sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kesä-Toto ei tottele


Muistikuvieni mukaan tässä blogissa on joka kesä nähty kesä-Toto, eli joko urheasti kesäisen luonnon keskellä vaeltava tai söpösti kukkakedolla nököttävä kesäinen Toto Tottis Tottendahl.

Olen yrittänyt kuvata tämän kesän kesä-Totoa koko viikonlopun, mutta siitä ei tule mitään. Kesä-Toto ei ole ollut ollenkaan yhteistyökykyinen.

Hän on joko askeltanut karkuun, kuten yläkuvassa, tai sitten kieltäytynyt liikkumasta, kuten tässä kuvassa.


Kun olen kutsunut kesä-Totoa, hän on tullut luokseni niin nopeasti, etten ole ehtinyt ottaa kuvaa ja alkanut vähemmän kuvauksellisesti esim. nuolla jalkaani.Tai kun hän on pysähtynyt, levähdyspaikka on ollut pensaan alla, josta Totoa ei ole juuri näkynyt - ja se näkyvä osakin on ollut aivan roskainen. 


Jossain vaiheessa Cisu taisi vinkata pikkuveljelle, että poseeraa nyt edes kerran. Toto kääntyi katsomaan kameraaja salli sitten edes tällaisen kesä-Toton kuvan. 


Myöhemmin huippumalli rentoutui hetken aurinkotuolissa.

Koskaan ei saa olla rauhassa.

Kesä-Cisu viihtyy roskaistavan pensaan sijasta raparperin lehtien alla, kuten aiempinakin kesinä.


Hän on myös paikallistanut kaikki Koratian kissanminttuesiintymät ja näyttää tässä, miten kissanminttua nautitaan sivistyneesti. Vähemmän sivistyneestä tavasta ei ole kuvia, mutta kerrottakoon, että siinä kissa nyhtää kissanmintuntaimen maasta ja pyörii vimmatusti sen päällä. Lopputuloksena on multainen ja mintuntuoksuinen kesämoukula.
9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Pirkko, kesä ja kisut tekevät elämästä aikamoisen auvoista <3 Olen ollut poikien kanssa yksin koko viikonlopun ja he ovat vain olleet U:ssa tai nukkuneet, kaikki on rauhaisaa ja hyväntuulista, vaikka ulko-Toto onkin tottelematon. :)

   Poista
 2. Kesäisin kissat saattavat olla vähän hurjalla ja tottelemattomalla päällä. Ovatko Cisu ja/tai Toto koskaan päässeet karkaamaan ja jos, niin mitä sitten tapahtui?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, me olemme taas ihmetelleet, miten Cisu ja Toto ovat olleet tänä kesänä hyvin kiltillä päällä. Sisätiloissa ei mitään kolttosia, yllättävän vähän ulos-huutoa, karkailuyrityksiä aivan murto-osa aiempiin kesiin verrattuna. Sillä joo, ovat karanneet. Singahtavat salamavauhdilla joko naapurin terassille tai lähimetsään eli Espoon keskuspuistoon. Sitten alkaa kuurupiiloleikki ihmisten kanssa... Hieman rasittavaa, mutta onneksi varsinkin Cisu oikein odottaa, että ihmiset tulevat etsimään.

   Toton on päässyt kerran huomaamatta ulos: http://kokolailla.blogspot.fi/2011/12/itsenainen-paiva.html
   Viime kesänä molemmat pääsivät yhdessä karkuteille: http://kokolailla.blogspot.fi/2012/07/karkailua-karjumista-salarakkautta.html

   Aivan vähän aikaa sitten kävi niin, että Toto hyppäsi minun ja Cisun yli, kun olimme lähdössä ulos. Sain Toton-komennustukea yllättävältä taholta. Vaikka Cisu oli valjaissa, se singahti pikavauhtia Toton perään. Cisu oli aivan pörröinen ja teki hurjia loikkia, että saaavuttaisi veljensä. Kun näin kävi, Cisu köyristeli kovasti, näytti Totolle kylkeään ja heristi tassuaan: "Täällä ei karata, nyt menet omalle pihalle!" ILmeisesti otti kuningaskissan ylpeydelle, että pikkuveli singahtelee vapaana ympäriinsä. Täytyy sanoa, että Cisulla oli suurempi auktoriteetti kuin ihmisillä, sillä Toto antoi aivan kiltisti kantaa itsensä omalle pihalle eikä vastutellut valjaitakaan ollenkaan.

   Poista
 3. Erittäin hienostunut tapa nautiskella kissanminttua! Ja ihana lepopaikka raparperin alla, minä muistan sen aiemmilta kesiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, niin TUO on se hienostunut tapa, sekopäisenä mullassa kieriskely sen sijaan ei näyttänyt kovinkaan elegantilta. :D Raparperilepopaikka paranee kesä kesältä, sillä raparperi on uskomattoman suurta ja voimakasta laatua. Ehkä jo ensi kesänä voimme muuttaa koko konkkaronkka kesäksi Cisun raparperimajaan.

   Poista
 4. Kesämoukula <3 Kissanminttuesiintymien paikallistaminen on tärkeää työtä, ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ella, Koratiassa on peräti kolme kissanminttuesiintymää, joten moukulalla riittää töitä. Tänään hän saattoi kyllä kesämoukuloidessaan tuhota tyystin yhden esiintymän. Nyt hän nukkuu pienen pennun tavoin suloisena rullana sylissäni, kesä on uuvuttavaa aikaa.

   Poista
 5. Toto taitaa haluta irti keskimmäisestä lempinimestään Tottis. Saattaahan se vähän viitata tottelevaisuuteen. Ehkä voisitte nyt ottaa sen yhden Harry Potter tupanimen "Rohkelikko" käyttöönne? Toto Rohkelikko Tottendahl. Meidän kissanminttutaimi on talven aikana kadonnut. :(

  VastaaPoista