikonloppuna neljän seinän sisällä ja makuuasennossa.

Tämä lojumisteema on enimmäkseen ollut kissoista mukava juttu, mutta pari kertaa on ollut havaittavissa hermostumista laiskoihin (ja mikä pahinta, aivasteleviin ja niistäviin) ihmisiin: Jos te kerran olette kotona, niin lähdetään ulos! Heti!

Ensimmäinen U-huuto saatiin eilen taltutettua kissanmintulla. Kumpikin kiipeli kieri hetken pöllyissään ja rauhoittui. 

Seuraava vaati jo kissakohtaista rauhoitusohjelmaa. Eilen illalla vimmainen Toto pääsi tutkimaan varastoa ja rauhoittui niin, että otti varastossa torkut. Toto on viime aikoina itse usein ehdottanut varastoa U-vaihtoehdoksi. Jos U:n ovi ei aukea kohtuullisella huudolla, hän siirtyy varaston ovelle ja kolistelee sitä. Varastoon pääsee siis ihan kotoa käsin, mutta siellä on remontti ja muutenkin vähän epämääräistä, niin ettei se kuulu kissojen tavanomaisiin oleskelupaikkoihin.

Cisustakin varasto on kiva, mutta ei yhtä kiva kuin Avara luonto. Sillä välin kun Toto tutki varastoa, Cisu katsoi Avaraa luontoa. Ihmisiltä menee puolet ohjelmasta ohi, kun tulee seurattua vain Cisua, joka näköttää telkkarin edessä silmät suurina ja tapahtumien mukaan päätään kallistaen, välillä hämmentyneenä kulmiaan kurtistellen. Ja kun telkkarissa oli vesiputous, Cisun piti hetkeksi väistää sitä ja ryömiä sivummalle. :)

Tämä viimeinen kuva ei millään muotoa liity viikonloppumme tapahtumiin, paitsi kenties Cisun ja Toton päiväunihaaveiden osalta. Olisipa lämmintä, pääsisipä ulkomaailmaan! Jos käyttää kameran poptaideasetuksia, ulkoilevista veljeksistä voi saada tällaisia otoksia.


21 kommenttia:

 1. *kuti kuti* Mitkä varpaat!

  Pikaista paranemista, niin kisulitkin pääsisivät taas U:hun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutikuti-varpaat kuuluvat Cisulle! <3 (Joka ei läheskään aina kyllä ilahdu kutittelusta.)
   Kiitos, yritämme pikapiipahtaa U:ssa tänään. Cisu kävi juuri esittämässä toiveen kävelemällä päälläni ja huutamalla...

   Poista
 2. Pikaista paranemista!

  Onneksi teiltä löytyy molemmille kissoille kotoa vaihtoehto U:lle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mietimme vain eilen, että jos Toto pääsee usein varastoon, johtaako se lopulta siihen, ettei meillä ole ikinä rauhallista, kun talviaikaankin voi U-huudon sijasta esittää jatkuvaa varastohuutoa. Tosin jos saamme rempattua varaston, niin Tottiainen voi olla siellä vaikka koko ajan...

   Poista
 3. Onneksi on vaihtoehto ulkoilulle: Vulkoileminen. Parempaa vointia teille, toivottavasti saatte flunnssan selätettyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsy, siinäpä termi! Saa nähdä tai pikemminkin kuulla, alkaako meillä kuulua myös VUUUU!-huuto. Eilen kokeilin, kuinka nopeasti kissat saa alakerrasta yläkertaan, kun vähän rynkyttää yläkerrassa olevan varaston ovea. Hyvin nopeasti! Vuu!

   Poista
 4. Pikaista paranemista! Voi vesiputousta väistävää Cisua :-)
  Olisipa tosiaan lämmintä! No nyt ei voi valittaa, aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja siellä oikeasti on lämmin. Kun olisi vielä itsekin terve, sama vika rahikaisella: sitkeääkin sitkeämpi flunssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kiitos, ja paranemista sitten sinnekin. Flunssa on ä-r-s-y-t-t-ä-v-ä. Tietenkin paljon pahempiakin tauteja on, ja eilen olin vielä suht tyytyväinen, mutta tänään ei enää lukeminenkaan huvita. Ja kun avaa tietsikan, pää tulee kipeäksi. :(

   Mutta: sateisen aamun jälkeen täälläkin paistaa aurinko!

   Poista
 5. Kiusallinen flunssa tuntuu kiertelevän vähän joka puolella. Pikaista paranemista! Komeat varpaat! Meilläkin katsottiin ennen Avaraa luontoa, mutta myöhemmin milenkiinto laimeni kun oikea luonto avautui. Onneksi ei Cisu kastunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, flunssa tuntuu tosiaankin olevan liikkeellä.

   Hauska kuulla, että Avara luonto kiinnosti sielläkin! Meillä päästiin tänään hetkeksi oikeaankin luontoon, metsään oravaa katsomaan. Se oli Totosta hyvin jännään, ja varmasti ekaa kertaa kävi niin, että Toto jopa vähän komensi minua metsässä, kun en suostunut tulemaan minne tahansa pensaiden alle oravan perässä. Ja yskin ja aivastelin - miten tyhmää, miten niin voisi saada yhtään kurrea kiinni!

   Poista
 6. Toivottavasti tuo kiusallinen tauti helpottaisi! Onkin hyvä muistaa ottaa rauhallisesti, ja parannella itsensä ihan kuntoon.

  Aika kätevä tuommoinen varasto! Avara luonto voisi ehkä tulla joka päivä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, kiitos ja kyllä täällä maltetaan parannella. Pakkokin, kuin tuo edellä mainittu pieni U-keikkakin alkoi vähän yskittää. Aika monta kirjaa on tullut luettua, mutta nyt ei huvita lukeminenkaan. Se tuntuu kuitenkin sujuvan paremmin kuin koneella roikkuminen, kun näytön tuijottaminen aiheuttaa päänsärkyä. Argh. Ensi viikonloppuna aion olla terve ja reipas, me kaikki aiotaan!

   Poista
 7. Ihana valokuva, mä kans kikkailin tuolla poptaide-asetuksella mutta empä kissoja tajunnut kokeilla...
  Täällä myös flunssaa, oikeastaan versio numero 3 reilun parin viikon sisällä. Huomenna koitan töihin raahautua, köh-köh. Paranemisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, tsemppiä sinnekin! Kauhean sitkeitä tuntuvat olevan tämän syksyn flunssat... Mäkin luulin jo tulleeni kuntoon, mutta ei, torstaina alkoi kurkkukipu ja pe-illasta asti olo on ollut kauhea.
   Toivottavasti suoriudut hyvin töissä! Mäkin yritän...

   Poista
 8. Paputassu!

  Niin ja (Myrsky) voishan Ulkoilemiselle ja Vulkoilemiselle olla vaihtoehtona vielä Mulkoileminen, jota ilmeisesti harrastetaankin "laiskoja" ihmisiä kohtaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zepa, mulkoilemista täällä harrastetaan ihmisten laiskuuden ohella myös heidän tottelemattomuutensa ja yleisen typeryytensä takia, eli siis lähinnä jatkuvasti. :D Cisulla on hauska tapa jopa kertoa yhden ihmisen typeryydestä toiselle: hän ottaa (hetkellisesti) viisaaseen ihmiseen katsekontaktin, mulkaisee typerää ihmistä ja katsoo taas viisasta hyvin närkästyneenä silmiään pyöritellen: Voitko uskoa, että toi on noin idiootti!

   Poista
 9. Oi mitä poptaidetta! Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. S, kiitos! Töissä ollaan mutta köhien...

   Poista
 10. Ihana kuva! Pikaista paranemista, ja toivottavasti U odottaa vielä kera auringon. Meillä muuten myös aivastelu ja niistäminen on imurin jälkeen karmeinta maailmassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivi, olen toiveikas, että U koittaa vielä monta kertaa tänä vuonna kissoillekin! Aivastelu ja niistely ovat kyllä kauheita rikoksia, mutta vielä kauheampaa oli viime yönä, kun aloin yskiä vaikka Heidän Kuninkaalliset Ylväytensä nukkuivat samassa sängyssä. He heräsivät, närkästyivät, mulkaisivat ja poistuivat koko huoneesta niskojaan nakellen. Miten moukkamaista metelöidä kesken toisten unien!

   Poista
 11. Ihania kuvia! :) Tervetuloa tutustumaan myös blogiin Rudin nurkkaus http://rudinnurkkaus.blogspot.fi/

  VastaaPoista