lauantai 18. elokuuta 2012

Viehättävä löytö

AINA pitäisi olla kamera mukana, kun on kissojen kassa ulkona. Voi tapahtua mitä vain.

Eilen ei meinannut kyllä ensin tapahtua mitään. Ehdin jo ajatella, että meidän moukulat ovat varsin erilaisia kuin Myrsky, pyhimysmäinen oravanmetsästäjä. Cisu ja Toto eivät nimittäin suostuneet lähteneet kotiterassilta minnekään, koska tontin takametsästä monen, monen metrin päästä kuului arveluttava ääni. Se ääni oli oravan, mutta eivät kaikki kissat voi metsästää oravia. Osa pelkää niitä.

Sitten kuitenkin reipastuttiin ja lähdettiin ihan tiekävelylle.

Äkkiä Cisu teki hirmuisen loikan ja hyppäsi makaamaan kyljelleen heinikkoon. Hän ei suostunut siirtymään kuin nostettuna.

Cisu oli tehnyt arvokkaan löydön: kuollut päästäisvauva (jos se teeskenteli Myrskyn vainoaman oravan tavoin kuollutta, suoritus olisi filmiroolin arvoinen). Cisu nuuhki sitä pienen välimatkan päästä ja tassutti varovaisesti. Asiallista suhtautumista.

Mutta Toto.... Hänestä päästäislöytö oli ihana! Toto tietää - tai toivon hänen tietävän - etteivät kissat syö päästäisiä, mutta Toto olisi silti halunnut ottaa päästäisraukan kotiin. Hän veti ja ryömi, teki kaikkensa että pääsi katsomaan päästäistä aina uudelleen ja uudelleen. Toto ehti napata aarteensa pari kertaa suuhunkin ja lähti kiikuttamaan sitä kohti Koratiaa. Lopulta jouduin piilottamaan pienen vainajan ja kantamaan Toton kotiin, muuten hän olisi varmasti vieläkin aarteensa luona miettimässä, miten sen saisi salakuljetettua sisätiloihin. Kerrottakoon, ettei minua haitannut, ettei päästäisenkantaja-Toto pussaillut minua kotimatkalla.

Meidän kissat ovat aiemmin osanneet jättää päästäiset rauhaan, mutta ehkä he ovat viime aikoina eläneet liian suojattua elämää, kun nyt kävi näin. Ehkä hämähäkinmetsästys ei riitä pitämään vaistoja ihan täydessä terässä? Niin tai näin, Toto ei saa ikiomaa päästäislelua.

12 kommenttia:

 1. Voisin jatkaa kertomustasi näin: "Vielä. Tai ainakaan niin, että Koratian mamma näkee." :D

  VastaaPoista
 2. Naukulan mamman kommentti kertoo juuri munkin ajatukseni ;)

  VastaaPoista
 3. Vaadimme Totolle omaa päästäislelua! Vaadimme! On se niin väärin muuten!
  RANSU ja MUSTI

  VastaaPoista
 4. Teidän kelmithän ovat ihan vallan villikissoja! Meidän hienohelmat eivät ole edes päässeet ulos koko kesänä, kun se aiheuttaa vain surkeaa mäykymistä heissä, ja sitten he täristen ryömivät surkeina ovea kohti.

  VastaaPoista
 5. Ainakin tuli elämys, jos ei päästäislelua tullutkaan. Päästäiset voivat muuten kuolla pelästyksestä niille sijoilleen, vaikka siitä, että ihminen astuu liian lähelle. Ehkä Cisu tiesi sen.

  VastaaPoista
 6. Ai ei ikinä päästäislelua? Vannomatta paras:D

  VastaaPoista
 7. Tätä keskustelua ei sitten näytetä Totolle, hän alkaa vaatia päästäislelua entistä kiivaammin. Kävimme äsken U:ssa ja häntä pörrössä kävi tie päästäisapajille... Päästäistä ei tosin löytynyt. Löytyi kyyhkysensulka. Luulin antavani Totolle aarteen, kun näytin sen hänelle, mutta ei kiinnostanut. Cisuakin innosti enemmän ihmisten viskomien ruusunmarjojen perässä pomppiminen. Ei sitte.

  VastaaPoista
 8. Mites sitten maamyyrälelu? Kelpaisko se palvelijoille? Meiltä saa tulla hakemaan ja ihan vaikka kaikki....

  VastaaPoista
 9. Blogissamme olisi pikku tunnustus teille:)

  VastaaPoista
 10. Meidänkin blogissa on tunnustus! :D

  VastaaPoista
 11. Paljon, paljon kiitoksia tunnustuksista! :) Käymme nappaamassa ne alkuviikosta ja pistämme eteenpäin. Olen oikeasti iloinen, että meitä muistetaan, vaikka blogi on päivittynyt hyvin harvoin viime aikoina! (aikataulu- ja teknisten syiden takia selittelen asiaa nyt myös sillä, että sain sairaana ollessani selän jumiin ja yritän säästää sitä ylimääräiseltä koneella istumiselta, kun se parka joutuu jo hoitamaan 1,5 työtä tietokoneella. seliseli...)

  VastaaPoista