sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Taistelu koratpallon mestaruudesta


Joistakin kissamaisista tilanteista on kyllä lukuisia kuvia, mutta yksikään niistä ei ole julkaisukelpoinen.

Niin kuin vaikka uudesta lauantai-illan suosikkilajista, koratpallosta. Meillähän kauneudenhoito on  miesten hommaa, ja yleensä perheen miehet viettävätkin lauantaina kauneustuokion, eli kissamiehet hoidattavat ihmismiehellä kyntensä ja turkkinsa kuntoon.

Turkin hoitaminen on ollut aina kovin mieluista (paitsi jos minä harjaan...), mutta nyt siihen on keksitty ihastuttava, villinnyttävän ihastuttava lisä: kissankarvoista voi tehdä pallon! 

Ja kyllä tuo koratpallo saa kyytiä. Ensimmäisillä kerroilla vain Cisu ymmärsi, miten oivallista on viettää lauantai-ilta koratinkarvaa ees taas raahaten, karvapalloa viskoen ja sen perässä ravaten. Eilen Totokin oli tempautui lajin vietäväks. Hän sieppasi - arvatenkin - koratpallon Cisulta ja riekkui sitten hurmiossa pitkin ja poikin taloa. Toto on viime aikoina alkanut suunnitella leikkejään Cisun tavoin. (Aina) ei tarvitse rynnistää päättömästi, vaan voi tehdä asetelmia ja sitten hyökätä. Eilen erityisen jännittävä ja strategiseen hiipimis-, pyllynheilutus- ja hyökkäystoimintaan kannustava asetelma syntyi siitä, että Toto asetti koratpallon raapimistolpan taakse. Siellä pallopoloinen odotti kerran toisensa jälkeen autuaan tietämättömänä, että suuri harmaatassu tulisi täppäisemään sitä ja lopulta koratin kita raahaaman sitä ylpeänä ympäri taloa: Katsokaa, saalistin koratpallon! Ja sitten pallo taas piiloon ja sama uudelleen. Ja uudelleen.

Ihmisistä koratpallon seuraaminen on loistavaa penkkiurheilua. Harvoin tulee seurattua muuta kuin kissojen urheilulajeja, ja niistä koratpallo aiheuttaa meissä eniten kannustushuutoja. Kaiken hyvä-huudahtelun keskellä tulee kuitenkin usein käytettyä sitä sanaa, jonka usein liitämme Cisuun ja Totoon: hassu.

11 kommenttia:

 1. Te ootte kyl oikeita kierrättäjiä, saatte heti strategisten ekokissojen palkinnon!

  VastaaPoista
 2. Hieno laji, hieno laji! Pelaajatkin hopeakylkisiä kuninkaallisia.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuon katselu aina urheiluruudun voittaa :)

  VastaaPoista
 4. Tuo on varmaan vähän katsojaakin aktivoivampaa kuin tv:n äärellä istuminen, kun pelaajat saattavat juosta ympäri taloa, mitä tv-urheilijat harvoin tekevät. Hienon värinen tuo pallo! Käteväkin, nythän voitte ottaa sen mukaan maalikauppaan niin tulee varmasti koratinharmaa sävy. Jos pojat suostuvat luopumaan siitä hetkeksi.

  VastaaPoista
 5. Hauska koratpallo, tosi ekologista kestävää kehitystä! Mutta ihanko oikeesti teillä harjataan ja leikataan kynnet joka lauantai?

  VastaaPoista
 6. Vihdoinkin peli, jota täti-ihminenkin jaksaisi seurata! Ja varsinkin fanittaa :)

  VastaaPoista
 7. Hauska kissapeli: koratpallo. Aika kekseliästä.

  VastaaPoista
 8. Kuinka kauan teitä on oikein harjattu, että olette moisen pallon saaneet kokoon?! ;) Cisu & Toto vaikuttaa niin lyhytkarvaisilta ja sileäturkkisilta, joista ei edes lähde karvaa...

  Mutta tuossa kissankarvapallossa on kyllä jotain mystistä, koska Harmikin on riehantunut pienestä pallosta omaa karvaansa! :D

  VastaaPoista
 9. Hei siis toihan on loistava idea, täytyy kertoo ihmisellekin. Se kun aina tekee meidän karvoista vaan sellasia pieniä palleroita, mut ei koskaan isoja. Vähäks siistii... teillon viksut palvelijat, Cisu ja Toto!

  VastaaPoista
 10. Miten tuollainen korat-pallo tehdään?

  VastaaPoista