torstai 11. lokakuuta 2012

Kissakirjoja kirjablogissa


Mainio ja monipuolinen suomalaisten kissojen historiaa kartoittava Kissojen Suomi - Katit historian poluilla -kirja onkin ollut jo jonkin verran esillä kissablogeissa. Veikkaan, että viimeistään joulun jälkeen on enemmänkin: tämä on kissafanin toivelahja!

Haastattelin kirjablogiini Kissojen Suomen tekijöitä Minna Keinästä ja Harri Nymania. Haastattelussa kerrotaan mm. aineistonkeruusta: kissatietoa saatiin niin luostarista kuin blogeistakin. Lisäksi kerrotaan mm. eräästä kirjan kiinnostavimmista teemoista, kissoista ja naiseudesta. Haastattelu löytyy täältä.

Mainittakoon nyt tässä yhteydessä sekin, että ensikontaktini kirjaan oli, kun Toton kuvaa pyydettiin siihen. Ikävä kyllä blogiaineistomme todettiin nk. painokelvottomaksi, mutta hyvä kirja siitä tuli ilman Totoakin. 


Jokin aika sitten kirjoittelin kirjablogiin myös hihityttävästä I Could Pee on This -teoksesta, jossa on kuvitteellisia kissojen kirjoittamia runoja. Niiden kaunokirjallinen taso ei häikäise, mutta aiheet ovat varsin osuvia. Ja kansikuva on ehkä maailman suloisin! Tähän kirjaan voit tutustua täällä.

Ja ai niin, vaikka pidän tuolla Lilyn puolella vain kirjoihin keskittyvää blogia, niin kissat ovat päässeet tassuttelemaan sinne muutenkin kuin kirjojen merkeissä. Jokin aika sitten esittelin Cisun avustamana tällaisen kissakirjan:
Noita kissakirjoja saa Perobasta.

7 kommenttia:

 1. uih, tuohon pitääkin tutustua!

  VastaaPoista
 2. Ihan ehdoton toivelahja. Aivan ihana kirja.

  VastaaPoista
 3. Minä ihmettelisin jos kissat eivät ujuittautuisi myös kirjablogin puolelle :)

  Kissakirja on jo hankittuna ja luettuna!

  VastaaPoista
 4. "I could pee on this" Hihii! Kuulostaa hauskalta, täytyypä kipaista kirjablogin puolelle. Hyvä, kun mainostit täälläkin, sillä muuten en olisi huomannut :)

  VastaaPoista
 5. Kiitti hyvistä vinkeistä! Pitääkin lähteä kirjakaupoille ;)

  VastaaPoista
 6. Kissojen Suomeen ja Totoon sen mannekiinina voi tutustua myös kirjan FB-sivuilla. :) http://www.facebook.com/KissojenSuomi
  Vaikka Toto ei päässyt kirjaan asti, hän toimi tänä viikonloppuna Kissojen Suomen viikonlopputoivottelijana.<3

  VastaaPoista