lauantai 27. syyskuuta 2014

Kissa sisustaa ja ulkoilee


Synkän ja myrskyisen yön jälkeen Koratian aamu valkeni kirkkaana ja kuulaana. Sekin oli oivallista, että ensin ihan oikea harakka koputti keittiön ikkunaan ja sitten havaittiin, että tilukset ovat täynnä pikkulintuja. Ei auttanut kuin vetää valjaat niskaan ja lähteä bongaamaan.

Ikävä kyllä linnut huomasivat harmaat hiipparit ja siirtyivät läheiselle pellolle. Se havaittiin liian mutaiseksi hienoille koratintassuille, joten tassujen omistajat tyytyivät tarkkailemaan tirppoja pellon laidalla. Jännää oli sekin - ties mitä olisi tapahtunut, jos hallitsijat eivät olisi olleet valppaina valvomassa siivekkäiden puuhia!Sitten tutkittiin ruusupuskien aluset. Toto ei ollut aivan tyytyväinen siihen, että riuhdoin fleksiä ja koetin kuvata häntä.Ota nyt se kuva ja anna mun sitten olla rauhassa... Huoh, olisi siihen nyt voinut ottaa hännänkin mukaan!Jaa, se sisustaminen? Kotiin tultuaan Toto näytti, mikä on sohvapöydän todellinen tehtävä: kannatella tyynyä.  Sohvan suojana oleva kangas taas voi suojata paitsi sohvaa kissalta myös kissaa häiritsevältä emännältä. Peitonalusmöykkynä on hyvä nukkua.torstai 25. syyskuuta 2014

Toton videotervehdys

video


Nyt kun Cisu on muiden somettajien tavoin alkanut ottaa selfieitä, Toto haluaa kertoa, että hän on oikeastaan videobloggaaja eli vloggaaja. Ei ole montakaan päivää, kun Toto otti ulkoillessaan tälläisen pätkän, jossa hän vain istuu näennäisen rauhallisena - mutta jos katsotte tarkasti, on kissamaisen valpas koko ajan, totta kai.

Nyt täytyy tunnustaa, että puhun palturia. Vaikka olisikin hauskaa ajatella, että Toto oli työntänyt kuonollaan kameran oikeaan paikkaan, painanut tassulla nauhoituksen päälle ja kipittänyt äkkiä videomalliksi, minä toimin kuvaajana. Ja tunnustan senkin, että oikeastaan tämän videon julkaisussa rikotaan kirjesalaisuutta. Toto nimittäin lähetti ensin videon vain Naukulan Sulolle, jonka kanssa hän tuntee hengenheimolaisuutta. Sulokin on sellainen iso pieni ja pieni iso sydämellinen rohkea mammanpoika. Lisäksi Toto luullakseen vähän kadehtii Suloa, koska Sulo tuntee koiria. Kesällä Totoa oli hoitamassa erään suuren mustan emäntä, ja kiinnostava suuri musta kävi Koratian ovellakin. Toto oli jo menossa moikkaamaan - Cisu ei todellakaan - mutta aivan viimehetkellä häntä alkoi jännittää liikaa. Mutta näistä tapahtumista kerromme tarkemmin joskus toisella kerralla.

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Cisu hoitaa homman


Cisu huomasi, että heti kun blogi päivittyi, sinne tuli kommentteja. Kiitos niistä! Koska Cisu ei luota laiskaan kirjuriinsa, hän päätti eilen ryhtyä itse sisällöntuottajaksi. Tässä, olkaa hyvät, Cisun ottama kissa-selfie. Kunhan Cisu oppii kirjoittamaan, voin siirtää bloggailun Cisun taitavien tassujen hoidettavaksi. 

maanantai 22. syyskuuta 2014

Vuoden luontokuva (ja yleistä blogihöpinää)
Pari viikkoa sitten tapahtui ihme: Koratian väki lähti pitkästä aikaa mökille. Syyskuusta huolimatta oli kesäisen lämmintä, ja vietimmekin pari päivää kallioilla viipottaen ja välillä melkein onnesta transsiin vajoten. Totokin unohti, ettei hän oikeastaan tykkää ollenkaan merestä, ja seikkaili kallioilla sekä rohkeutta että pörinää uhkuen. Oi onnea. Cisusta tuli otettua niin monta rantafilosofikuvaa, että ensi vuoden kissavaarin kalenterin voisi koostaa vain niistä. Tuo yläkuva on suosikkini sen viikonlopun kuvista, ehkä kaikkien aikojen mökkikuvasuosikkini: mietin jo, voisiko sen lähettää (käsiteltynä) kisaan, jossa etsittiin luonnonläheisiä, mukavia kuvia. Vielä kun jossain kallionkulmalla olisi kirja, siinä näkyisi oikestaan kaikki, mitä ihminen elämässään tarvitsee - ehkä viinilasillisenkin voisi jonnekin ujuttaa, tai vaikka suklaapalan. Vaarille lähti mökiltä toiseen suuntaan otettu vastaava kuva; siinä oli rantakallioita, meri, Cisu sekä vaarin rakas vene. 
Olen hieman vierottunut kamerastani, kun en voinut fyysisistä syistä pitää sitä juurikaan mukanani kuukausimääriin. Toisaalta olen huomannut, että puhelimessani on pokkaritason kamera, ja sitä tulee pidettyä aina mukana... Jotenkin, vältellessäni ennen käsiini kasvanutta kameraa ja aina edessäni ollutta tietokonetta, olen löytänyt Instagramin, jota päivitänkin sitten koko ajan. Siinä ei mene aikaa eikä se kuluta nikamia.

Olen ajatellut, että olisi kätevää, jos voisin jakaa noita puhelimella ottamiani kuvia suoraan Lumia-puhelimestani blogiin, mutten ole onnistunut. Aina tähän päivään saakka en ole osannut jakaa Instagram-tilinikään kuvia tänne, mutta äsken onnistuin. Mutta - pelkän kuvan sijasta tulee näemmä tuo kehyskin, kuvatekstiä sen sijaan ei. Jaksaako tuollaisia katsella blogissa? Edes vaihtoehtona sille, ettei muuten tule juuri mitään kuvia? Joka tapauksessa: tuolla tililläni on paljon kuvia Cisusta ja Totostakin. He ovat siis hyvävoimaisia ja yhtä hassuja kuin aina ennenkin. Koetan ryhdistäytyä bloggaajana ja ainakin lupaan kertoa, jos meille kuuluu jotain kummallista. Toistaiseksi voitte ajatella, että no news is good news. ;)

Toto tuli tähän huutamaan, että good news on valetta: on iltapalan aika ja mamma vain kirjoittaa. Totosta on alkanut tulla kova komentelija, ja tiedän, että jos en pian lähde palvelemaan häntä, hän menee ja kynsii sohvaa. Viikonloppuna Toto kynsi sitä niin paljon, että lopulta Cisukin alkoi jahdata Totoa: "Noin ei saa tehdä!"

Lopuksi vielä todiste, että aina Cisu ei suinkaan komentele Totoa, ei edes vaikka Toto istuisi suoraan Cisun pään päälle!


P.S. Äh, nyt kun julkaisin tämän, huomaan, etteivät linkitetyt kuvat edes mahdu artikkelikenttään. Annan kuvien kuitenkin olla: tulipa kuitenkin julkaistua kolme kissakuvaa pitkästä aikaa!