keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Taistelu Koratian herruudesta

Eilen aamuhämärissä Koratiassa käytiin kovaa taistoa (linnan)herruudesta. Varaherra Toto oli mennyt kuninkaanlinnaan eikä päästänyt varsinaisherra Cisua sisään eikä suostunut itsekään tulemaan ulos.


video


Toto: Kukaan ei voi häätää mua täältä!Cisu: Niinhän sä luulet... Ulisen sut kuuroksi, ellet pian tottele!tiistai 20. maaliskuuta 2012

Vesimittarit

Ei ole kuvamateriaalia, mutta kenties vesimittarien toiminta käy näinkin selville.


Koratian virallinen vesimittari on Cisu. Hän valvoo kaikkea vedenkäyttöä. Jos vettä lorotetaan (korkeasta) keittiön hanasta, Cisu pujahtaa usein vesisuihkuin ja hanan välistä ja on tietenkin hyvin tyytyväinen itseensä ja rohkeuteensa. Varsinaisesti Cisua kiinnostavat kuitenkin kylppärissä tapahtuvat vedenkäyttöön liittyvät asiat.


Olen kertonut, että jos mies pesee (kylppärissä) kätensä, Cisu haluaa ehdottomasti toimia käsipyyhkeenä. Jos näin ei tapahdu, Cisu seuraa miestä huutaen, kunnes tämä kostuttaa kätensä uudelleen ja kuivaa ne Cisun kylkeen. Totosta tämä oli ensin aivan hullua, mutta viime aikoina hänkin on halunnut osansa, nk. jälkikuivauksen sitten kun Cisu on kuivattu eli kasteltu märäksi.


Mutta mitä tapahtui, kun minä yritin kuivata märät käteni Cisuun? Cisu suuttui ja Totokin katseli minua halveksivasti. Aivan typerää yrittää sekaantua miesten juttuihin; enhän minä saa harjatakaan kissoja, enkä ainakaan leikata heidän kynsiään.


Sen sijaan saan käydä suihkussa, koska sen jälkeen kuivaan lattian isolla lastalla, jonka vaaniminen on aina yhtä jännittävää ja kaikin puolin mahtavaa. Nyt Cisua vain vaivaa jonkinlainen kevätkärsimättömyys, ja hän on alkanut huutaa kiukkuisesti, jos olen liian kauan suihkussa. MJOOUUUU! Riittää se lotraaminen! Vettä kuluu turhaan. Lasta esiin ja leikkimään! Jotain tuollaista luulen Cisun minulle räpättävän, jos viivyn suihkussa.


Eilen Totokin ryhtyi suihkuvesimittariksi, mutta arvatenkin veljeään hienovaraisemmin. Olin suihkussa, kun kylppärin ovelta alkoi kuulua kolinaa. Toto koputteli ovea tassullaan, kunnes päästin hänet sisälle. Tottis asteli lastan luokse ja katsoi minua kysyvästi: Unohdit sitten kutsua mut mukaan suihkuun? No, ei se mitään, ota lasta ja ala leikkiä!


Sanoisin poikia hassuiksi, ellei se olisi sana, jota käytetään tässä blogissa ihan liikaa.

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Maailman rohkein korat
Sitähän luulisi, etteivät thaimaalaiset kissat pidä lumesta. Niin meillä Koratiassa ainakin luultiin tähän aamuun asti.


Sitähän luulisi, ettei talviulkoileva kissa tarvitse fleksiä, kun se pysyy tiukasti lumen rajaamalla alueella.


Ei meidän Toto. Hänellä välähti tänään, että hankikanto on häntä varten. Muu kotiväki oli tiputtaa silmänsä hämmästyksestä, kun tutkimusmatkailija Toto Tottiainen lähti tyynesti kulkemaan hangella ja asteli aina Koratian rajasillalle asti, käväisipä nopeasti takametsässä Espoon keskuspuiston puolellakin.
Alkumatkasta saatiin videokin. Loppuosan tärinä johtuu siitä, että kameran oli pakko lähteä myös lumen keskelle rämpimään. En osannut varautua, että Toton lenkistä tulee niin pitkä, ettei zoomi riitä tallentamaan rohkeaa lumikenkäilijää.


video


Voitte vain arvata, mitä mieltä itseään Koratian ja varmaan koko kissamaailman kuninkaana pitävä Cisu oli pikkuveljen tempauksesta. Ensin Cisun silmät levisivät tyrmistyksestä lautasen kokoisiksi, ja sen jälkeen hän on ollut aivan vimmainen. Cisun pitäisi päästä koko ajan ulos kokeilemaan, josko hänkin osaa kävellä pitkin lumihankia. 


Mutta ei hän osaa - tai ainakaan uskalla.

Toto on paitsi maailman rohkein myös maailman rauhallisin korat. Luonteensa mukaisesti hän ei pitänyt turhaa melua itsestään ennen eikä jälkeen suuren seikkailun. Nyt hän istuu sohvalla aurinkoläikässä ja katselee rauhallisesti ikkunasta, kenties miettii seuraavaa tutkimusmatkaansa. Antaa Cisun riekkua ja hötkyillä. Se on kuitenkin vain paljon melua tyhjästä. Toto tietää, että kannattaa ottaa iisisti, niin on energiaa yllätyksellisiin tempauksiin, kun siltä tuntuu.

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Jalat altaTässä kuvia viime viikonlopulta, tosin samanlainen näytös on nähty sen jälkeen muutamaankin kertaan. Älkää huolestuko, Toto ei ole saanut kuvassa sairauskohtausta, vaan ystävältäni, kissanomistajalta, lahjoista parhaimman: huovutetun tähden, jossa on kissanminttua. Mies yritti lukea lehteä olkkarin lattialla istuskellen, mutta se oli aika vaikeaa, kun minttuhuuruinen ja kuolaa valuttava hullu-Toto pyöriskeli ympäriinsä ihanaa lahjaa raatelemassa.


Kuvista tuli melkoisen sekavia, sillä Toto ei ollut hetkeäkään paikoillaan.


Nuusk.
Ja kops.Oho, huti!Cisukin yritti päästä nauttimaan huumelelusta.Meinasi tulla riita.Ihmiserotuomari yritti puuttua asiaan.Mutta Toto onnistui anastamaan lelun takaisin itselleen.Kops.


lauantai 10. maaliskuuta 2012

Odottavan aika on pitkä...joskus jopa niin pitkä, että jatkuvasti ulos toivovat harmaaketut saattavat uuvahtaa ovensuuhun, kynnysmaton alle. Siellä on nyt nukuttu toiveikkaasti pari tuntia. (Kun ihmiset eivät ole kotona, eivät ulkointoilijat viitsi nukkua ovella; kun tulimme tänään kaupasta, kissat löytyivät päiväunilta pussilakanan sisältä, eikä ollut ensimmäinen kerta.)

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Nimi ja muut erot

Villistä vilistäjistä emme ole aina varmoja, mutta paikoillaan olevat kissat on kotiväen mielestä lähes aina helppo erottaa toisistaan, vaikka Cisussa ja Totossa "hieman" samaa näköä onkin.

Paitsi että eilen tein kaamean mokan. Lähestyin takaapäin istuvaa, hyvin pyöreämuotoista kissaa, mielestäni siis toisinaan tykinkuulaksikin kutsuttua Totoa - Cisu ei ole istuessaan ollenkaan niin pallomainen kuin veljensä. Silitin tuota kissaa ja sanoin: "Toto, Toto." Kissa kääntyi närkästyneenä, tuijotti minua tiukeasti ja ärisi äyyyiiiiiiiiiiIIIII! Se olikin Cisu. Kauheaa sotkeaa hänet pikkuveljeensä, Cisun mielestä he ovat aivan erilaisia.

Käytöksensä suhteen he usein ovatkin. Nyt kun olemme taas päässeet hieman ulkoilemaan, poikien luonne-erot ovat näkyneet selvästi.

He saavat ulkoilla aivan vapaasti terassilla, koska siitä on sulanut vasta varsin hallittavissa oleva alue eivätkä kissat karkaa lumeen. Kun terassin ovi aukeaa, pojat viipottavat ulos yhtä innostuneina. Toto kuitenkin pysähtyy heti ulos päästyään, katselee hetken ympärilleen ja valitsee sitten istumapaikan terassilla. Siinä hän nököttää ja tarkkailee maisemia, välillä nostaa hieman kuonoaan saadakseen paremman tunnun kevään tuoksuun.

Samaan aikaan Cisu ryntäilee ympäriinsä ja yrittää keksiä, miten pääsisi a) pinossa olevien puutarhatuolien väliin, b) kaukana häämöttävälle kivelle yli lumen, c) muutaman metrin päässä pensaassa, niin ikään lumivallin takana olevien lintujen kimppuun. Joskus Cisu on grilllin kimpussa, ja ylipäätään hänestä ulkona ei vain nautiskella, vaan siellä toimitaan.Vielä ei valitettavasti ole kovin toiminnallinen aika.

Sisääntullessa pojat alkavat taas muistuttaa toisiaan: vimmaista pikajuoksua, villiä painia ja sitten nukkumaan.

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

AurinkoaamuOnko mitään kissoja, kevätaurinkoa ja kiireetöntä aamua parempaa?

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Kissat maaliskuussa


Älä mulle ala!

Tämä video otettiin jo viime kuun puolella, mutta jostain syystä se muistui mieleeni juuri tänä aamuna, heti kun heräsin. Asiaan saattoi vaikuttaa mm. se, että yön aikana Koratiassa kuultiin ravaamisen ja taistelun ääniä, kovaäänistä kissankielistä kiroilua sekä havaittiin harmaan taistelusäkkärän pyörivän sängyssä niin ihmisten päällä kuin aluslakanan allakin. Varpaitani haukattiin pariin otteeseen ja yksi kissojen raapimatolppa kaatui kovalla räminällä. Pahvinen kissatalo oli siirtynyt paikaltaan. Nyt aamulla pojat ovat joko nukkuneet tai painineet.

video


Mitäpä sitä ihmettelemään. Viime päivinä moni ihminenkin on todennut, että on ihan erilainen olo, kun aurinko paistaa ja kevät on lähellä.