sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Aina luotettava Autocat


Kevään tulon huomaa Koratiassa siitä, että ihmiset keskustelevat pihauudistuksista, joita he eivät todennäköisesti koskaan saa aikaiseksi. 

Eilisiltainen keskusteluhetki johti suunnittelurupeamaan, jossa minä sutaisin parissa minuutissa hahmotelmiani paperille, mutta mies kaivoi tietokoneen esiin. Jaoin yläkuvan Facebookissa tekstillä: Insinööri ja humanisti suunnittelivat. Yhdistä tyyppi ja työ.

Eräs ystäväni ihmetteli, miksei Koratian insinööri käytä suunnittelussaan Autocadia. Hän(kään) ei ole niin suunnitelmallinen. Saatoin kuitenkin julkaista toisenkin kuvan: ei täällä ihan avuttomia olla, vaan suunnitteluapunamme asiassa kuin asiassa toimii Autocat, yleensä Cisun ominaisuudessa. Cisu on hyvä pyydystämään virtuaalihiirtä, oikeiden kanssa onkin sitten hankalampaa.6 kommenttia:

 1. Tulee mieleen meidän sisustussuunnitelmat: humanisti otti esiin kynän ja paperia, datanomi etsi netistä floorplannerin. Lopulta tosin humanisti teki matemaattiset laskut, kun pohjapiirroksessa oli vain pinta-ala ilman mittakaava, datanomi puolestaan hoiti "sisustamisen" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirene, hihii, suunnitteleminen voi tuoda kaikenlaisia yllätyksiä mukanaan!

   Meillä on joskus takavuosina käynyt niin, että humanisti ratkaisi IT-asiantuntijan tietoteknisen ongelman. IT-tyyppi jaksoi päivitellä sitä vuosien ajan aina silloin tällöin. :D

   Poista
 2. Pitäisiköhän Autocatin hankkia lukulasit, kun niin kovin läheltä joutuu tihrustamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitruuna, ei huolta Cisun näkökyvystä! Se on erinomainen - mutta Cisu tietää, että ihmisten ymmärryskyky ei ole. Niinpä on mentävä aivan lähelle ja osoitettava täsmällisesti tassulla: "Tuossa on hiiri. Kaikissa suunnitelmissa pitää ottaa hiiret huomioon. Haluamme hiiriä!"

   Poista
 3. Kyllä insinööri ja humanisti ehdottomasti tarvitsevat tuollaisen autocatin apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, tämä on vielä siitä edistyksellinen autokatti, että se auttaa tietoteknisten probleemien lisäksi aivan missä tahansa muussakin asiassa (poislukien satunnaisesti pihalla käyvien koirien viihdyttäminen).

   Poista