torstai 25. heinäkuuta 2013

Nyt on heinäkuu ja minä olen viljaaTuttu biisi tuli väistämättä mieleen, kun Cisu singahti tänään kesken iltaulkoilunsa pellonpientareen uumeniin. Sinne katosi puoli kissaa ja siellä kuivan heinän keskellä Cisu olisi kai vieläkin, ellei häntä olisi käyty noukkimassa pois.

Ennen sukellus-/loikoiluhetkeä pojat olivat hiippailleet ja saalistaneet yhdessä tuumin.

Ja kun nyt siteeraamaan lähdettiin, niin pitääpä taas mainostaa Kirsi Kunnaksen oivallista heinikkohiippailurunoa, joka on ollut tässä blogissa aiemminkin esillä - mutta joka tulee aina mieleen heinähiippareista. 


NIITYLLÄ PILIPILIPOM
 
Niityllä kissankellot
pilipilipom
ja sirkat sirisirisom
kun katalina
matalina
hiipivät meidän kissat
Tiiu ja Tom.

Ja hiiret hinkuivat hii hii hii
ja myyrät vinkuivat vii vii vii
ja linnut lensivät selälleen
pii pii pii
pelästyneinä
kun kahisi heinä
kun kuuruluurua
katalina matalina
hiipivät Tiiu ja Tom.


(Kirsi Kunnas: Tiitiäisen pippurimylly, 1991)


Cisu ja Toto ovat iloinneet kovasti helteiden paluusta ja ulkoilleet tänään moneen otteeseen. Tiedättehän, katalina matalina...

10 kommenttia:

 1. Ihanat hiipparit ruis(?)pellossa! Legendaarista kuva-aineistoa. Mitkä häntäsojotukset :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sojohäntä on oleellinen osa suurmetsästäjän saalistusstrategiaa! Unohdin liittää postaukseen kuvan, jossa metsästäjät olivat kylki kyljessä ja lähes hännät solmussa, mutta lupaan julkaista senkin jossain postauksessa.

   Poista
 2. Voi Cisu heinämies <3 Tulen aina niin hyvälle tuulelle kun luen poikien uusimpia tempauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni :) Yritän ryhdistätyä ja päivittää blogia taas aktiivisemmin. Siitä se ei ole ainakaan kiinni, etteivätkö harmaaherrat tarjoisi uutta tempausaineistoa.

   Poista
 3. Voi, miten ihastuttavassa maastossa kissukaiset saavat ulkoilla. Meillä ei ole peltoja lähimaillakaan, ja ehkä kissat sekoisivat tuosta heinäpaljoudesta kun nyt on vaan mun koristeheinät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, kyllä tuolla heinän keskellä meinaakin kissapolo toisinaan seota. Aika usein on jouduttu muistuttamaan, että ihan joka ruohoa ja heinänkortta ei pidä maistella.

   Poista
 4. Hei poitsut! Hiippailkaa varovasti, ulkona on avaraa!
  Kivoi kuvei kyl.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa, ulkona ois vielä avarampaa jos mamma ei koko ajan repisi meitä pois heinikosta ja puhuisi jotain "se voi olla käärme, siellä voi olla amppari" -juttuja. Parempaa kuvamateriaaliakin saatais, jos se antaisi meidän saalistaa vapaasti, tulis varmaan hiiripaistikuvia ja ties mitä.

   t. Cisu ja Toto

   Poista
 5. Ihanat heinähiipparit! Nuo hiipparit ovat varmasti tervetulleita paikkaan kuin paikkaan, eivät ole vastenmielisiä ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhutte! Jos hiippari-sanalla tarkoitettaisii kissoja, sanan merkitys olisi aivan erilainen kuin nyt <3

   Poista