sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Usko(ma)ton viikonloppu


Pahoitteluni, etten ole bloggaillut pitkään aikaan. Nyt täytyy vielä tunnustaa, että olen ollut muutenkin kelvoton. Vietin juuri pari päivää mökillä, siis Cisun ja Toton lempipaikassa, ja olin omille kissoille hyvin uskoton...

Mökkiseuranani oli meinaan yksi musta pantteri ja yksi harmaa manuli. He käyttäytyivät kuin olisivat aina olleet mökkisaarellamme!

He tutkivat joka kaislikon, 


  
pitivät silmällä saaren ihmisasukkaita,ja olivat sisätiloissakin kuin kotonaan. Paparazzi kuvasi heitä jopa ikkunan läpi. Nämä tyypit vaikuttivat kyllä olevan erittäin tottuneita paparazzitoimintaan, miksi lie...Kissatarkastaja saunasillalla.


Hyväksyn.

Ainakin tämä tyyppi hyväksyi sekä paikan että minut. Olen kuullut, että hänellä on tapana osoittaa lämpimät tunteensa puremalla emäntää nenästä, ja tänään aamulla minäkin sain kunnianosoituksen: heräsin siihen, että pörisevä puskija haukkasi nenääni. Ja toisenkin kerran, ennen kuin ehdin estää.Mä kyl tiedän, että oikeesti tää on Toton kuninkaanlinna

Saimme siis uskomattomia mökkivieraita: Mustin, Ransun ja Sailankin suoraan Saaripalstalta. Kukaan ei  ollutkaan pitkään aikaan suorittanut valtiovierailua! 

Koratian siirtomaan oikeat valtiaat Cisu ja Toto olivat uskomattoman uskottomuusviikonloppuni ajan koti-Koratiassa. Kun palasin kotiin, Cisu oli hetken aikaa hiljainen ja mököttävä. Toto sen sijaan puski ja pörisi, puski ja pörisi. Olin hieman yllättynyt kuultuani, että yleensä niin tasainen Toto oli etsinyt minua levottomana joka paikasta ja naukunut huolissaan moneen kertaan viikonlopun aikana. Nyt Toto haluaa tuon tuosta syliini ja selittää minulle pienellä piipitysäänellä kovasti asioita. Voihan Toto.

Lupaan, että ensi kerralla menen mökille omien moukuloiden kanssa. Ja lupaan, että puraan lähiaikoina blogiin myös Cisun ja Toton mökkeilykuvia alkukuulta.

Mutta: uskottomasti tunnustan, että oli kyllä aika jännää mökkeillä muiden(kin) kissojen kanssa!

18 kommenttia:

 1. Kuulostaa hauskalta kokemukselta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, oli kyllä hauska kokemus kaikille (paitsi ehkä Totolle), myös vanhempani olivat kiinnostuneita, kun saivat hieman yllättäviä kissavieraita.

   Poista
 2. Tutun näköisiä vieraita. Valtiovieraat tuntuvat olevan melkoisia kosmopoliitteja kun noin luontevasti liikkuvat oudossakin ympäristössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, valtiovieraat eivät todellakaan ujostelleet. Ainoastaan venematka saareen tuntui hieman risovan heitä, ja toista vierasta myös se, ettei hän saanut raahata ympäriinsä kuollutta käärmettä, mutta muuten kaikki sujui mitä mainioimmin. Nyt pitää silittää Toto tasapainoiseen fiilikseen. :)

   Poista
 3. Ihan mielettömän hieno juttu! Saitte valtiovieraita Saaripalstalta, mikä kunnia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, oli tosiaan suuri ilo ja kunnia emännöidä ihan oikeaa valtiovierailua! Sellaista ei usein tapahdu. Ja harva on saanut soutaa itse Musti ja Ransu (ja Saila) kyydissään. :)

   Poista
 4. Olipa teillä kivoja mökkivieraita! :)

  Olin muuten ekasta kuvasta jo aika varma, että Mustihan siinä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi, meillä oli kyllä kaikkineen tosi kiva viikonloppu. Ja melkeinpä arvasin, että Musti ja Ransu tunnistetaan nopeasti. He ottivat kyllä varsin nopeasti haltuun Koratian saaripalstan!

   Poista
 5. Voi hee, oletko onnistunut ikuistamaan sen hetken kun Musti murisi isällesi :-D
  Valtiovierailijat ovat tyytyväisiä viikonlopun saldoon, mutta huomauttavat, että valtiovierailujen kestoa voisi alkaa tilanteen niin vaatiessa (liian hyvä sää, liian kiinnostavaa tekemistä) venyttää huomattavasti tämänhetkisestä käytännöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, luulen että me kaikki olemme sitä mieltä, että sopiva valtiovierailun pituus olisi esimerkiksi yksi kokonainen (aurinkoinen) kesä. Silloin kyllä Cisun ja Totonkin pitäisi tosin päästä siirtomaalleen.

   Toto oli eilen illalla yhtä väsynyt kuin silloin kun hän palaa mökiltä. Ilmeisesti mammattomuus oli kovin rasittavaa. <3

   Poista
 6. Upeaita kuvia! Musti on kyllä niin isäntää että. Ehkä Totolla vaan oli huoli siitä, ettet muistaisi kertoa kuka kuninkaanlinnan oikeasti omistaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, voi olla tosiaan, että Toto huolehti siitä, osaanko minä toimia oikein ilman hänen valvovaa katsettaan ja auttavaa tassuaan. Kyllä Cisusta ja Totosta puhuttiin viikonlopun aikana paljon, joten eivät suinkaan unohtuneet vaikka jäivätkin viettämään miesten viikonloppua kotiin.

   Poista
 7. Nämä kisut osaavat olla edustavia ja kohteliaita saarella kuin saarella. Way to go, poitsut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zepa, tosiaan. Nämä kisut eivät aikaile: paikka kuin paikka tyylikkäästi ja välittömästi haltuun!

   Poista
 8. Erinomaisen mieluisia ja sopeutuvaisia vierailijoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mindy, oli kyllä suorastaan supervieraita. :)

   Poista
 9. Olipas hauska lukea saaripalstalaisten valtiovierailusta mökki-Koratiassa. Hyvin näytti sujuneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, hyvin sujui, kokemus oli kaikin puolin hyvä ja ainutlaatuinen. Viimeksi tänään katselin Mustin ja Ransun kuvia ja muistelin heidän mökkeilyään. Ransu puri nenästä, Musti olisi halunnut leikkiä käärmellä... Mutta unohtumatonta oli sekin, kun katselimme rantasaunan verannalla kesäyötä ja kissat istuivat vieressä rauhallisina. <3

   Poista