lauantai 22. kesäkuuta 2013

Herkullista juhannusta


Juhannustervehdys Koratiasta! Täällä on vietetty kesäviikonloppua perinteiseen tapaan: ulkoilusta ja hyvästä ruoasta nauttien. Toto näyttää, miten ihanaa on, kun on ikioma kissanminttupuska.Juhannuksenahan tapahtuu kaikenlaista ihmeellistä. Sananjalka kukkii ja kissa puhuu. 

 Äsken Cisu oli hyvin levoton ja kun kysyin, mitä hän haluaa, vastaus oli tarmokas: "Uuf!" Lisäksi Cisu nyökkäsi kohti ovea. U ei ole siis enää u, vaan jo uuf, pian Cisu kai huutaa selvällä suomen kielellä ulos.

Toivotamme kaikille iloista juhannuksen jatkoa!

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Erottamattomat


Kahden kissan kanssa ulkoillessa ei ole syytä kääntää hetkeksikään katsettaan pois kissoista eikä etenkään flekseistä. Näin kävi, kun ihailin hetken ajan kukkapenkkiä kissojen sijasta. Pojat olivat solmiutuneet toisiinsa sekä puutarhakalusteisiin. Kun Cisu yritti ratkaista solmutilanteen voimakkaasti vetämällä, Toto raahautui perässä.

Mutta menee joskus samaan suuntaankin. Tästä kuvasta ei tosin ilmene, että kumpikin kulkee aivan nk. fleksin äärirajoilla. Ihminen on joskus todella hidas ja kaiken lisäksi haluaa aivan eri paikkoihin U:ssa kuin kissat. Onneksi kummankaan fleksi ei ole koskaan katkennut.sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kesä-Toto ei tottele


Muistikuvieni mukaan tässä blogissa on joka kesä nähty kesä-Toto, eli joko urheasti kesäisen luonnon keskellä vaeltava tai söpösti kukkakedolla nököttävä kesäinen Toto Tottis Tottendahl.

Olen yrittänyt kuvata tämän kesän kesä-Totoa koko viikonlopun, mutta siitä ei tule mitään. Kesä-Toto ei ole ollut ollenkaan yhteistyökykyinen.

Hän on joko askeltanut karkuun, kuten yläkuvassa, tai sitten kieltäytynyt liikkumasta, kuten tässä kuvassa.


Kun olen kutsunut kesä-Totoa, hän on tullut luokseni niin nopeasti, etten ole ehtinyt ottaa kuvaa ja alkanut vähemmän kuvauksellisesti esim. nuolla jalkaani.Tai kun hän on pysähtynyt, levähdyspaikka on ollut pensaan alla, josta Totoa ei ole juuri näkynyt - ja se näkyvä osakin on ollut aivan roskainen. 


Jossain vaiheessa Cisu taisi vinkata pikkuveljelle, että poseeraa nyt edes kerran. Toto kääntyi katsomaan kameraaja salli sitten edes tällaisen kesä-Toton kuvan. 


Myöhemmin huippumalli rentoutui hetken aurinkotuolissa.

Koskaan ei saa olla rauhassa.

Kesä-Cisu viihtyy roskaistavan pensaan sijasta raparperin lehtien alla, kuten aiempinakin kesinä.


Hän on myös paikallistanut kaikki Koratian kissanminttuesiintymät ja näyttää tässä, miten kissanminttua nautitaan sivistyneesti. Vähemmän sivistyneestä tavasta ei ole kuvia, mutta kerrottakoon, että siinä kissa nyhtää kissanmintuntaimen maasta ja pyörii vimmatusti sen päällä. Lopputuloksena on multainen ja mintuntuoksuinen kesämoukula.