keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kiukkuinen sairaanhoitaja

Olen Koratian kunkku ja minua on toteltava - tai täältä pesee.
Ja sitten tottelematon peseekin pyykkiä, haha.


Olen usein kehunut, kuinka empaattisia koratit ovat hädän hetkellä. Etenkin Cisu on osoittanut aina suurta hellyyttä ja suorastaan vastuuntuntoa sairauden koittaessa. Jos ihminen lojuu, lojuu Cisukin - paitsi silloin kun hän katsoo, että sairaan tila vaatii vieressä istumista ja tarkkailua ystävällisellä, huolehtivaisella katseella.

Valitettavasti en enää voi ylistää Cisun hoitotaipumuksia. 

En voi ylistää tätä vappuakaan, sillä olen ollut pari päivää vatsataudissa. Cisun hoitovietti lienee kadonnut kevätseikkailuihin pihallamme vauhdikkaasti pomppivien pupujen tavoin, sillä Cisua on lähinnä raivostuttanut sairastumiseni. Eilen hän ei todellakaan riemuinnut, etten lähtenyt töihin, vaan karjui minulle puoli päivää, että kun kerran olet kotona, voisit lähteä meidän kanssa ulos tai ainakin pitää seuraa. Kun en käyttäytynyt toivotulla tavalla, Cisu hyppäsi sänkyyn, kuopaisi peittoani pari kertaa ja suhautti kunnon pissat, ennen kuin ehdin tehdä mitään.Varsinainen sairaanhoitaja.

Monien mielestähän leikatut kissat eivät merkkaa, eivätkä kissat pissaile esimerkiksi juuri sänkyyn protestin vuoksi. Ehdin kuitenkin todistaa Cisun vastalausetta sen verran, että näin eilisen suhauksen olevan oikea merkkauspissa: peppu korkealla ja komessa kaaressa ilmoitti Cisu minulle, että jos hän ei pääse heti ulos pissimään, niin tässä on sitten sulle ja peitollesi. Vessassa tai ulkopissalla käydessään Cisu pissaa peppu nätisi maassa eikä näyttävässä merkkausasennossa.

Mielestäni Cisu osaa myös näyttää mieltään pissaamalla. Eilistä lukuun ottamatta emme ole joutuneet kärsimään sänkypissoista aikoihin, mutta aiemmin niitä on esiintynyt, kun Cisu on ollut joko hermostunut (esim. mies työmatkalla) tai vihainen. Tyypillisin vihoittelupissakausi on ajoittunut syksyyn, siis ulkopissakauden loppuun. Nyt Cisu on saanut jatkaa ulkoilua koko talvikauden, ja mahdollisuus piipahtaa ulkona edes parin sekunnin ajan ja päätellä itse, onko sisä- vai ulkopissakausi, on lopettanut kaikki sänkypisut. Siis aina eiliseen saakka - olisi kai pitänyt tajuta, että oli kipeä tai ei, Cisulla on jo muutaman viikon ajan ollut ulkopissakausi ja sitä on kunnioitettava. (Jos Cisua kuitenkin kiukuttaa jokin sisällä ollessaan, hän huutamisen ohella kolisuttelee mielenosoituksellisesi yhden ja saman keittiönkaapin ovea; aikaisemmin hän rämpytti eteisessä olevaa taulua ja puri sen kulmia.)

Että sellainen vappu täällä. Tilannetta ei parantanut se, että yritin olla ovela ja ojentaa Cisua suhahtamalla hänelle kissamaisen kiukkuisesti. Kiltti Toto kuuli suhinani ja järkyttyi perinpohjaisesti. Oli pakko vääntäytyä ylös vuoteesta ja lohduttaa lattialla pörröisenä ja litteänä kauhusta tärisevää Totoa, että hän ei ole tehnyt mitään pahaa enkä ole hänelle vihainen. Meni muutama tunti, ennen kuin Toto uskoi, etten ole vaarallinen. 


Tänään meillä on mennyt jo paremmin. Oloni on kohentunut ja perheen miehet ovat ulkoilleet yhdessä. Kukaan ei ole kostanut kenellekään eikä pelännyt ketään.

Toivotamme tervettä ja tasapainoista vapun jatkoa kaikille!

17 kommenttia:

 1. Voihan kiukkupaketti, kylläpä oli voimallinen mielenosoitus! Toivottavasti olet jo paljon paremmassa kunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, Ciso sille päälle sattuessaan nimenomaan todellinen kiukkupaketti. ;) Onneksi Cisu on ollut tänään paremmalla tuulella ja minä paremmalla voinnilla, elämä normalisoituu.

   Poista
 2. Anteeksi, tässä kohdin oli sopimatonta nauraa. Cisu on kyllä sellainen pakkaus että :)

  VastaaPoista
 3. Ja toivotaan että tervehdyt pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, kyllä minuakin voisi naurattaa, ellei kaamea karjuva kostopissaaja asuisi juuri meillä. :D Ja ellei minun suhiseva kostoni olisi järkyttänyt kilttiä viatonta kissaa niin pahasti. Kaikenlaista sitä sattuukin.

   Olo on nyt ollut pari tuntia aika normaali, luulenpa että huomenna on taas tavallinen päivä meille kaikille.

   Poista
 4. Se on ilmeisesti niin, että teillä täytyy toisenkin hommata saurauslomaa - siksi, että saa pidettyä kotirauhan yllä. Aikamoista mielenosoittamista! Tuota ei voi edes kunnolla verrata minun edelliseen vatsatautiini, jolloin makasin kylppärin lattialla kylmä hiki otsalla pohtien, kumman pään tunkea pönttöön samalla kun Ransu pureskeli minua nenästä. Se oli kumminkin aika kesyä eikä vaatinut jälkipyykkiä eikä kenenkään järkyttyneen osapuolen mittavaa rauhoittelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, ilmeisesti meidän pitää tästä lähin soittaa heti jonnekin kotisairaanhoitoon, jos joku sairastuu, ja tilata Cisullekin pari hoitajaa seuraksi sekä tuuraajaksi, jos Cisua ei kiinnosta sairaanhoitohommat.

   Onneksi en ollut noin sairas kuin sinä, eikä kukaan yrittänyt sentään purra minua, se yhdistettynä kostopissaan ja lepyttelyyn olisi ollut liikaa. Toto kävi kyllä hieman hyökkimässä varpaitani peiton alta, muttei innostunut järsimään niitä.

   Poista
 5. Meillä kans Pätkis protestoi noin, jos sen mielestä esim. kissanvessa on liian likainen eikä tilanne muutu sen mielestä tarpeeks vikkelään. Sänkyyn ei sentään pissaile, siis ihmisten sellaiseen. Omaansa sen sijaan on senkin tempun tehny...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bemary, "kiva" kuulla, ettei Cisu ole ainoa protestoija. Ja on niitä kai muitakin, sillä jossain vaiheessa kun tutkin asiaa, Google täydensi jo haun alun "kissa pis-" automaattisesti muotoon "kissa pissaa sänkyyn". Cisu merkkasi mm. sängyn pari kertaa ennen kastraatiotaan, mutta paha, onneksi nykyisin hyvin harvinainen, tapa jäi.

   Äsken Cisu kävi ulkona sivistyneesti kukkaruukkupissalla.:)

   Poista
 6. Siis voi ei! Onneksi meillä ei olla noin kiukkuisia. Cisu ilmeisesti ajatteli että saavutetuista eduista ei tingitä. Grr! Toivottavasti palaat pian takaisin terveiden kirjoihin niin jaksat palvella taas kuninkaallisia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, ei meilläkään onneksi usein noin kiukkuisia olla, mutta myönnettäköön, että Cisu osaa olla HYVIN kiukkuinen sille päälle sattuessaan. Onneksi vastapainoksi myös hyvin iloinen ja hyvin ystävällinen, kun on hyvällä tuulella.

   Onneksi oloni tuntuu kohenevan koko ajan, ja olen ollut viimeksi vatsataudissa noin parikymmentä vuotta sitten, joten ainakaan ihan toisintaa tästä sairastelu-kiukutteluepisodista ei liene odotettavissa.

   Poista
 7. "Kuolevaiset tietäköön paikkansa ja nöyränä toimittakoon tehtävänsä. Ei poikkeuksia."

  Teillä on kyllä ollut nyt aikamoista draamaa siellä, varsinkin kun Totokin kuuli suhinoissa jotain täysin sopimatonta. Pikaista paranemista kansalaisille ja hienoa, että rauha näyttää palanneen valtakuntaan :D

  VastaaPoista
 8. Ehkä kukaan ei muistanut mainita teille, että kissan kanssa voi tulla myös ongelmia. Nyt toisen huoltajista olisi parasta jäädä pois työelämästä ja keskittyä kissoihin. Lisätukena voisi olla muutama vuosi terapiaa esimerkiksi kahdesti viikossa. Joskus myös muuttaminen auttaa. Oletteko harkinneet asumista ympäristössä, jossa vuoden jokaisena päivänä voi pissata ulkona?

  Jos ette voi toteuttaa mitään näistä ehdotuksista, voin esittää järeämpiäkin keinoja. :D

  VastaaPoista
 9. Jotenkin "lohduttavaa" lukea ettei oma pikku Jäksöni ole ainoa uloskarjuja :D Nyt kun ollaan ulkoiltu joka päivä niin se moukunta ja maukunta alkaa heti aamusta ja saattaa alkaa uudestaan vaikka oltaisiin jo ulkona. No hormoonit sillä leikatulla kollilla vaan nyt hyrrää ja talvella loppuu taas karjuminen ;)

  VastaaPoista
 10. Voi kiukku-Cisua ja herkkis-Tottiaista! On siellä ollut dramaattinen vappu!

  VastaaPoista
 11. elämää ja elämyksiä -blogissa on pikkuinen juttu multa ja Bélalta teille <3

  VastaaPoista
 12. Myös Minniltä olisi teille hurrrrmaava tunnustus ♥!

  VastaaPoista