keskiviikko 15. elokuuta 2012

Lauhkeaa


Meillä on nyt kolme lauhkeaa asiaa.

Ensimmäinen on hämmästyttävä uutinen, että Toto on muuttunut lampaanlauhkeaksi ja pystyy elämään samassa talossa lampaantaljan kanssa. Hänellehän on aika ajoin tehty nk. lammastestejä, ja aina ennen testit ovat päättyneet huonosti. Toto on raadellut taljaa ja kulkenut sitten ympäriinsä vimmaiselta joulupukilta näyttäen, siis isoja lampaankarvatupsuja suustaan roikottaen ja ollut muutenkin kovin kiihtynyt. Talja on aina piilotettu nopeasti takaisin kaappiin.


Enää ei tarvitse. Nojatuolille asetettu lampaantalja on saanut ansaitsemansa kohtelun: se on nykyisin kissojen paras päiväunipaikka. Toto nuolee taljalla ollessaan vain Cisua, ei taljaa, saati että repisi sitä (tai Cisua).
Cisukin on ymmärtänyt, miten ihana alusta pehmeä lampaantalja on. Pienenä hän ei suostunut nukkumaan taljalla kuin silloin kuin oli ensin ollut siinä ihmisen sylissä: hän hyväksyi toisinaan siirron lampaan syliin eli sen, että ihminen poistui ja jätti hänet lämmitetylle taljalle, mutta Cisu ei mennyt koskaan itse taljan päälle. Nyt sekin on muuttunut.


Koratiassa on ollut tällä viikolla muutenkin lauhkea tunnelma. Olen sairaana, ja kissahoitajat ovat tapansa mukaisesti suhtautuneet asiaan hienosti ja tärkeän asemansa ymmärtäen. Eilen Toto kölli koko päivän jaloissani, mutta Cisulle sekään ei riittänyt. Hän halusi olla joko kainalossani tai päälläni, ja aina välillä Cisu nousi tarkistamaan, että voin hyvin. Hän istui rintakehälläni, kallisti päätään ja katsoi minua totisena silmiin. Cisu on ollut aina hyvin vastuuntuntoinen sairaanhoitaja.


Erittäin tyhmä lauhkeusuutinen on se, että Koratian nettiyhteys se vasta onkin ollut lauhkea viime viikkoina! Nettiin ei pääse läheskään joka yrittämällä ollenkaan, toisinaan taas yhden sivun avautuminen kestää yli kymmenen minuuttia, usein en saa ollenkaan auki blogien kommentointilaatikoita. Kun netti toimii, on pakko priorisoida työjuttuja ja vaikka laskunmaksua.... Niin että osasyy blogin hitaaseen päivittymistahtiin johtuu muuta kuin minusta. Toivomme, että netti saadaan taas ripeämmäksi tai ainakin luotettavammaksi ennen kuin saan hermoromahduksen. Tiedoksi kuitenkin, että Koratiassa on kaikki mallillaan - kröhöm, jopa paremmin kuin loma-aikaan, sillä Cisu ja Toto tuntuivat ilahtuvan ihmisten töihinpaluusta; tai ainakin he ovat olleet hyvin rauhallisia ja hyväntuulisia sen jälkeen - ja luen kyllä muiden blogeja, mutta kommentointi ei oikein onnistu. Olen siirtynyt em. ongelmista johtuen lukemaan blogeja lähinnä puhelimella, enkä voi kommentoida sillä. 

14 kommenttia:

 1. Ihmeellistä lauhtumista havaittavissa, mutta ainakin lammaslauhtumisesta saa hienoja kuvia. Toivon, ettei jonain päivänä ilmene yllättävää partaistumista. :D

  VastaaPoista
 2. Oho, mistähän nyt tuulee? Lammaslauhtuminen on hyvä asia, nämä kaksi muuta taas eivät. Toivon mukaan sekä Jenni että nettiyhteys korjaantuvat. Koratit ovat onneksi taitavia sairaanhoitajia, näin olen blogistasi lukenut. Kissoilta ei ehkä kannata pyytää apua nettiongelmaan, vaan antaa netin huolto- ja korjaustoimenpiteet ammattilaisille. Pysyvät sitten piuhat varmasti oikeassa järjestyksessä.

  VastaaPoista
 3. Loistavia kuvia ja ihania kissoja teillä siellä Koratiassa. Valtio on mulle täysin uusi tuttavuus, mutta kovasti kiinnostava :)

  - triomiumau.blogspot.com -

  VastaaPoista
 4. Pikaista paranemista sinulle Jenni! Toivotaan, että Toton parantuminen on lopullista :) t. Naukulat (jotka eivät jaksa kirjautua...)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista! Toto on kulkenut aika pitkän matkan kohti lampaanlauhkeutta. Ehkä muistatte, että joskus blogin alkuaikoina nk. viimeinen niitti sekä oliivinpuun taimen että lampaantaljan pitämiselle meillä oli se, että molemmista liian kiinnostunut Toto oli onnistunut eräänä päivänä riipimään oliivipuusta lehdet ja ripustamaan kaljuun puuhun tukun lampaankarvaa. :D Aikamoista kehitystä siis, kun nyt taljalla vain kellitään, ja vielä onnellisena kellitäänkin.

  Omasta, joka paikkaa kolotuttavasta äkillisestä kuumetaudistani en ole onnellinen enkä myöskään nettiyhteyden arvaamattomuudesta. Näin kipeänä voi yrittää, yrittää, yrittää temppuilla netin kanssa, mutta ei se kauhean hauskaa nytkään ole. Etenkin Bloggerin sivut aukeavat usein ilman kuvia + kommentointimahdollisuutta, sepä kannustaakin bloggailuun ja blogien seuraamiseen. Argh. Selvittelemme asiaa.

  VastaaPoista
 6. Pikaista paranemista vaikka hyvässä hoidossa on varmaankin mukava sairastaa. Hyvä, että lammas on hyväksytty perheeseen, ne ovat varsinkin talvella mukavia kavereita. Nuo nettiongelmat ovat niin raastavia, toivottavasti asi pian korjaantuu ja pääset surffailemaan nopeasti.

  VastaaPoista
 7. No, nyt sielläkin ymmärretään lampaantaljan syvin merkitys: ihanan pehmeän lämpöiset unet! :)

  VastaaPoista
 8. Mitämitä - alentaankos siellä lällyilemään :-) Ei vaiskaan, tuollaiset pehmopojat kyllä sulattaa sydämiä mennen tullen! Tuo lampaantalja on jännä juttu - meillä Säde käyttää sitä tassuttelualustana päivittäin ja joskus nukkuu niin, että etukroppa on siinä päällä, ikinä ei kokonaan. Viivi puolestaan kammoksuu koko taljaa...

  VastaaPoista
 9. Nämä kisumisut on niin ihanissa uniasennoissa kuvissasi aina että minuu rupee joka kerta ramasemaan. Ihania!

  VastaaPoista
 10. Pikaista paranemista sekä Jennille että netille! Nauran täällä mielikuvalle vimmaisesta joulupukista tunkemassa villaa riivittyyn taimeen. :D

  VastaaPoista
 11. Voi toisia, tuollainen talja on ollut itsellänikin mielessä, mutta ainakin villapeitto yritettiin aikanaan samantien tappaa, joten voisin kuvitella, että taljalle kävisi samansuuntaisesti. Onpa tylsiä nuo bloggerin ja netin ongelmat! Mietittiinkin tässä yhtenä päivänä, että silloin Karvakelmien blogin alkuvaiheessa kommentoit paljonkin kirjoituksia. No, toivottavasti nettiyhteys korjaantuu, ja tosiaan, ei noiden karvakavereiden sitä kannata antaa korjata, siitä ei tiedä, mitä tapahtuisi. Toivottavasti koratialaiset kelmit ovat hoitaneet sinut jo kuntoon! Ikävää sairastaa näin kivoilla keleillä.

  VastaaPoista
 12. Nyt pääsin jo töihin, vaikka olo hieman epämääräinen onkin, ja päätin poikkeuksellisesti vastata kommentteihin täältä käsin, vaikka ei varmaan pitäisi... Kiitos kaikille kommenteista ja kyllä, kauniilla taljalla viehkosti tuhisevat kissukat ovat ihana näky. Olisi niin kiva mahtua itsekin sinne sykkyrään mukaan <3

  Vimmainen kissajoulupukki on kyllä aika hassu, mutta ei saa toteuttaa vimmaansa, koska en tiedä, onko lampaankarvan syöminen kovin terveellistä kissoille... Ja hassua kuulla, että Viivi kammoksuu taljaa. Mikä siinä mahtaa olla? Cisu ei pienenä kammoksunut, mutta ei siis todellakaan rakastanutkaan taljaa.

  Meidän nettiyhteyden tarjoaja väittää, ettei Koratiaan saada tällä hetkellä parempaa yhteyttä, eikä mokkulakaan jostain syystä toimi. Selvittelemme asiaa...

  VastaaPoista
 13. Suloista lauhkeilua teillä. Meillä on myös lampaantalja saanut ihmeellisen suosion tässä kesällä, Bèla ja joskus Nipsukin, ottavat siellä päiväunia. Gebsulla on tapana tuo lampaan pesu, ei ehkä eroita sitä hännästään ;) Poro sensijaan odottaa vielä ulkoiluhäkkiin pääsyä, se kun pitää kunnolla kiinnittää ettei Nipsu kuljeta.
  Tuo nettijuttu on kyllä suoraan sieltä sanonkomistä! Välillä oikein huolestuttaa, kun teistä ei mitään kuulu aikoihin joten hyvä kun kerroit että kaikki ok:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko. :) Ei meillä ole mitään hätää: jos olisi jotain erityisen ihmeellistä kerrottavaa suuntaan tai toiseen, kyllä kertoisimme.

   Nipsun poronkuljetuskuvat ovat kyllä legendaarisia! :D Alkoi naurattaa ihan ääneen, kun muistin ne. Siellä vasta varsinainen karvaparta olikin....

   Nyt netti toimii, mutta eiköhän se taas jumiudu. Mitä suunnitelmallisemmin tulen koneelle, sen varmempaa on, ettei se tottele alkuunkaan.:D

   Poista