maanantai 23. kesäkuuta 2014

Kuka ei ole nukkunut sängyssäni?

video


Nyt kun vuorenvalloitus- ja juhannustaika-asiat on käsitelty, on vihdoin aika kertoa, mitä kauheaa Koratiassa on tapahtunut: selkävaivani on pakottanut minut nukkumaan toisinaan olohuoneen lattian karvamatolla!

Senhän ei luulisi olevan kauheaa kuin korkeintaan minusta. Nyt on kuitenkin käynyt niin, että se ei ole minusta lainkaan kauheaa (vaan oikein hyvän tuntuista: vinkkejä kovista sängyistä ja esim. Futoneista otetaan vastaan!), mutta Totosta moinen arvonalennus on hyvin ikävä. Hänen kuninkaallinen korkeutensa ei voi nukkua lattialla öisin.


Missään ei ole toki määrätty, että pitäisikään, mutta Toto ja Cisu nyt sattuvat olemaan sitä mieltä, että heidän velvollisuutensa on nukkua kanssani. Cisu oli ensimmäisenä lattiailtana hämmästyneen oloinen, mutta sopeutui pian tilanteeseen ja on jopa välillä nauttinut siitä; muu ei selitä sitä, että herään vatsani päällä istuvaan ja kovaäänisesti hurisevaan, minua lempeästi katselevaan Cisuun. Toto on sen sijaan jäänyt useasti kiinni, että heti kun nukahdan, hän livahtaa oikeaan sänkyyn. Jos herään yöllä, makuuhuoneesta viuhahtaa hyvin matala ja nopea Toto, joka kiepsahtaa rullalle jalkoihini ja teeskentelee parhaansa mukaan kesken makoisien unien herätettyä kissapoloa! Tuo Toto ei ollenkaan ymmärrä, miksi nauran hänelle, pienelle hassulle petturikissalle.

Toton onneksi olen pahimman kipuvaiheen jälkeen palannut taas ihmisten sänkyyn, enkä aio hämmentää häntä mattopedillä kuin satunnaisesti. Yllä olevalla videolla Toto kertoo ja näyttää, miten olohuoneen mattoa pitäisi oikeasti käyttää - ei suinkaan nukkumiseen. 

16 kommenttia:

 1. Kuperkeikkamatto! Toto olisi varmasti ollut mielissään jos olisit siinä kuperkeikkoja heittänyt :D Hassu pieni kissa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisin aloittanut kuperkeikkojen heittelyn ajoissa, en ehkä joutuisi nukkumaan lattialla. Nyt niitä ei enää noin vain heitelläkään. Kyllä Toto tietää!

   Poista
 2. Pepsi: Minä ymmärrän sinua Toto. Lattialla ei vain voi nukkua ei. Toisilta se onnistuu (kuten Cisulta ja Maxilta), mutta kuningatar ja kuningas eivät nuku lattialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin nukkua päivisin, mutta EN IKINÄ öisin. Se ei vain sovi arvolleni. Olen loukkaantunut ja pahastunut. Lisäksi Cisun moukkamaisuus ällistyttää minua. Oikeasti - yö lattialla?
   t. Toto

   Poista
  2. Pepsi: Ne on todella outoja, jotka voi nukkua lattialla yönsä. Onneksi me ymmärretään toisiamme!

   Poista
  3. Onneksi! En tajua, miten Cisu voi pitää niitä mattoöitä jotenkin ainutlaatuisena laatuaikana. Outoa.

   Poista
 3. Ai että? Mamman olisi pitänyt ensin heittää kupperskeikkoja lattialla kipeän selkänsä kanssa ja sitten mennä ihmisten sänkyyn nukkumaan? Liikaa vaadittu kuninkaallisten palvelijalta, ei käy.

  VastaaPoista
 4. Ihana kommentti! Huomaa, että olet erinomainen kissan tulkitsija, mutta et täysin tassun alla. Pyrin samaan!

  VastaaPoista
 5. Eihän kuninkaallisten sovi nukkua lattialla! Kiva kuulla että voit jo paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainakaan maailman pehmeimpien kuninkaallisten ei selvästikään pidä nukkua lattialla, siinähän voisi vaikka pehmeys kärsiä. <3

   Kiitos, välillä tulee takapakkia mutta parempaa kohti mennään vähitellen. Epäilen, että saan temppuilla selkä- ja käsikipujen kanssa tästä lähtien aina jonkun verran, mutta koetan sopeutua tilanteeseen. Ikä ei tule yksin, mutta onneksi pääsin sentään tänne saakka ennen kuin kävi ilmi, että selkäni on vähän epänormaali.

   Poista
 6. Valitettavasti video ei ipadilla aukea, täytyy koittaa muistaa kun pääsen läppärin äärelle!
  Mutta ennenkuin koko sänkyä olet vaihtamassa, niin koitapa kuitenkin piikkimattoa siellä nykyisessä :) - niin parjattu ja aliarvioitu vehje, mutta mulla on pelastanut monta monituista yötä! Joskus olen jopa onnistunut nukahtamaan sen kanssa....
  Eikä sen kanssa tarvitse joka yö nukkua, silloin kun selkä on kondiksessa saa nauttia omasta vuoteesta just niin ihanan pehmeänä kuin se on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, kiitos kommentista ja vinkistä! Minulla on itse asiassa piikkimatto ja sellaista "pintajännitystä" olen saanutkin sillä pois. Hyvä että muistutit, pitääkin etsiä matto taas esile! Olen piilottanut sen niin tehokkasti kissoilta, että olen itsekin unohtanut... Tämä nyt kiusaava vaiva lähtee valitettavasti selkärangasta asti, mutta voisihan tähänkin kokeilla piikkejä. Aion käydä tutkailemassa futoneita - vaikka pitää varmaan varoa ainakin kovin matalaa sänkyä, ettei Toto vain hermostu siitäkin! :D

   Poista
 7. Tämä henkilökunta ei ollut vielä tajunnut, että näinkin voi ällistyttää kissojaan :-O! Nimittäin toden totta - täälläkin kissat nukkuvat sängyissä (emännän tai muussa vapaana olevassa) ja ei ole vielä tullut kokeiltua, mitä tapahtuisi, jos kävisinkin lattialle. Arvelen Toton kannan toteutuvan ja kissat katsoisivat järkähtämättöminä sängystä minua:" Noh. Ole siellä. Me mahdumme nyt paremmin tänne."

  Mulla on tennispallovinkki :-). Ootko kokeillut kahden tennispallon teippaamista yhteen, asettamista selkärangan alle (pallot siis selkärangan molemmin puolin) ja sitten varovaista oman painon siirtelyä puolelta toiselle tai jos on oikein kipeä kohta, ihan vaan paikallaan olemista pallojen päällä? Sitten aina palloja siirretään uuteen kohtaan pitkin selkärankaa. Mulla on auttanut lannerangan särkyyn.
  Pipsun ja Miirun Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pirjo! Meillä kissapolot ovat ennenkin joutuneet siskonpetiin lattialle, mutta sentään työhuoneen lattialle ja koko Koratian väki yhdessä, jos meillä on ollut makuuhuoneen vieviä yövieraita. Olohuoneen lattialla ei ole koskaan ennen nukkunut kukaan, mikä on kyllä reaktioista huomattavissa. Hyvin omituista touhua!

   Kiitos tennispallovinkistä! En ole kokeillut sitä, mutta minulla on kovahko pilatesrulla, joka vaikuttaa aika samoin, luulisin. Rulla tekee selälleni oikein hyvää selkärangan suuntaisessa asennossa, olen melkeinpä riippuvainen siitä. :) Vaakasuoraan en uskalla laittaa mitään alleni, sillä joku nikama (tai muu) on pari kertaa mennyt siitä väärään asentoon.

   Poista
 8. Onpa suilakka ja kiiltävä kisuli, ja hienosti tekee kuperkeikkoja :)

  Mites, onko sulla kipulääkitystä? Itse vannon pillerien nimiin aina kun sattuu, sillä mielestäni ihmisen ei pidä kärsiä kivuista kun kerran lääketiedekin on keksitty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zepa, suilakka - miten hauska ja kuvaava sana. Kiitos, nappaan sen heti sanavarastooni! Suilakka sopii kyllä kuvaamaan kuperkeikka-Tottiaista. <3

   On mulla lääkkeitä ja lisäravinteita ym. troppeja, joiden avulla pärjää ja vähitellen onneksi näemmä parantuukin. Parhaiten etenkin äkilliseen kipuun tuntuisi kuitenkin auttavan lattialla makaaminen ja metsässä haahuilu, mielellään niin että kiipeilee vähän kallioilla ja hypähtele muutenkin ympäriinsä, mutta valitettavasti kumpikaan ei onnistu missä ja milloin tahansa. ;) Cisusta saa kyllä innokasta seuraa kumpaiseenkin puuhaan, Totosta sitten vähän epäluuloisempaa...

   Poista