sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Terveisiä mökiltä!


Terveisiä saaristosta! Nyt on käynyt niin hassusti, että sekä Cisu että Toto olivat kolme päivää mökkeilemässä, mutta vain Totosta on kuvia.

Kuvien vähyys selittyy huonojen valaistusolosuhteiden ohella sillä, ettei aluksi tuntunut olevan mitään kuvattavaa. Matka sujui rauhallisesti ja perillä kissat olivat itse seesteisyys. Toto parkkeerasi tuttuun tapaansa takan eteen loimutuksesta nauttimaan ja vietti muutenkin kovin verkkaisen loman.

Tässä Toto tuijottaa ikkunasta, miten vaarin lumityöt sujuvat. Toto ei halua panna tassuaan lumeen, mutta tukee muita lumiasioissa.


Hän myös komensi muita niin kauan kunnes pääsi kaapin päälle. Siellä olevassa korissa hän oli kesälläkin nukkunut. Kesällä korille pääsi kiipeämään avonaisen ikkunan päälle pomppaamalla ja sieltä matkaa jatkamalla, mutta nyt talvella piti käskyttää ihmisiä, kun ikkuna pysyi Toton harmiksi kiinni.


Ainoat sisäriehat aiheutti koratpallo, jota Toto tässä pelailee tapojensa mukaisesti lauantai-illan huumassa. Äitini tunnusti epäilleensä, että olin liioitellut koratpallon suosiota saadakseni hyvän blogijutun, mutta omasta karvasta tehdyn pallon perässä tuntikausia singahtelevat kissat saivat hänet uskomaan, että koratpalloinnostus on aitoa ja syvää.


Koska Totosta olisi ollut epäkohteliasta tuijottaa vaaria jatkuvasti ikkunasta, hän keksi tänään, miten vakoilu sujuu peilin kautta. Ehkä Toto toivoo joululahjaksi juorupeiliä?


Cisu taitaa toivoa, että saisi edes joskus seikkailla rauhassa. Viikonlopun ainoa todella mainittava tapaus koettiin vasta juuri kotiinlähdön hetkellä, mutta se olikin sitä dramaattisempi episodi. 

Myönnän, että Cisu oli minun kanssani mökin portailla ja että minä päästin hänestä hetkeksi irti. En myönnä suunnittelleeni, että Cisu luikahtaa salamannopeasti talon alle ja kieltäytyy tulemasta sieltä pois. Siinä sitten vanhakin jo nuortui, kun kaikki paikalla olleet ihmiset joko ryömivät talon alla tai konttasivat pitkin seinustaa kissansieppausvalmiudessa. Lopulta Cisu antautui, tuli itse ulos ja antoi minun poimia hänet syliinsä. Kissalla ei ollut kylmä, hän ei ollut järkyttynyt, sisälle päästyään - tai jouduttaan - hän meni suoraan ruokakupille. 

Tämä oli kerrankin jo sellainen hetki, että kissabloggarikaan ei miettynyt, pitäisikö hakea kamera vai siirtyä etsimään kissaa. Tilannetta ei siis ikuistettu - paitsi että veikkaan siitä tulleen hieman sanomista mökkipäiväkirjaan, kun Koratian retkue oli vihdoin saatu matkaan.

Retkue pääsi melkein mallikelpoisesti kotiin asti, mutta viimeinen tunti kului tuttuun tapaan Cisun karjuessa ja Toton säestäessä. Nähtiinpä sellainenkin näky, että vihainen kissa hyppii tasajalkaa, kun hänen vihaansa ei oteta todesta. Autokiukun todesta ottaminen tarkoittaa, että kohtaa rohkeasti silmästä silmään Cisun pistävän katseen ja juttelee hänelle ja silittää ja lellii häntä minkä pystyy, vaikka hänellä on uhmakohtaus.

Eli sellainen reissu tällä kertaa. Jos luulet, että kissasi on harvinaisen rauhallisella tuulella, älä usko. Se hämää.

10 kommenttia:

 1. Olihan teillä mökkireissu! Saako esittää lukijatoiveen? Jos suinkin mahdollista, olisi kiva nähdä sitä koratpallon peluuta videon muodossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, kuten jo kävin teidän tontilla lupaamassa, yritämme saada koratpallovideon aikaiseksi!

   Poista
 2. Totollapa onkin hyvä taktiikka tarkkailla vaaria! Onneksi Cisu tuli omian avuin talon alta pois. Siinä ovat varmaan hikikarpalot nousseet otsaan koko porukalla. Huh, huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, ja hassua on se, ettei Toto ole kotona koskaan kiinnostunut peileistä, mutta mökillä on ollut ennenkin juuri tuosta peilistä.

   Kieltämättä talon alla ryömiminen oli erikoinen ja uudenlainen kokemus. Oli arvattavaa, että Cisu haluaa itse päättää, milloin ja mistä tulee ulos, mutta talonalus on aika suuri, siellä oli loukkuja hiirille ja ties mitä... Piti siis mennä tarkkailemaan, mitä Cisu siellä puuhaa. Eipä se puuhannut juuri muuta kuin kuljeskelua ja ihmettelyä. Talon alla oli yllättävän lämmin, joten Cisulle ei tullut kylmä - ja ihmisille tosiaan hiki!

   Poista
 3. Olipas jännittävä retki. Kissat voivat olla arvaamattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, niinpä, ihan kuin sitä ei olisi voinut neljässä vuodessa huomata... Mutta kun Cisu näytti olevan kiinnostunut vain läheisen lintulaudan ruokailijoista, eikä ole koskaan tehnyt elettäkään mennäkseen talon alle. No, ensi reissulla tiedämme paremmin.

   Poista
 4. Toto ja takkatuli yhteen sopii <3
  Melkoista sydämensykähdyntää tuo Cisuliini onkin tuottanut. Videoo odotellessa, kiva!

  VastaaPoista
 5. Mökkikuvat on aina kivoja! Ja aika paha juttu tuo, kun kissa luikahtaa karkuun; eipä tule kamera siinä tilanteessa mieleen! Onneksi saitte kissan kiinni. :)

  VastaaPoista
 6. Rauhallista Joulua kissikamuille ja ihmisille!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista ja ihanaa joulua kaikille kissa- ja kissaihmisystävillemme. Olette iso ilonaihe.:)

  VastaaPoista