maanantai 22. syyskuuta 2014

Vuoden luontokuva (ja yleistä blogihöpinää)
Pari viikkoa sitten tapahtui ihme: Koratian väki lähti pitkästä aikaa mökille. Syyskuusta huolimatta oli kesäisen lämmintä, ja vietimmekin pari päivää kallioilla viipottaen ja välillä melkein onnesta transsiin vajoten. Totokin unohti, ettei hän oikeastaan tykkää ollenkaan merestä, ja seikkaili kallioilla sekä rohkeutta että pörinää uhkuen. Oi onnea. Cisusta tuli otettua niin monta rantafilosofikuvaa, että ensi vuoden kissavaarin kalenterin voisi koostaa vain niistä. Tuo yläkuva on suosikkini sen viikonlopun kuvista, ehkä kaikkien aikojen mökkikuvasuosikkini: mietin jo, voisiko sen lähettää (käsiteltynä) kisaan, jossa etsittiin luonnonläheisiä, mukavia kuvia. Vielä kun jossain kallionkulmalla olisi kirja, siinä näkyisi oikestaan kaikki, mitä ihminen elämässään tarvitsee - ehkä viinilasillisenkin voisi jonnekin ujuttaa, tai vaikka suklaapalan. Vaarille lähti mökiltä toiseen suuntaan otettu vastaava kuva; siinä oli rantakallioita, meri, Cisu sekä vaarin rakas vene. 
Olen hieman vierottunut kamerastani, kun en voinut fyysisistä syistä pitää sitä juurikaan mukanani kuukausimääriin. Toisaalta olen huomannut, että puhelimessani on pokkaritason kamera, ja sitä tulee pidettyä aina mukana... Jotenkin, vältellessäni ennen käsiini kasvanutta kameraa ja aina edessäni ollutta tietokonetta, olen löytänyt Instagramin, jota päivitänkin sitten koko ajan. Siinä ei mene aikaa eikä se kuluta nikamia.

Olen ajatellut, että olisi kätevää, jos voisin jakaa noita puhelimella ottamiani kuvia suoraan Lumia-puhelimestani blogiin, mutten ole onnistunut. Aina tähän päivään saakka en ole osannut jakaa Instagram-tilinikään kuvia tänne, mutta äsken onnistuin. Mutta - pelkän kuvan sijasta tulee näemmä tuo kehyskin, kuvatekstiä sen sijaan ei. Jaksaako tuollaisia katsella blogissa? Edes vaihtoehtona sille, ettei muuten tule juuri mitään kuvia? Joka tapauksessa: tuolla tililläni on paljon kuvia Cisusta ja Totostakin. He ovat siis hyvävoimaisia ja yhtä hassuja kuin aina ennenkin. Koetan ryhdistäytyä bloggaajana ja ainakin lupaan kertoa, jos meille kuuluu jotain kummallista. Toistaiseksi voitte ajatella, että no news is good news. ;)

Toto tuli tähän huutamaan, että good news on valetta: on iltapalan aika ja mamma vain kirjoittaa. Totosta on alkanut tulla kova komentelija, ja tiedän, että jos en pian lähde palvelemaan häntä, hän menee ja kynsii sohvaa. Viikonloppuna Toto kynsi sitä niin paljon, että lopulta Cisukin alkoi jahdata Totoa: "Noin ei saa tehdä!"

Lopuksi vielä todiste, että aina Cisu ei suinkaan komentele Totoa, ei edes vaikka Toto istuisi suoraan Cisun pään päälle!


P.S. Äh, nyt kun julkaisin tämän, huomaan, etteivät linkitetyt kuvat edes mahdu artikkelikenttään. Annan kuvien kuitenkin olla: tulipa kuitenkin julkaistua kolme kissakuvaa pitkästä aikaa!

14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Meistä parempi edes muutama kuva kuin ei lainkaan kuvia! Saiko Toto iltapalansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta kuvat olisivat kivoja, jos ne näkyisivät ilman noita Insta-tietoja, mutta kenties voin käyttää noitakin, huomio mennee kuitenkin itse kuvaan eikä sen ympärykseen. Katson, jos saan säädettyä kuvan koko koodin kautta, kun seuraavan kerran linkittelen. Eilen linkitin tuon Instagram-kuvien virran joka tapauksessa tämän ja kotiblogini sivupalkkiin. Kyllä sinne tosiaan aika usein ilmestyy kissojenkin kuvia, kas kummaa....

   Toto sai iltapalan, mutta ei ollut tyytyväinen. Hänestä iltapala pitäisi tarjoilla monta kertaa illassa ja sen tulisi olla joko ankkaa tai hirvenlihaa, aina.

   Poista
 2. Kiva kuulla ja nähdä teitä jälleen! Kauniita kuvia, erityisesti ihailen kissojen ja kallioiden värien yhteensointuvuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kissat kertovat! Olen samaa mieltä: harmaa kallio ja harmaa korat on vastustamaton yhdistelmä. Cisu ja Toto ihastuivat kallioille pääsystä niin, että meille tuli aivan huono omatunto, ettemme ole vieneet heitä sinne useammin tänä vuonna. Onneksi kissat sopivat ja erityisesti sopeutuvat hyvin myös kotimetsän kallioille. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Myrsky ja Minna! Ainakin kalliokuvat ovat, pään päällä istumisesta en ole ihan varma. :D

   Poista
 4. Upeita kuvia! Ehkä tuo on sitä todellista veljesrakkautta? Että saa istua toisen pään päällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitten nimenomaan VELJESrakkautta. En haluaisi siskojeni istuvan pääni päällä!

   Poista
 5. Kylläpä ihminen oli kumma kun kirjoitteli iltapala-aikaan :) Mutta kiitos siitä! Hyvät ja kivat kuvatkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me Like, on vähän vaikea olla kirjoittamatta Toton ruoka-aikaan, kun Totosta aina olisi hyvä hetki nauttia ainakin vähän herkkuja. :D Koetan siis jatkaa bloggailua Totosta huolimatta.

   Poista
 6. Paaaljon paremmat kuin eimitään. Kiva kuulla kuulumisia ja katsoa kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Pitänee kaivaa lisää kesäulkoilukuvia ennen kuin on pakkasta. Tai siis, yöllä oli jo... C ja T viettivät eilisen peiton alla, luulen että sama meininki jatkuu tänäänkin.

   Poista
 7. Kyllä noita kattelee, tottakai !

  Ja onpa tunnelmallisia kuvia, mallitkin sieltä parhaasta päästä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru! Merelle katseleva, kerrankin rauhallinen Cisu on minustakin vetoava näky. :)

   Poista