keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Katto Kattisen kotiinpaluuSunnuntaina olin retkeilemässä unelmieni paikassa, Klovharun saarella. Äkkiä puhelimeeni tupsahti suoraan Koratiasta yllä oleva kuva. Mukana oli Toton viesti: "Kissanmintussa on hyvä olla, ei huolet paina, ei rasitu polla."

Hetken päästä puhelimesta löytyi tällainen Cisu, kissa kuumalla katolla:


Ja sittemmin pojat ovat rentoutuneet viettämällä aikaa taljoina taljalla:


Mikä tässä nyt on niin ihmeellistä? No ainakin se, ettei olla autossa

Reissukissa reklamoi.

- ja että ollaan kotona.

Reilu pari viikkoa sitten Cisulle ja Totolle nimittäin kerrottiin pahaenteinen määritelmä: ihmisen kesäloma on kissan työtä. Heidät pakattiin autoon... ja kylläpä he ovat sitten kulkeneetkin! Pari viikkoa viivähti poissa Koratiasta, kauemmin kuin koskaan. Mummolat on katsastettu, on kokeiltu kyläilyä oman väen kanssa (sujuu missä vain), hoidossa oloa (sujuu, mutta aiheuttaa myös öisiä itkukohtauksia sekä valtataisteluja) ja ties mitä. Raportoimme kustakin reissusta lähiaikoina tarkemmin.

Nyt raportoimme, että kuningas Cisu on palannut Koratiaan. Kenties suivaantuneena siitä, että varakunkku Toto yritti syöstä hänet vallasta hoidossa, Cisu on asennoitunut kotiinpaluuseensa todellisen pomon ja hallitsijan elkein. Heti kärkeen hän pyydysti pihalla hiiren: täällä eivät hiiret hyppele heinikossa, vaikka kissaparka joutuisikin olemaan pois kotoa. Sitten hän vietti ensimmäisen kotiyön nautinnollisesti mamman päällä rötköttäen ja unisssaankin huristen. Seuraavana päivänä minttupöllyt ja kattoloikoilua - ei ihme, ettei jaksa enää olla riidoissa veljen kanssa. Päinvastoin, veli on paras lenkki- ja leikkikaveri sekä tyyny.

Koratiassa siis kaikki hyvin. Ja vaikka ihmisten loma vielä jatkuukin, kissatkin saavat nyt lomailla.

Paitsi - mjouuuuuuu, aaaaargh, vvWÄY! kuuluu juuri keittiöstä. Minä en taidakaan olla täysin lomalla, vaan menen nyt pikaisesti antamaan moukuloille murkinaa. (Luulemme, että hoidossa olossa oli hyvää ainakin se, että hoitohenkilökunta asennoitui palvelustehtäviin kotiorjia pedantimmin.)

8 kommenttia:

 1. On teillä ollut jännää! Koratian kuninkaan valtaistuimeksi on näemmä sitten määräytynyt katto. Sinne ei pikku veli pöllyissänsä ehkä päässyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, katto on kyllä oivallinen valtaistuin, sillä pikkuveli ei käy siellä kuin hyvin harvoin, vaikkei ole aina edes minttupöllyinen. Hän kun ei oikein tykkää hyppimisestä, niin kattorata, johon kuuluu sekä hyppimistä että kiipeilyä, on hänestä melko arveluttava. Lisäksi hän on kenties huomannut, että katon oikealta omistajakissalta tulee usein tuimaa katsetta, jos joku muukin kattokatteilee.

   Poista
 2. Jestas! Teillä on katon värikin valikoitunut sopivaksi kissan turkin väriin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, niinpä, ilmeisesti olemme alitajuntaisesti ajatuneet Koratiaksi sopivaan paikkaan jo vuosia ennen Koratian aikaa!

   Poista
 3. Asiat ennallaan, sepä mainiota :-D
  Huriseva kunkku päällä nukkumassa kuulostaa kadehdittavan suloiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kunkku on näinä kesäisinä lomapäivinä jatkuvasti huriseva ja hyväntuulinen (ajoittaisia Haluan U:h N-Y-T-kiljukohtauksia lukuun ottamatta). Kunkusta voisi olla aina kesäloma, kunhan ei vain matkailtaisi ympäri Suomea.

   Poista
 4. Hienoa, että kissaelämä asettuu taas tuttuihin uomiinsao :) Henkilökunnalle mukavaa lomanjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, kiitoksia! Vielä on viikon verran lomaa jäljellä. Tämä viikko on mennyt lähinnä levätessä ja lorviessa, mutta nyt pitää kai kehittää taas jotain ohjelmaakin, kun kerran voi.

   Kissoilta jos kysytään, ohjelmattomuus on tosin aivan hyvä ratkaisu.

   Poista