sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Lämpöiset jouluntoivotukset

Cisu-tonttu.

Terveisiä joulusaunasta ja ihanaa, lämminhenkistä joulua kaikille! 

Toto-tonttu.

Koratiassa joulusauna alkoi loistavasti. Huomasimme, että Toto, meidän supersaunatonttu, on oppinut saunaan-sanan! Hän oli nukkumassa, kun tuo taikasana kuului. Toto hyppäsi salamannopeasti ylös, hölkötti määrätietoisesti saunaan, hyppäsi lempipaikalleen, heittäytyi pitkäkseen ja aah - mikä nautinto.

Cisulle ei ollut joulusaunasta aivan yhtä suurta iloa. Hänkin kyllä tuli saunomaan muiden mukana (kannettuna), mutta lähti pian pois. Luulimme, että Cisu on lähtenyt kylpyhuoneestakin, mutta totuus paljastui vasta kun mieskin oli poistumassa saunasta ja kylppäristä. Cisu ei ollut saanutkaan kylppärin ovea auki, vaan istui suivaantuneena odottamassa sen luona, että joku päästäisi hänet pois. Vaikka mies avasi oven ja poistui pesutiloista, Cisu oli niin kiukkuinen, ettei voinut heti seurata perässä. Hän köyristi selkänsä ja mourusi minulle kovaäänisesti. En muista usein saaneeni sellaista läksytystä. Jo on kumma, ettei Koratian kuninkaan palvelusväki ole tehtäviensä tasalla edes joulusaunassa.

Onneksi Cisu antoi meille anteeksi ja auttoi hyvin auliisti ja pyyteettömästi lahjojen paketoinnissa. Totosta taas joulukoristelaatikon avaaminen oli tosi kivaa, ja hän saikin joulusukan painikaverikseen. Tästä on hyvä aloittaa joulun vietto. 

Toivotamme hurisuttavan mukavaa joulua kaikille kissa- ja kissaihmisystävillemme! 

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Samoin oikein hyvää joulua sinulle, Cheri, ja terveisiä kissaystävälle! Onneksi kissa antoi anteeksi joulusiivouksen ja palasi kotiin. Meilläkin ko. härdelli koettiin niin pahaksi, että kissat vetäytyivät tunneiksi kylpyammeen alle piiloon. Onneksi joulusiivous on vain kerran vuodessa!

   Poista
 2. Voi tuota Cisua, mielenosoitus jaksaa aina hämmästyttää, kun mulla on niin leppoisia poikia, tai Musti ainakin. Ja Ransu nyt ei pikkuveljenä oikein olekaan vastuussa mistään, niin ei ehkä mököttele sen takia.
  Onneksi Cisu kumminkin leppyi! Huh huh, joulurauha laskeutui.
  Toto-saunatonttu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, sekä Toto-tonttu että muun Koratian väen kurittamiseen ja opettamiseen usein sortuva Cisu ovat onneksi nyt hyvällä joulumielellä. Kissat nukkuivat yön sylikkäin kainalossani, ja saivat jo erikoisaamupalan, pari kuivattua ankanlihasuikaletta. Tarjosin myös heille hieman kermaa, mutta sitä ei voitu edes maistaa.

   Saunakäytöstavoista luennoiva Cisu oli kyllä aika hupaisa näky. Minä kannustin Cisua lähtemään pois kylpytiloista kylppäristä käsin, mies kylppärin ulkopuolelta, mutta ei. Cisu ei voinut liikahtaakaan ennen kuin asia oli tehty selväksi: ovi jätetään kunnolla raolleen, että hän pääsee pois saunasta silloin kuin itse haluaa, pyh senkin tyhmyrit! Olin vielä saunassa, kun Cisu palasi sinne hetkeksi. Hän kulki kirjaimellisesti seinänvieruksia pitkin, etten huomaisi hänen alentuneen palaamaan paikkaan, jossa häntä ei ymmärretä.

   Mukavaa joulua saariston rauhaan!:)

   Poista
 3. Juu, joulurauhaa vaan! Ei itkeä saa, ei meluta saa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zepa, ei täällä kukaan itkisikään, jos ei olisi niin tyhmiä ihmisiä. Kyseessä on kyllä universaali kissaongelma, koska tuskin missään on kissakotia, jossa ihminen olisi viisaampi kuin kissansa.

   Rauhallista Koratiassa ei ole silloinkaan, kun moukulat ovat hyvällä tuulella (paitsi jos ne nukkuvat).

   Hauskaa joulua teille. Joulurauhaa! :)

   Poista
 4. Hih, hauskuutta ei puutu kissakodista koskaan ;)
  Ihanan hurisevaa joulua pojille ja paljon vielä lämpöisiä saunahetkiä <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, ei tosiaan puutu tahallisia tai tahattomia hassutuksia, siksipä kissakodissa onkin niin mukavaa.

   Samoin hurisevaa joulua koko teidän sakille! <3 Teilläpä saattaa käydä niin hauskasti, että pukki ilmestyy paikalle kissan ja poro mukana raahattavan taljan muodossa. :D

   Poista
 5. Meillä kissat kurkkivat saunan oven alitse, kun istun lauteilla : D Mitähän hauskaa siinäkin on : ) Onnellista joulua teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mayo, ehkä kissat yrittävät selvittää, oletko ihan kunnossa ja tolkuissasi, kun istut kuumassa? Cisulla ja Totolla oli pienempänä tapana tarkkailla käsienpesua huolestuneina ja joskus ravistella etutassujaan vinkiksi: tee näin, niin selviät tuosta kauheasta tilanteesta. On se hyvä, että viisaat kissat huolehtivat meistä.<3
   Samoin oikein onnellista joulua!

   Poista
 6. Hyvää joulua teille! Helmi pörisee terveisensä teille kaikille ja toivoo hyviä saunahetkiä kaikille. Että olkaahan kiltisti! :)

  VastaaPoista
 7. Oikein hurisuttavan ihanaa joulua teille, niin kuninkaallisille kuin palvelusväellekin. Ja kaikille tasapuolisesti.

  VastaaPoista
 8. Voi Cisua :D Lämpöisen pörröistä joulua teille!

  VastaaPoista
 9. Voi teidän saunakissoja :) Lämpöistä joulua!

  VastaaPoista
 10. On se onni, että teillä Koratiassa on kumminkin noin pitkämielisiä ja lempeitä valtijaita ;)

  Tässä vaiheessa vaihdan JOulun toivottelut Uuden Vuoden odottelun toivotuksiin :)

  VastaaPoista