lauantai 2. helmikuuta 2013

Alkuvuoden askareita


Voisko joku jo kertoa, mitä Koratiaan kuuluu?


No vois, vihdoinkin. Pahoittelemme pitkäksi lipsahtanutta päivitystaukoa.

Cisun ja Toton alkuvuosi on, kuten arvata saattaa, alkanut puuhakkaasti. Heti tammikuun alussa tapahtui jotain hyvin hämmentävää: vauvakissa Toto meni ja täytti neljä vuotta. Eipä ole enää vauvakissaa Koratiassa, ei, ei vaikka miten kääntelisi ja vääntelisi asiaa. Toto itse on ottanut vanhenemisensa ihan tyynesti, mutta ihmisiä on hämmästyttänyt Toton ikä kovasti. Siis onhan Toto toki ollut meillä aina, mutta Toto on aina myös ollut pikkukisu... No, on hän vieläkin, vaikka onkin jo noin vanha.

Enkä ole ihan varma, voiko Toton oikeasti sanoa ottavan asioita tyynesti. Tässä on yritys ottaa Toto Tottiaisesta synttäripotretti. Ensi tuli vain hyvin koratmaisia viuhukuvia.


Sitten onnistui jo vähän paremmin.


Thaimaalaistassut sopeutuvat Suomeen talvi talvelta paremmin. Ainakin viikonloppuisin on ihan pakko päästä U:hun, vaikka olisi millainen paukkupakkanen. Ei se ole kissa eikä mikään, joka ei käy tarkastamassa sääolosuhteita edes parinkymmenen sekunnin ajan. Tänä talvena Toto ei ole vielä päässyt nauttimaan hankikantohiippailusta, mutta kerran on jo testattu, josko olisi hyvä kissahanki. Ei ollut.


Myöskään terassinnurkan kissanminttuistutus ei ole aivan ideaalissa kunnossa, mutta pojat eivät luovuta. U:ssa suunnataan aina ensiksi tarkistamaan, joko kissanminttu jo kasvaisi. Jos mintusta näkyy lumen alta pienikin pilkahdus, vaikka kuinka kuivunut, sitä pitää maistaa. 


Taas täytyy hieman ottaa sanoja takaisin: eivät ne thaimaalaistassut ole aivan täysin sopeutuneet talvisen Koratian säihin. 


Löytyiskö se kesä jostain?


Myös vaarilla on tammikuussa synttärit. Perinteiden velvoittamana annoimme hänelle taas hienon kissavaarin kalenterin (tilattu Smartphotosta). Kalenteri päätyy aina mökin seinälle, eikä kalenteriin hyväksytä kuin mökillä edellisen vuoden aikana otettuja kuvia. 

Tässä Cisun vapunviettoa.


Ja maailman parasta ulkoilua.


Rantakalliolla ilta-auringosta nauttiva Cisu - tämä on yksi kaikkien aikojen suosikkejani Cisun kuvista. Voiko kissa enää onnellisemmaksi muuttua? (Ja: miten meidän Cisu osaa olla noin rauhallinen?)


Joulutontut.


Vaan ei tänne vain hyvää kuulu. 


Kissoilta ei kysytty mitään, kun Koratian makuuhuoneeseen tilattiin remontti. Järkyttävää!

Cisusta ja Totosta oli kyllä tosi kivaa, että makuuhuone tyhjennettiin huonekaluista. Etenkin lipastojen siirtäminen oli hauskaa: harvoin sitä pääsee matkustamaan lipaston päällä huoneesta toiseen. Aluksi kissat eivät pitäneet pahana sitäkään, että sänky siirtyi olohuoneeseen yläkertaan menevien avoportaiden alle.

Mutta heti siirtelypäivän iltana nousi huoli ja alkoi kauhea parku: Me halutaan makkariin! Ensimmäinen remonttiyö sujui kovin kehnosti, kun etenkin Toto oli aivan poissa tolaltaan. Hän ramppasi portaita ylös ja alas, itki välillä yksin yläkerrassa. Yritäpä nukkua, kun pään päälläsi portaiden välissä on huutava kissanpää... Sittemmin yöt ovat sujuneet hyvin, mutta iltaisin täällä on ollut kiukkuisia ja mököttäviä kissoja vastassa. Cisu ja Toto eivät selvästikään arvosta remonttihommia, mutta onneksi remppa on jo loppusuoralla. Pojat olivat kuulemma välillä käyneet tarkistamassa, miten remonttimies suoriutuu hommistaan, mutta lähinnä olleet päivisin omissa oloissaan.

Cisusta ainoaa hauskaa ja asiallista remontointia on kiipeilytolppien kunnostaminen. Poikien tolpat kunnostettiin parin ystäväni avustamana, ja kiipeilyn ilo on ollut suurta. Tolppa-apina Cisu havainnollistaa.


Toivottavasti muillakin on ollut aktiivinen alkuvuosi!

10 kommenttia:

 1. Kiva pojille kun remontti valmistuu. Heillä on varmasti kova tutkiminen ja tarkastaminen remontoidussa makuuhuoneessa. Ja saa matkustaa paluusunntaan siirrettyjen huonekalujen päällä.
  Hieno joululahja tuo kalenteri.

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla teidän kuulumisia:) Upea tuo kalenteri, vau.

  VastaaPoista
 3. Teillä on ollut todella aktiivista! Ei ihme, että bloggaaminen on jäänyt vähemmälle. Ihania kuvia ihanista silkkiturkeista! Pus, pus.

  VastaaPoista
 4. Cisu ja Toto, onneksi remontit tulevat lopulta valmiiksi! :)

  VastaaPoista
 5. Kivan kattava raportti, kyllä kannatti odottaa :) Kuvat on aivan tolkuttoman hyviä, kalenterin idea ja itse tuote tosi kiva ja ihan varmasti ajankulku tuntuu parhaimalta sitä tosta kalenterista seuratessa !

  VastaaPoista
 6. Tämähän oli kattava päivitys! Täytyy tässä kelailla ylös ja alas, jotta muistaa, mitä tässä pitikään kommentoida...
  Ensinnäkin, mahtava tolppa-apina (muistuttaa kylläkin vielä enemmän makia, vaikka ehkä nekin luetaan apinoiksi?)
  Aivan mahtava kalenteri! Ja onnea jälkikäteen poikaystävälleni Toto Totander Tottenbergille, urhealle hankihiipparille!

  VastaaPoista
 7. Kiva kuulla teistä -pitkästä aikaa! Varsin toimeliasta teillä on ollutkin. Ja upean kalenterin olette tehneet.

  VastaaPoista
 8. Kiva kuulla teistä! Tuo kalenteri on todella hieno ja tolppa-apina Cisu :D

  VastaaPoista
 9. Todella hieno kalenteri! Ja tsemppiä kesän etsijöille, kyllä se siellä lumen alla on, jatkakaa kaivamista :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille kommenteista ja pahoittelut hyvin hitaasta vastaamisesta! Makuuhuoneen remontti on edelleen kesken, mutta onneksi pojat ovat sopeutuneet erikoiseen asumisjärjestelyyn. Ja onneksi lipastot on kuitenkin siirretty takaisin makuuhuoneeseen, ja toden totta Cisu ratsasti takaisin makuuhuoneeseen lipaston kyydissä.:)

  Tänään käytiin taas kaivamassa kevättä esille ja havaittiin ensimmäiset aurinkoläikät olohuoneessa. Kevät tulee ihan varmasti!

  Ja kiitos, kalenteri on ainakin Koratian väestä hauska lahja, ja kai se taitaa vastaanottajasta (tai -ottajista, kyllä äitinkin saa sitä katsoa) mieluinen olla. Pitäisi lähteä taas mökkeilemään, että saadaan kuva-aineistoa seuraavaan kalenteriin.;)

  VastaaPoista