lauantai 21. kesäkuuta 2014

Seitsemän juhannustaikaa Koratiasta

Hyvää juhannusta Koratiasta! Täällä kuninkaat Cisu ja Toto ovat tehneet kaikkensa, että juhannus olisi todellakin yöttömän yön juhlaa. Tässäpä koratialaisten vinkit kaikille kissoille hyvän kissavuoden takaamiseksi. Luulemme, että kissojen kalenteri on joustavampi kuin ihmisten, joten vinkiksi muille kissoille: näitä taikoja voi tehdä vaikka joka yö.


Juhannustaiat kissamaisen elon onneksi...1. Jos haluat pysyä kimmoisana, hypi sängyssä halki juhannusyön. Käytä ihmisiä trampoliinina ja kokeile, voiko emäntäsi pään kautta ponnistaa yhä ylemmäs. 

2. Jos haluat pysyä kovaäänisenä, kilju ihmisten korvaan halki juhannusyön. Älä välitä, vaikka sinut tunnettaisiin normaalisi hiljaisena: jos ihminen kysyy, mitä sinäkin huudat, ala karjua kahta kovempaa. Näin takaat hyvät keuhkot tulevaisuudessakin.

3. Jos haluat pysyä nopeana, ravaa hullun lailla ympäriinsä halki juhannusyön. Taian tehoa lisää, jos törmäilet seiniin. Älä välitä eteesi sattuvista huonekaluista ja esineistä.

4. Jos haluat pysyä leikkisänä, pelaa palloa emäntäsi päällä. Muukin lelu käy. Taian ideana on viskoa lelua nukkuvan ihmisen päälle sängyssä ja kun et enää jaksa leikkiä, voit piilottaa sen hänen kainaloonsa. Seuraava leikkijäkissa voi sitten hyökkiä sinne, kun huomaa lelun.

5. Jos haluat pysyä ovelana, toimi kuten edellä, mutta piilota lelu mahdollisimman vaikeaan paikkaan. Suosittelemme erityisesti kaapinalusia ja muita niin matalia paikkoja, että joudut lelua esiin kaivaessasi siirtelemään tavaroita ja ähkimään ja kiroilemaan kovaäänisesti. Oveluus on sitä, että keksii jopa itselleen liian ovelat aarteidenpiilotuspaikat.

6. Jos haluat pysyä reippaana, vaadi ulkoilutusta halki juhannusyön. Et tule todennnäköisesti pääsemään U:hun yöllä, mutta vaatiminen takaa hyvän ulkoiluonnen. Kun pääset vihdoin U:hun, ole kyllästynyt ja pyri het takaisin sisälle. Se takaa, etteivät ihmiset pidä sinua yksioikoisena ja ennakoitavana jatkossakaan.

7. Jos haluat kaiken tämän lisäksi pysyä myös virkeänä, käytä juhannuksen ajat päivät nukkumiseen. Muuten et jaksa taikoa juhannusöisin ja seuraavasta kissavuodestasi saattaa tulla rauhallinen ja helppo. Se vasta tylsää olisi.Tämän kaiken kirjasi kovaäänisesti moukuvan sanelun perusteella ylös Koratian kirjuri Jenni, joka on taikojen keskelle jouduttuaan niin väsynyt, ettei jaksa etsiä bloggaukseen sopivaa kuvaa. Jos kuva olisi, siinä olisi harmaa viuhahdus, joka kuvaisi juhannustaikojaa toimissaan.


Toivotamme hyvää ja mahdollisimman rauhallista juhannuksen jatkoa!

22 kommenttia:

 1. Tiedotus kuninkaille: Mä hoidin noi hommat 1, 4 ja 7 hyvin, mut muita en sit tajunnu. Tänään täytyy vähän tsempata. T. Su-lo (kirjoitti Naukulan kirjuri tarkan sanelun mukaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on tosi hyvin noin nuorelta kunkulta! Vähän kun vielä treenaat, niin sulla on koko taikavalikoima hallussa. Hyvä Sulo!
   t. Cisu ja Toto

   Poista
 2. Tätä NIIIN ei näytetetä meidän jengille, todellakaan !

  Jenni muistaa nyt sitten ottaa kunnon torkut päivällä, että jaksaa vaikka sinne U:hun ensi yönä kutsun saadessaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Mulla on se vika, etten koskaan nuku päivällä. Oon sitten aika väsynyt näiden juhannusfestarien jälkeen.

   Koratian kunkku on pienenä rullana tuossa vieressä ja päästään unissan söpöä minikuorsaamisen ääntä. Senkin ryökäle! :D

   Poista
 3. Loistavia ja varmasti toimivia taikoja! Meidänkin kissat olisivat varmasti kokeilemassa näitä taikoja innolla vaikka joka yö, mutta ehkä näistä ei kannata kertoa niille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meeri, näistä ei todellakaan kannatta kertoa kissoille, jos ei ole pakko! Onneksi Cisu ja Toto eivät yleensä ole tällaisia yökyöpeleitä, olisi aika rankkaa!

   Poista
 4. :-D Ähkivät ja kiroilevat koratian kuninkaalliset! Ei ole helppoa heillä, eikä seuraavan vuoden onni irtoa kevyin perustein. Toivotamme sinnikkyyttä kaikille osapuolille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaapa olla, että ihmisetkin ovat parin viime yön aikana joutuneet ähkimään ja kiroilemaan. Muistan ainakin jossain unen ja valveen rajamailla tiuskaisseeni Cisulle, että sä oot nyt herättänyt mut 400 kertaa!
   Tietty voisi sulkea makuuhuoneen oven, mutta onko sitten hyvä nukkua, kun ulisevat hullut pomppivat ovea vasten...

   Poista
 5. Oikein onnekasta kissavuotta Koratian kunkuille ja hyvää juhannustaikojen jatkoa. Voisitte taikoa emännälle hyvät päiväunet, että hän kestäisi nuo 400 taikayön herätystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula ja hyvää juhannusta ja kissavuotta sinnekin! Kerroin viisaan neuvosi koratialaisille, mutta ainakaan vielä he eivät osoita itsensä tai minun rauhoittamisen merkkejä. Molemmat ovat taas hereillä ja painivat pyykkikorissa!

   Poista
 6. Hei, me ei hoksattu ollenkaan että nyt meidän pitää juhlia mahdollisimman lyhyttä yötä. Eihän ensi yönä ole vielä myöhäistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milloinkaan ei ole liian myöhäistä! Voitte riekkua milloin vain ja vaikka joka yö. Meidät tosin soitan kuulemma viedä ilta-u:hun, että nukkuisimme ensi yönä...
   t. Cisu ja Toto

   Poista
 7. Koklasin viime yönä tuota lelun piilotusta vaikeaan paikkaan: työnsin sen lasivaa'an alle. Niinku se näkyi läpi koko ajan, mut vaikka kuinka renkkasin ja renkkasin ja venyin, en saanutkaan sitä enää tassuihini. Oli kumminkin ihan kiinnostava haaste! ja ihminen... no se sitten nosti vaakaa aamulla ja vippasi sen lelun vapaaksi noin vaan. On ne ihmeolentoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona! No tollanen lähellä mutta kaukana -paikka ainakin suututtaa! Meitä suututti eniten pallo, joka oli mennyt tulostinta varten olevan pienen hyllykön alle. Sitten kun mamma siirsi sitä hyllyä, me kiivettiin sen päälle ja tiputettiin kaikki tavarat hyllystä. Mamma on vähän hölmö, sekään temppu ei saanut sitä kehumaan meitä.
   t. Cisu ja Toto

   Poista
 8. Me on noudatettu tiukasti tota seiskaa. Oikein, oikein hyvä neuvo!
  - Pipsu ja Miiru -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pipsu ja Miiru! Koratiassa Toto noudattaa sitä parhaillaankin, mutta Cisu huutaa ja ravaa. Vaikkei ole yö, hän pyytää u-l-o-s!

   Poista
 9. Toivottavasti kirjuri saa nauttia edes hetken juhannuksen rauhasta! Hyvää jussin jatkoa Koratiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime yönä saatiin nauttia! Keksimme nk. vastataian, joka uuvutti kissat - vihdoin! - niin, että ne menivät nukkumaan ennen ihmisiä ja heräsivät vasta ihmisten jälkeen. Taidamme bloggailla vastataiasta... Tai ehkä ainoa taika oli siinä, että juhannusviikko on nyt kulunut näin pitkälle, ehkä kissatkin voivat vähitellen normalisoitua?

   Poista
 10. Hyvät vinkit, mutta en todellakaan aio kertoa noita noita meidän kissoille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mama, siltä varalta että joku kissa onnistuu lukemaan vinkit omatoimisesti, julkaisimme juuri ohjeet vastataikaan. Cisu ja Toto ovat edelleen vastataian vallassa, sillä eivät ole tänään pientä aamu-ulkoilua lukuun ottamatta muuta kuin nukkuneet (toivottavasti eivät kerää voimia taikoakseen taas ensi yönä).

   Poista
 11. No mutta...sehän oli YÖTÖN yö! Kuninkaalliset vissiin käsitti asian niin, että kun kerran on yötön, niin eihän se silloin ole yö ollenkaan. Eli se on uneton.
  Minä kyllä olin ihan vanhanaikaisesti nukkumassa -johtunee siitä, että se taikojen tekijä puuttui! Tosin, sellainen ilmestyi kyllä tänäkin kesänä kummallisesti...juhannustaikaa???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, jos yö on yötön, silloin ei yövytä, silloin riehutaan! :D Täälläkin ihmiset olivat kyllä vanhanaikaisesti unessa ja ainakin minä olin hankalan työviikon jäljiltä jopa tavanomaista uneliaampi. Näin myös outoja unia, mitä ei varmaankaan ainakaan vähentänyt se, että taikojat hyppivät karjuen päälläni!

   Mulle ilmaantui jokin aika sitten unessa Koratian tuleva kuningatarkissa! Olen jo aikaa sitten _kaiken varalta_ päättänyt, mikä olisi mahdollisen tyttökissan nimi, mutta täytyy sanoa, etttä unessa se oli aivan toisenlainen kuin olin ajatellut. Uni oli kuitenkin niin elävä, että jos meille tulee joskus tyttökissa, se saa tuon unessa minulle ilmoitetun nimen. Myös perhe- ja tuttavapiirissä nimi sai sellaisen suosion, että jonkin aikaa tuosta kissasta puhuttiin kuin se olisi jo meillä. :D

   Poista