perjantai 27. syyskuuta 2013

Ankanryöstöstä kippurahäntätranssiin


Koratian kissavaltiossa syksy on sujunut erinomaisesti. Etenkin tämä viikko on ollut mukava. 

Kuvassa Cisu näyttää, miten hauskaa on, kun kotiin saapuu uusi kestokassi. Siis kyllähän meillä laukkuja piisaa, mutta uusi on aina uusi. Se pistää ihan hyppimään, kiljumaan ja hurisemaan. (Kuva on otettu puhelimella, siksi Cisu on aivan violetti: emme ole kuitenkaan värjänneet sinistä kissaa entistäkin sinisemmäksi.)

Alkuillasta Cisua ei kyllä hurisuttanut ollenkaan. Toin pojille tuliaisiksi eläinkaupasta heidän superhypermegaherkkuaan eli kuivattua ankkaa. Toto oli arvatenkin myös isoveljen apajilla, ja kumma kyllä Cisu kerrankin puolusti oikeuksiaan. Syömäoikeuksien puolustaminen on Cisun heikko paikka, sillä tuo kissa, joka muuten komentaa ja hyppyyttää meitä kaikkia muita Koratian asukkaita ja toisinaan vieraitakin kovaäänisesti, väistyy yleensä aina, kun Toto yrittää syödä toistenkin ruoat. Tällä kertaa Cisu mojautti veljeä tassulla päähän, sieppasi sitten herkun suuhunsa kuin koira luun ja vetäytyi nautiskelemaan ankasta rauhallisempaan paikkaan. Hyvä Cisu!

Sitten ankanryöstön Toto on ollut aivan säyseä. 

Jo keskikesällä remontoituun saunaamme on vihdoin saatu uusi kiuas, ja päätin ensisaunoa heti töistä tultuani uudessa saunassa (miehellä on iltameno, joten vietämme kolmisin ankansyönti-saunailtaa Cisun ja Toton kanssa). 

Kun Toto kuuli pitkästä aikaa taikasanan "sauna", hän näytti hieman yllättyneeltä ja kysyvältäkin. Ilmeisesti tiedossa oli, että tämä on tärkeä juttu, mutta heti ei tullut mieleen, mitä sauna-sana tarkoittikaan... Vaan heti kun Totolle selvisi, että sauna on pitkästä aikaa lämmin, hän loikkasi suoraan ylälauteelle omalle lempipaikalleen ja pörisi. Vihdoin, vihdoin! Cisu käväisi löylyissä vain pari kertaa, mutta Toto nautiskeli pitkään ja hartaasti ylälauteen, lattian ja saunaan taas palautetun Toton oman vesikupin väliä kulkien. Kun kysyin lattialla transsitilassa rötköttävältä Totolta, onko mukavaa, hänen hännänpäänsä meni aivan kippuralle. Miten söpöä! Nyt pojat jatkavat rentoilua nukkumalla sylikkäin kylppärissä, arvatenkin puhtaiden pyykkien seassa.

Toivotamme kaikille kissakamuillemmekin kippuraisen mukavaa viikonloppua! Jos ette pääse saunaan lämmittelemään, menkää peiton alle.

12 kommenttia:

 1. Hyvä Cisu, niin sitä pitää! Toton saunailu kuulostaa erittäin mukavalle :)

  Oikein lämmintä viikonloppua teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirene! Lueskelin eilen ennen nukkumaanmenoa teidänkin hauskoja kuulumisia, vaan ei tullut kommentoitua puhelimella.

   Toto haluaa kertoa, että viikonloppu on jatkunut erinomaisesti: aamulla hän pääsi minun ja Cisun kanssa pitkälle (ilman lämpötilaan nähden todella pitkälle) aamulenkille, ja nyt on pian päiväsaunan vuoro. Ihanaa, että Koratiassa on taas sauna! Ihanaa, että mamma on raatanut viisi tuntia putkeen pihahommissa ja on nyt mielenkiintoisen tuoksuinen (likaiset pihavaatteet ja hiki ovat toki hyvin kiehtovia...) ja haluaa just kohta saunoa. Täydellistä!

   Toivotamme täydellistä viikonlopun jatkoa sinnekin suuntaan!

   Poista
 2. No on ihan ylisöpöä! Saunatontun paluu ja ankanpuolustaja <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, ja tänään saunatonttu muuttui koiraksi. :D Toto oli aamulenkillä sitä mieltä, että hän haluaa kantaa keppiä (eli oksaa) mukananaan ja meni aivan liikkumislakkoon, kun vahingossa viskasin aarteen niin pitkälle heinikkoon, että se katosi.

   Kohta koirasta tulee taasa saunatonttu, sillä kuten yllä kommentoin, olen sitten kissojen aamulenkin raatanut pihalla ja nyt on päiväsaunan aika.

   Poista
 3. Peiton alle! Hitsin hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cisu haluaa täsmentää, että aina peiton alle meneminen ei kyllä ole ollenkaan hyvä idea. Pari iltaa sitten yritin viluissani houkutella Cisua peiton alle monet kerrat, mutta Cisu vain tuhahteli ärtyneenä. Hän on jo kuukausia ollut sitä mieltä, että ennen nukkumaanmenoa kuuluu käpertyä oikealle (aina oikealle) olkapäälleni ja lukea kanssani kirjaa. Ihan hölmö ajatuskin, että nukkumisen voisi aloittaa peiton alla; se on aamuyön juttuja se!

   Poista
 4. KASSIT!!!! Ne on PARASTA maailmassa! T. Triolat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä!!!! Toki pidän esim. ulkoilusta, ankkasuikaleista, maharapsuista ja kunnon painimatseista kissaveljeni kanssa... mutta kassit, niissä on jotain. En ole vielä koskaan jättänyt yhtään kassia tarkistamatta. T. Cisu

   Poista
 5. Joo, peiton alle vaan. Ja vaikka joka päivä. Tai sitä harkintaa käyttäen.

  VastaaPoista
 6. Voi Cisu, miten suloinen kassikissa :)

  VastaaPoista
 7. Siellä on tapahtumia jos jonkinlaisia! Minä epäilen, että Cisu osaa oikeasti lukeakin. Epäilen sitä vahvasti!

  VastaaPoista
 8. Viikonloppu on selvästi vietetty miellyttävissä merkeissä :) Kuivattu ankka on Unnankin suosiossa ja lauteilla lekottelunkin päälle neiti ymmärtää. Valitettavasti saunasta pääsevät tässä talossa nauttimaan vain ihmiset.

  VastaaPoista